Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΚαραΣΕΒντάς − Και ΠΑΜΕ ακόμα μια φορά αΣΕΒείς απέναντί τους − Συλλαλητήριο Τρίτη 20 Μάρτη, 6.30 μ.μ. Ομόνοια, Πειραιά, Ελευσίνα

Με το δικό τους σχέδιο
Μια μόνιμη αντιλαϊκή σκυτάλη περνάει από χέρι σε χέρι, από τα επιτελεία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς και τούμπαλιν, καθώς όλοι μαζί, με το «πολεμικό» χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών που ανακοινώθηκε στην αρχή της βδομάδας, «τρέχουν» την αντιλαϊκή επέλαση που θα κλείσει τις εκκρεμότητες του τρίτου μνημονίου.
Οι αντιλαϊκές αυτές εκκρεμότητες, από τα 88 προαπαιτούμενα έως τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις του κρατικού χρέους και από το «εθνικό» αναπτυξιακό σχέδιο για τις ανάγκες του κεφαλαίου έως τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, δημιουργούν ένα πραγματικό ναρκοπέδιο για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Το «πακέτο» αποτελείται καταρχήν από τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν
  • την «κωδικοποίηση» - μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια (διάλυση ΣΣΕ, εκτόξευση ευελιξίας, απελευθέρωση απολύσεων, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας κ.ο.κ.),
  • την περαιτέρω «μεταρρύθμιση» - τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα,
  • τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» με την επιβολή επιπλέον φόρων στη μικρή ακίνητη περιουσία κ.ο.κ.
«Ομοβροντία» αντιλαϊκών μέτρων, δηλαδή, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να βαφτίσει το κρέας ψάρι, λέγοντας ότι στην 4η «αξιολόγηση» δεν προβλέπονται μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, και ενώ παράλληλα «τρέχουν»
  • η επιχείρηση «μείωση των κόκκινων δανείων»,
  • οι πλειστηριασμοί σε λαϊκά σπίτια που από 1η Μάη επεκτείνονται και για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.
Έρχονται να προστεθούν σε όλο το υπόλοιπο νομοθετικό πλέγμα που θωρακίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, το τραπεζικό σύστημα, όσο και τις «δημοσιονομικές ισορροπίες» στον κρατικό μηχανισμό για την ενίσχυση του κεφαλαίου στην επόμενη φάση.
Όλα αυτά που θα περιλαμβάνονται δηλαδή και στη λεγόμενη «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική» που διαμορφώνει η κυβέρνηση με «πυξίδα»
  • τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων, όσο και συνολικά
  • τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, για την προσέλκυση επενδυτών, την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο Ενέργειας και διαμετακόμισης κ.ο.κ.
Στόχοι που κυβέρνηση και «θεσμοί» επαναλαμβάνουν ότι προϋποθέτουν την απαρέγκλιτη συνέχιση του «μεταρρυθμιστικού» οίστρου για τα πολλά επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα από εναλλαγές κυβερνήσεων, και οι οποίοι βρίσκονται στον αντίποδα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.
  • Όπως βέβαια καμία προσδοκία δεν μπορεί να έχει ο λαός από τη συζήτηση για τη διευθέτηση του κρατικού χρέους, τον άλλο παράγοντα στην αντιλαϊκή εξίσωση, εκεί όπου βγαίνουν και πάλι τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, με αφορμή την Ελλάδα και επίκεντρο το ποιοι θα φορτωθούν τη χασούρα.
Δεδομένο είναι ότι την όποια κατάληξη στο τέτοιο παζάρι θα τη φορτωθεί και πάλι στην καμπούρα του ο λαός.
Όλα αυτά και ενώ οι ανησυχίες για τη σταθερότητα και τη δυναμικότητα της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας
  • ενισχύουν τις πιέσεις για εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα των αντιλαϊκών μέτρων, με πρώτη - πρώτη την
  • απαίτηση του ΔΝΤ που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, για εφαρμογή νωρίτερα των συμφωνηθέντων για το τσεκούρι στο αφορολόγητο.
Τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά τα κυβερνητικά παραμύθια περί «τέλους των θυσιών» μετά το καλοκαίρι, που μάλιστα τις μέρες αυτές διανθίζονται και με διάφορες «ιστορίες για αγρίους», όπως το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού, την ώρα που το αντεργατικό πλαίσιο θα ζει και θα βασιλεύει, η ελαστική εργασία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα σπάνε κόκαλα.
  • Κυρίως, όμως, αποκαλύπτουν ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το σχέδιο του κεφαλαίου.
Με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς πρέπει να καταστρώσει το δικό του σχέδιο δράσης:
Με αιχμή τη διεκδίκηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις, προετοιμάζοντας την απεργιακή μάχη σε μια σειρά κλάδους, όπως τα
  • συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Πειραιά την ερχόμενη Τρίτη, να ανοίξει η συζήτηση για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, τα σχέδιά τους.
*
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Μάρτη, 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις
Δευτέρα 12/03/2018 - 15:52 - Ενημέρωση: Πέμπτη 15/03/2018 - 15:56
Όλες και όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, καλεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για «να δυναμώσει ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ».
Οι προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν όλες στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:
Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες και Συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές Αθήνας
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην Ελευσίνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων. Συλλαλητήριο θα γίνει επίσης στις 20 Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Η κατάργηση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η διατήρηση αυτών των νόμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν διαδικασία συμπίεσης των μισθών, για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της κρίσης.
Τα τελευταία στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς, που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται στα 349,53, δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας.
Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων!
Ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό, τοπικό, ομοιοεπαγγελματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, οι οποίες θα βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις, πρέπει να αποτελέσει σήμερα κεντρικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.
Η πάλη αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν. Πατάει πάνω στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.
Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν με χέρια και με πόδια τα συμφέροντα την εργοδοσία, βρίσκονται όλοι μαζί στην αγκαλιά των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Χωρίς το μόχθο και τη δουλειά μας, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είμαστε ο παραγωγός του πλούτου. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Τρίτη 20 Μάρτη, 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.