Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Levyάθαν: Το κτήνος της αστικής δημοκρατίας και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί − ΠΑΜΕ δυναμικά: Η βία του μεγάλου κεφαλαίου των τραπεζιτών και της κυβέρνησής τους δεν θα περάσει − ΚΚΕ: Αστυνομοκρατία και αυταρχισμός δεν εκφοβίζουν (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

*
H εργασιακή πα-Ράν(ο)ια και o δικέφαλος Levyάθαν(*)

*

Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο
Τετάρτη 28/02/2018 - 16:06 - Ενημέρωση: Τετάρτη 28/02/2018 - 16:55
Απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπς δέχτηκαν από τα ΜΑΤ μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.

ΚΚΕ
Καταγγέλλει τον κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς
Τετάρτη 28/02/2018 - 14:41 - Ενημέρωση: Τετάρτη 28/02/2018 - 15:05
Σε ανακοίνωσή του για τους πλειστηριασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτίρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ’ αυτά αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια.
Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών».
902

Στο συμβολαιογραφικό γραφείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, ζήτησε να συναντηθεί με τον συμβολαιογράφο, δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσήλθαν εκείνη τη στιγμή από παρακείμενο σημείο, επιτέθηκαν με βιαιότητα κάνοντας χρήση χημικών ενάντια σε όλους τους συγκεντρωμένους:
Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» και «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες», ενώ τα ΜΑΤ είχαν φράξει την είσοδο.

Αποχώρησαν ύστερα από λίγο με πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος».
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση ο Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα κατήγγειλε την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις δυνάμεις καταστολής για την απρόκλητη επίθεση σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως «όπου δεν πιάνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης χρησιμοποιεί το μαστίγιο, την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους για να διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων».

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε δυνάμωμα της οργάνωσης σε χώρους δουλειάς, να παρεμποδιστούν οι πλειστηριασμοί «ώστε κανείς εργαζόμενος, φτωχομεσαίος αγρότης, βιοτέχνης να μη χάσει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, να μη χάσει το βιος του»:
*
Την κυβέρνηση που έδωσε εντολή για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ: 

ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς
Τετάρτη 28/02/2018 - 15:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 28/02/2018 - 17:09
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ και επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο και με ρίψη χημικών στην διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμού.
Στην ανακοίνωσή του προσθέτει: «Το μεγάλο κεφάλαιο, η Κυβέρνηση και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να επιβάλουν σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιος και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση.
Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσει».
Την καταδίκη τους για την επίθεση εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
902

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς καταγγέλλει το ΚΚΕ (όπου πιο πάνω). 
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.