Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΤσΗΠΑς ή (Τσιπ)Ρ(ας): ΝΑΤΟς, ΝΑΤΟς ο πρωθυπουργός με το Βραβείο Αρπαχτής Παλάμης (Εύγε Ρεντίκολο) − ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας το αξίζει πέρα για πέρα

Με σθένος θα συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας για το βραβείο που έλαβε
«Η σημερινή σας βράβευση μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο» δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απονομή του βραβείου «πολιτικού σθένους» που έλαβε από το γαλλικό περιοδικό «Politique Internationale», διότι με σθένος συνέχισε την εφαρμογή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, όπως δεσμεύτηκε για μια ακόμα φόρα.

ΚΚΕ
Ο κ. Τσίπρας αξίζει πέρα για πέρα το βραβείο από τους εκπροσώπους του γαλλικού κεφαλαίου
Σε σχόλιό του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο κ. Τσίπρας αξίζει πέρα για πέρα το βραβείο που του δίνεται σήμερα από τους εκπροσώπους του γαλλικού κεφαλαίου, οι οποίοι μάλιστα τον συγκρίνουν με τους γνωστούς σφαγιαστές των δικαιωμάτων των λαών τους και άλλων λαών, όπως ο Ρ. Νίξον και ο Φρ. Ντε Κλερκ.
Ο πιο καλός ο μαθητής πρέπει να βραβεύεται για τις επιδόσεις του και χωρίς αμφιβολία ο κ. Τσίπρας παίρνει άριστα στις επιδόσεις του στην εξαπάτηση του λαού και την κατεδάφιση όσων λαϊκών δικαιωμάτων δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι. Να υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσει και η βράβευση από εκπροσώπους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».
902, Πέμπτη 23/11/2017 - 15:01

Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 όταν το «όχι» το έκανε «ναι» και δήλωσε ότι «πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των Σειρήνων» και πως «είπαμε "όχι' σε μια άγονη, αδιέξοδη και καταστροφική περιπέτεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Επανάλαβε ότι «σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι του '18, οδηγούμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα Μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία» όταν έχει προνομοθετήσει μέτρα για το 2019 και το 2020 και ο προϋπολογισμός του 2018 αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ πανηγύρισε για την αφαίμαξη του λαού λέγοντας ότι «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση» και επιχείρησε να κρύψει τη φοροεπιδρομή πίσω από το «κοινωνικό μέρισμα».
Για την τρίτη αξιολόγηση ανέφερε ότι «τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά» αλλά κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα δεν τελειώνουν, λέγοντας πως «δεν σημαίνει αυτό ότι έχουμε τελειώσει με τις δυσκολίες».
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το «Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες». Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους: IBM, HSBC France, L'OREAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και άλλες.
Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν κι έπειτα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».
902, Πέμπτη 23/11/2017 - 14:58 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/11/2017 - 15:23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.