Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Τι κάνει η κυβέρνηση Για άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους - Για παύση στρατιωτικοπολιτικών δραστηριότητων με το Ισραήλ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αναγνωριστεί άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος
Την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015, απαιτεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητάνε επίσης να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διαιώνιση του κατοχικού καθεστώτος με τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ.
Σημειώνουμε ενδεικτικά τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής βίας κατά του παλαιστινιακού λαού, τις πολυάριθμες δολοφονίες, ακόμα και μικρών παιδιών, τη συστηματική δημιουργία και επέκταση των κατοχικών εποικισμών, τη διατήρηση του τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική όχθη κ.ά.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι παραμένουν φυλακισμένοι στις ισραηλινές φυλακές περίπου 5.600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ αυτών παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς και 13 βουλευτές. Περισσότεροι από 1.100 φυλακισμένοι προχώρησαν στις 17 Απρίλη σε απεργία πείνας, η οποία διήρκεσε 41 μέρες, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, αλλά και την άμεση αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων τους.
To KKE έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και έχει καταγγείλει την ενίσχυση των πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί τις σχέσεις αυτές ως πρόσχημα για παραπέρα ένταση της επιθετικότητας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Η εληνική κυβέρνηση έχει επίσης ευθύνες, γιατί παρά την απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015 για να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης, επιδεικνύει χαρακτηριστική καθυστέρηση.
Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Το Κόμμα μας υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνίζεται για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση
Για την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.
Για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ».
902, Τρίτη 28/11/2017 - 11:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.