Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ειρηνοδικείο - Πλειστηριασμοί: Ο Αρκουδέας ζει και οδηγεί - Με υπόκρουση Τόσκα και Βαλκυρίες − ΚΚΕ: Στο σφυρί τα λαϊκά νοικοκυριά (VIDEO - Φωτό)

«Εμπόλεμη ζώνη» το Ειρηνοδικείο: Ξύλο, χημικά και τραυματίες
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους μέλη του «Δεν Πληρώνω» του ΠΑΜΕ της ΛΑΕ αλλά και άλλων συλλογικοτήτων  να εισέλθουν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (βλέπε πιο κάτω) αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών "βγάζει στο σφυρί" την περιουσία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια εξαναγκάστηκαν σε δανεισμό και υπερχρεώθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η ηλεκτρονική μορφή πλειστηριασμών επιλέγεται για να καμφθούν οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, την ποινικοποίηση των οποίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους "θεσμούς".
Οι πλειστηριασμοί για βίλες και πισίνες είναι η στάχτη στα μάτια, για να κρυφτεί το τι έρχεται για τις λαϊκές περιουσίες, καθώς και το ότι η ελάχιστη προστασία της πρώτης κατοικίας "χάνεται", προκειμένου να παραδοθούν τα "κόκκινα" δάνεια στα κοράκια της αγοράς τα οποία και θα αναλάβουν τους εκβιασμούς για "συμβιβασμό" με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση, πιστός ακόλουθος των τραπεζών, των κατασκευαστικών ομίλων, του κεφαλαίου συνολικά, εγκαινιάζει σήμερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γιατί θέλει να βοηθήσει τους τραπεζικούς ομίλους να συγκεντρώσουν γη και ακίνητη περιουσία στα χέρια τους. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει με τη "δίκαιη" ανάπτυξη του κ. Τσίπρα.
Οι εργαζόμενοι με τη συλλογική δράση τους να μην επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καταστήματος αυτοαπασχολούμενου, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
902, Τετάρτη 29/11/2017 - 15:03

Οι πρωτοφανείς εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και συλλογικοτήτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ακόμη και μέσα στην αίθουσα. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες, ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα χημικά. Ο κ. Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό 
Νωρίτερα, αλληλέγγυοι  άδειασαν πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απάντησαν με χημικά. Στην προσπάθεια των συλλογικοτήτων να εισβάλλουν στο χώρο του Ειρηνοδικείου απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια από τα οποία υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας από αυτούς σε δηλώσεις του, κρατώντας το κεφάλι του από τα αίματα είπε: «Μου έσπασαν το κεφάλι, επιφυλάσσομαι να ρίξω μαχαιριές».  
Δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες: 
















Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 
Νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έγινε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 31 όπου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες με άντρες των Υ.ΜΕ.Τ. Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε και ο γραμματέας της ΛΑΕ  Παναγιώτης Λαφαζανης που μίλησε για χούντα πλειστηριασμών.
«Στην χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα - Κοντονή - Τόσκα - Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα "κοράκια" που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες». Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε και τα ΜΜΕ για συκοφαντία ότι δήθεν η κινητοποίηση γίνεται για να γλυτώσουν από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. «Η κινητοποίησή μας δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία». ανέφερε. 
Ενταση με τα ΜΑΤ και στην Θεσσαλονίκη  
Ολοκληρώθηκε έξω από τα δικαστήρια η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
 νταση επικράτησε για λίγο όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ, στην οδό Τσιμισκή. Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν. 
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.
Η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί στη μία και μισή.
Οι διαδηλωτές προγραμματίζουν την επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας τους στις 4 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην οδό Καλαποθάκη 2-4, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων για να αποφασιστεί η συνέχιση, ή μη, των κινητοποιήσεων τους.
thetoc, 29 Νοε. 17 (17:59) | upd: 29 Νοε. 17 (18:46)
*
«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ
Πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θέτουν σε κίνδυνο τη λαϊκή κατοικία
Πηγή: Eurokinissi
Εκκίνηση, με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, σήμερα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λαϊκή στέγη, με σκοπό να ελαφρυνθούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς η προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι εκ των βασικών προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του SSM βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τη διενέργεια «stress tests» το 2018.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές - λαϊκές οικογένειες από Εργατικά Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.
Πιέσεις για να σταματήσουν την αποχή ασκήθηκαν από την κυβέρνηση προς τους συμβολαιογράφους με παράλληλες δεσμεύσεις για «προστασία» τους από τις λαϊκές αντιδράσεις. Σε γενική συνέλευση οι συμβολαιογράφοι κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή και να διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς.
Πρόταση για αποχή από τους πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση από κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές αυτοαπασχολούμενους συμβολαιογράφους, που συγκέντρωσε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, αφού τελικά ο πρόεδρος δέχτηκε να τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με τις άλλες.
Στην πρόταση, αφού σημειώνεται ότι οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής είναι κοινές για όλους, καλούνται οι συμβολαιογράφοι να μην υποταχθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, των «θεσμών» και των τραπεζών και να μη γίνουν συνένοχοι στη βάρβαρη πολιτική.
Θέτουν, απ' την πλευρά τους, άλλο δίλημμα: «Θα δεχτούμε ως επιστήμονες να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία που έχει ως στόχο να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και λαϊκά νοικοκυριά ή θα συμπαραταχθούμε μαζί τους ζητώντας την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας;».
Και διεκδικούν: Να νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση, χωρίς περιορισμούς, την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το ποσό των 300.000 ευρώ.
Πρότειναν αποχή από πλειστηριασμούς που αφορούν πρώτη κατοικία και έχουν τιμή πρώτης προσφοράς μέχρι 300.000 ευρώ, μέχρι την πλήρη νομοθετική ρύθμιση και προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση. Μέχρι τότε να χορηγούνται από το ΔΣ άδειες για τη διενέργεια πλειστηριασμών, που αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας και πλειστηριασμών που επισπεύδονται για ικανοποίηση εργατικών απαιτήσεων.
902, Τετάρτη 29/11/2017 - 09:25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.