Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Γη και ύδωρ στο κεφάλαιο: Τα ασύμφορα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας − ΚΚΕ: Οι νεκροί και οι καταστροφές είναι έγκλημα με υπεύθυνο την πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Οι νεκροί και οι καταστροφές είναι έγκλημα με υπεύθυνο την πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων


Ανακοίνωση για τους νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες [βλέπε πιο κάτω] σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου. Ζητά να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.
Οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες -για πολλοστή φορά σε δήμους της Δυτικής Αττικής- που έχουν κοστίσει μάλιστα ανθρώπινες ζωές, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ένα έγκλημα που έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. Ένα έγκλημα που οδηγεί εν έτει 2017, μέσα στην Αττική, με μια ισχυρή φθινοπωρινή βροχή να χάνονται ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.
Οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτές οι ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, για τα οποία πανηγυρίζει με θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Αναδεικνύουν τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αναδεικνύουν τελικά την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.
Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι ιδιαίτερα "θελκτικά" για τους καπιταλιστές, αφού δεν τους αποδίδουν το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους. Επιβεβαιώνεται ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Τώρα χρειάζεται τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία, για μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». 
902, Τετάρτη 15/11/2017 - 13:52 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/11/2017 - 14:17


ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ - ΜΑΝΔΡΑ
Δέκα νεκροί από τη βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα - Εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική, ενώ πολλοί νοσηλεύονται στο Θριάσιο νοσοκομείο. 
Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί δυο σωροί, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, στην περιοχή Ψαλίδι και στην οδό Ρόκα, αντίστοιχα. 
Δύο νεκροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας - ΕΛΠΕ. Εχουν ειδοποιηθεί δύτες για να τους ανασύρουν από τη θάλασσα.
Πέμπτο θύμα στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για μία γυναίκα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος 22 στη Μάνδρα Αττικής.
Τέταρτος νεκρός εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, μεταξύ του 2ου και 3ου χιλιομέτρου. Πρόκειται για άνδρα περίπου 50 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη. 
Σύμφωνα με την ίδια, νωρίτερα εντοπίστηκε τρίτος νεκρός στη Μάνδρα. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Ο δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής. 
Νωρίτερα, μία νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού της επί της οδού Κοροπούλη στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τα νερά. Η συγκεκριμένη οδός είναι μία από τις κεντρικές οδούς της Μάντρας που μετατράπηκε σε ποτάμι παρασύροντας στο πέρασμά του, ακόμα και σπίτια. 
Σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.
Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ακόμα και οι Εθνικές Οδοί, παλαιά και νέα, πλημμύρισαν από τα νερά και τις λάσπες αλλά κυρίως την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. 
Στη Νέα Πέραμο, σε ποτάμι μετατράπηκαν οι δρόμοι όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οδηγοί ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του παλιού εργοστασίου της Σόφτεξ αλλά και στην περιοχή του Πεύκου, εκεί που βρίσκεται η Σχολή Πυροβολικού όπου το νερό ξεπερνά το 1,5 μέτρο. 
Από την ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Για πολλοστή φορά πλημμύρισε το ρέμα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, το οποίο διασχίζει το κέντρο και καταλήγει στην παλαιά Εθνική οδό όπου και έχει κλείσει από νωρίς το πρωί, η κυκλοφορία των οχημάτων. 
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από τις 3.30 τα ξημερώματα συνολικά πάνω από 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ το μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η νεροποντή που έπεσε περίπου στις 5.30 το πρωί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην περιοχή έχουν σπεύσει 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με 150 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλωβίζουν οδηγούς και κατοίκους, ωστόσο οι Πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα σημεία. Μάλιστα, λόγω της εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης που επικρατεί, από νωρίς το πρωί οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Αττική, τέθηκαν σε γενική επιφυλακή. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών που περνούσαν από την περιοχή, τα νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα.
Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός - Εκτροπή της κυκλοφορίας στη νέα Εθνική Οδό
Όπως ενημερώνει η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Κλειστή και η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας - Θήβας στο 2ο χιλιόμετρο στην περιοχή Αγία Σωτήρα, σύμφωνα με την Αστυνομία. 
Η αστυνομία έχει κάνει εκτροπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική Αθηνών Κορίθνθου σε τρία σημεία. Στο 15ο χιλιόμετρο στον Ασπρόπυργο, στο 21ο χιλιόμετρο στον Παράδεισο Ελευσίνας και στον κόμβο της Μάντρας στο 24ο χλμ στο ρεύμα πρός Αθήνα.
Νωρίτερα η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.
Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Ν.Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα.
Εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη των απαραίτητων έργων
Εγκληματικές οι ευθύνες κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών που εδώ και χρόνια δεν προχωρούν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αφήνοντας απροστάτευτους χιλιάδες κατοίκους ενώ ακόμα και οι εθνικές οδοί μετατρέπονται σε ποτάμια. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο ζητούσε εδώ και καιρό, την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν γίνονται αφού -όπως είναι γνωστό- τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και την τοπική διοίκηση για τη χρηματοδότησή τους.
Οι όποιες παρεμβάσεις εκ μέρους Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής είναι πρόχειρες και αποσπασματικές με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες με τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής να μην έχουν διευθετηθεί τα οποία πνίγουν ανθρώπους και περιουσίες.  
902, Τετάρτη 15/11/2017 - 07:41 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/11/2017 - 16:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.