Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ - Πόσο άμοιρη ευθυνών είναι η κοινωνία μας; - Οι ηθικοί σημαιοφόροι του φασισμού δεν εξοπλίζονται μόνο με πέτρες (3 VIDEO - Φωτό)


Ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Έσπασαν τζάμια και πέταξαν χαρτί που έγραφε "φύγετε"

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν χτες τα ξημερώματα στην κατοικία που μένει η οικογένεια του 11χρονου Αφγανού Αμίρ, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη, τελικά τού έδωσαν από το σχολείο μία ταμπέλα για να κρατά στην παρέλαση, στην περιοχή της Δάφνης.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει οι ρατσιστικές φασιστικές συμμορίες
Η επίθεση στο σπίτι του Αφγανού μαθητή δείχνει το εγκληματικό ποιόν των φασιστικών συμμοριών
Σε ανακοίνωση για τη ρατσιστική επίθεση κατά της οικογένειας του μικρού Αφγανού μαθητή Αμίρ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα άνανδρη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζούσε ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ίδιο και την οικογένειά του. Για μια ακόμη φορά φαίνεται το εγκληματικό ποιόν των αντιδραστικών φασιστικών συμμοριών, που στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όπως αυτή η επίθεση ενάντια σε μια γυναίκα πρόσφυγα και τα τρία μικρά παιδιά της.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, αφού απ’ τη μια πουλάει ανθρωπισμό κι απ’ την άλλη αφήνει έκθετους τους πρόσφυγες και μετανάστες στη ρατσιστική κτηνωδία. Απ’ τη μια τούς επιτρέπει να κληρώνονται σημαιοφόροι στις παρελάσεις, απ΄την άλλη τους αφήνει απροστάτευτους, όπως την περίπτωση της οικογένειας του Αμίρ, απορρίπτοντας δύο φορές το αίτημα για οικογενειακή επανένωση με τον πατέρα τους στη Γερμανία και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ. Προκαλεί και η όψιμη ευαισθησία της ΝΔ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι. Οι ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από το εργατικό κίνημα, από την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους χρησιμοποιεί».

Όπως κατήγγειλε σε δηλώσεις της η μητέρα του Αμίρ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.
«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Το δωμάτιο των παιδιών γέμισε γυαλιά. Βρέθηκε μπουκάλι μπίρας πάνω στο κρεβάτι» κατήγγειλε η μητέρα του Αμίρ.
«Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την Αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ.

Η οικογένεια του 11χρονου Αφγανού ζήτησε από στελέχη του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων του δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 4/11/2017 - Επιπλέον φωτό από 902 και news247 (με τα video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.