Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

ΣΥμμορία(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων: Η αριστερά με το ανθρώπινο προσωπείο − Καλό Μηναφήνουνε τη ζωή μας στο κεφάλαιο και στους τζουτζέδες του


Άθλια παράσταση
Μία ακόμα πολιτική παράσταση εξαπάτησης του λαού εξελίσσεται από τη Δευτέρα, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη βοήθεια της ΝΔ, που σηκώνει κουρνιαχτό, ενώ υπηρετεί την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Αυτή τη φορά, στην αιχμή βρίσκεται το σοβαρό ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.
«Ντεκόρ» της παράστασης αποτέλεσε η προχτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, σύμφωνα με διαρροές, καταγράφηκαν ενστάσεις και αμφιβολίες για το κατά πόσο η διαχείριση του Προσφυγικού από το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο γίνεται «στη βάση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».
«Εδώ γελάνε», που λέει κι ο λαός, αφού ο βασικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι χιλιάδες κατατρεγμένοι είναι εγκλωβισμένοι και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που το παίζει θύμα, με λίγη γαρνιτούρα από ανθρωπιά και αλληλεγγύη, για να θολώσει τα νερά...
  • Έτσι, από τη μια, η κυβέρνηση υλοποιεί απαρέγκλιτα την πολιτική του εγκλωβισμού, στη βάση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, όπως επιτάσσει το συμφέρον του κεφαλαίου και,
  • Από την άλλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να διαμαρτύρονται για το ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες ασύλου, η μετεγκατάσταση, η δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων και άλλα.
Οι «ευαισθησίες» του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων γίνονται θρύψαλα από τους πανηγυρισμούς του για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους περιφερειακούς ανταγωνισμούς, που είναι η βασική αιτία της προσφυγιάς.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που μαζί με την ΕΕ έχουν αποφασίσει και μεθοδεύσει από το Μάρτη του 2016 τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμία επίσημη κρατική δομή στήριξης και φροντίδας αυτών των ανθρώπων, που τους έχουν παρατήσει στις «καλές προθέσεις» των ΜΚΟ.
Η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, που εκφράζεται και προσπαθούν προκλητικά να την οικειοποιηθούν, δεν τους ξεπλένει από τις βαριές ευθύνες τους.
Το περιβόητο πρόγραμμα μετεγκατάστασης που συμφώνησε η κυβέρνηση,
  • αφορά έναν μηδαμινό αριθμό προσφύγων, από Ελλάδα, Ιταλία σε άλλα κράτη - μέλη,
  • ενώ τα «hot spots» διαλογής των προσφύγων έχουν μετατραπεί σε κέντρα κράτησης.
Η διαχείριση του ζητήματος, που προβλήθηκε ως «μεγάλη επιτυχία», βασίζεται σε φράχτες, φυλακίσεις, απελάσεις και ένα απαράδεκτο πινγκ πονγκ προσφύγων από χώρα σε χώρα.
Κανείς δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάει ότι
  • το Προσφυγικό έγινε το πρόσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση να καλέσουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...
Αυτή η εμπλοκή βασικά στοχεύει στον έλεγχο από την ιμπεριαλιστική συμμαχία του θαλάσσιου δίαυλου από τα Δαρδανέλια προς την Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου καταγράφεται συνωστισμός ανταγωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προσπαθεί να το παίξει «φωνή της συνείδησης» της κυβέρνησής του, είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στις ευθύνες για την υλοποίηση της αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής και στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
Στο χέρι του λαού είναι να του αποδώσει αυτές τις ευθύνες.
  • Να καταδικάσει την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που κρατάει εγκλωβισμένους σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
  • Να παλέψει οργανωμένα, μέσα από σωματεία και φορείς, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, για το δικαίωμά τους να μετακινηθούν σε άλλες χώρες, να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους.
  • Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν, για την απεμπλοκή της χώρας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς.
  • Ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό που γεννάει φτώχεια, εκμετάλλευση, δυστυχία και προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.