Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΤμηΜΑΤικές εξετάσεις: Να σε μάθω παιδί μου γράμματα - Με ΤΟΣΚΑμπίλι σύννεφο - ΚΝΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Με ΜΑΤ και χημικά η κυβέρνηση απάντησε στο αίτημα των φοιτητών για ένα πιάτο φαΐ
Με επίθεση των ΜΑΤ κατά των οικοτρόφων και των εργαζομένων των φοιτητικών εστιών απάντησε η κυβέρνηση στο αίτημα των φοιτητών για ένα πιάτο φαΐ, αλλά και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Οι φοιτητές που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, αλλά και της ΑΣΟΕΕ, μαζί με τους εργαζόμενους στις εστίες, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Εστιών ΕΜΠ, την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ και το Σύλλογο ΕΤΕΠ ΕΜΠ πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα των συλλόγων τους διεκδικώντας λύση σε μια σειρά από προβλήματα των εστιών, κατοχύρωση και επέκταση των δικαιωμάτων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι»
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφορικά με την σημερινή επίθεση των ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι. Αφού έκοψε τη σίτιση στους εστιακούς φοιτητές, σήμερα δε δεχόταν συνάντηση με αντιπροσωπεία των συλλόγων τους που ήταν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ενώ δε δίστασε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χρήση χημικών και ξύλο.
Οι φοιτητές δεν έκαναν πίσω, επέβαλαν την παρουσία τους και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απέναντι στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόρφωση-δουλειά-ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.»
902, Τετάρτη 29/11/2017 - 18:57

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε η κατάσταση στις λίγες και ανεπαρκείς εστίες της χώρας που όλο και χειροτερεύει, με τη σίτιση να έχει διακοπεί, ενώ από σήμερα δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό νερό, αλλά και θέρμανση.
Στο αίτημά τους να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο από το υπουργείο,  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν με χημικά και ασπίδες, απωθώντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους από την είσοδο του υπουργείου.  
Τελικά, κάτω από την αποφασιστικότητα των φοιτητών, οι πύλες του υπουργείου Παιδείας άνοιξαν για να μπουν οι διαδηλωτές στον προαύλιο χώρο, ενώ αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο.
Οι φοιτητές επανέλαβαν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι να συνεχιστεί η δωρεάν σίτιση όλων των οικοτρόφων και να εξασφαλιστεί η επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών.
902, Τετάρτη 29/11/2017 - 16:51 - Ενημέρωση: Τετάρτη 29/11/2017 - 21:09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.