Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο 1973-2017: «Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί - Ο πλούτος ανήκει στο λαό - Οι επιχειρήσεις δεν ανήκουν στα παράσιτα τους κεφαλαιοκρατες» (2 VIDEO - 20 ΦΩΤΟ)

44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαζική και μαχητική η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
;
Με τη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Κάτω οι συμφωνίες κυβέρνησης - ΗΠΑ. Καμία εμπλοκή - συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις» αναγραφόταν στο πανό της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ που μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ γέμισαν με τις κόκκινες σημαίες τους χώρους των προσυγκεντρώσεων από νωρίς το απόγευμα. Με τη μαζική, δυναμική και με οργανωμένο τρόπο συμμετοχή τους στη διαδήλωση, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία έστειλαν ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ενάντια στις συμφωνίες Τσίπρα - Τραμπ και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.
Στην πορεία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε πιο επίκαιρα από ποτέ τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, μετά τη συμφωνία Τραμπ και Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, σωματεία και μαζικοί φορείς, μαθητές, φοιτητές από σχολές της Αθήνας και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών, νέοι εργαζόμενοι και από τους χώρους της Κατάρτισης, η νεολαία που δεν συμβιβάζεται με το παρόν και το μέλλον που της ετοιμάζουν έδωσαν το δικό τους βροντερό «παρών». Με δικό τους πανό συμμετείχαν και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την πολιτική που φορτώνει βάρη στο λαό και γεννά τη φτώχεια και την ανεργία για να εκπληρωθεί το όραμα της ανάπτυξης για χάρη της πλουτοκρατίας, αλλά και όσους υπηρετούν αυτή την πολιτική.
Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που στο χώρο της προσυγκέντρωσης έφτασαν νέοι στρατευμένοι με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» να απλώνεται από άκρη σε άκρη στη συγκέντρωση.
19.25 Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία - «Αυτοί σκοτώσανε Λαμπράκη - Μπελογιάννη»
Πλησιάζοντας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το σύνθημα «Αυτοί σκοτώσανε Λαμπράκη - Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», καταδεικνύοντας το βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών, ενώ όταν έφτασαν έξω από την πρεσβεία, το κτίριο-σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού δονήθηκε από τα συνθήματα που με μια φωνή είπαν οι διαδηλωτές όπως «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Δεν σας θέλει ο λαός, παρ' τις βάσεις σας και μπρος» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».
18.50 Στο ύψος του «Χίλτον» η κεφαλή της πορείας
Τα μπλοκ με τις κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ συνεχίζουν την πορεία. Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ βρίσκεται στο ύψος του «Χίλτον» και στρίβει προς αμερικάνικη πρεσβεία. 
Μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονται είναι και αυτά που καλούν σε αγώνα και συμπαράταξη με το ΚΚΕ: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» και «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το Κάπα Κάπα Έψιλον στην πρωτοπορία».
18.18 Κατήγγειλαν το ρόλο της ΕΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Όταν γύρω στις 18.15  η κεφαλή της πορείας πέρασε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν το ρόλο της λυκοσυμμαχίας με το σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».
18.03 Έξω από την είσοδο της Βουλής
Στο ύψος της εισόδου της Βουλής επί της Β. Σοφίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κεφαλή της πορείας.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί» ενώ καταγγέλλουν και την πολύμορφη βία του αστικού κράτους με το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάνε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνουνε τις πλάτες».
17.35 Στα Προπύλαια η κεφαλή της πορείας
Στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κεφαλή της πορείας.
Την ατμόσφαιρα δονούν συνθήματα που αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του λαού ενάντια στους δυνάστες τους, όπως «Του λαού δυνάστες, εκμεταλλευτές, Ένωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», αλλά και τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στο φασισμό, όπως το σύνθημα «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες». 
17.21 Ξεκινά η πορεία
«Κάτω οι συμφωνίες κυβέρνησης - ΗΠΑ. Καμία εμπλοκή - συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις» αναγράφει το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην κορυφή του κόκκινου μπλοκ.
Ακολουθεί το μπλοκ της ΚΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ, με σύνθημα «Οι επιχειρήσεις ανήκουν στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», ενώ έπονται τα μπλοκ των ΚΟ των Κατασκευών, των Τηλεπικοινωνιών και άλλων Κλαδικών και Εδαφικών Οργανώσεων. Δυναμικό «παρών» δίνουν οι νέοι στρατευμένοι που έγιναν δεκτοί με συνθήματα όπως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».
902, Παρασκευή 17/11/2017 - 20:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 17/11/2017 - 22:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.