Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Διαχρονικές ευθύνες - Αν δεν μπορούν έστω να απολογηθούν, ας σωπάσουν! − Θανάσης Παφίλης: Από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις δεν προτάσσονται έργα για την ασφάλεια του ανθρώπου αλλά για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων (3 VIDEO)

*
(Περίληψη στο τέλος)
*
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Θρηνούμε συνεχώς θύματα επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
*
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική
Σε δήλωσή του για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει: 
«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που μετρούν τις πληγές τους, στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Στη Δυτική Αττική, όπου ζουν φτωχές λαϊκές οικογένειες, άνεργοι, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι του μόχθου, εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια ένα έγκλημα. Και ο βασικός υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας έχει όνομα και επίθετο: Είναι η πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση.
Όλοι τους, ενώ ξέρουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά σ’ αυτήν την περιοχή, προτεραιότητά τους είναι άλλα έργα με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις που μιλούν για ακραία φαινόμενα που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή. Έλεος. Αν δεν μπορούν έστω να απολογηθούν, ας σωπάσουν!
Απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων, μέτρα ανακούφισης και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί, απαιτούμε τώρα μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών, χωρίς καμιά καθυστέρηση».
902, Πέμπτη 16/11/2017 - 13:09
*
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Πνίγονται οι φτωχογειτονιές γιατί δεν υπάρχουν υποδομές
(VIDEO επάνω)
«Είναι δύσκολη μέρα, με θλίψη αλλά και μεγάλη οργή», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Πέμπτης 16 Νοέμβρη. «Μιλάμε για ένα προαναγγελθέν γεγονός», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι συνέχεια πνίγονται οι ίδιες φτωχογειτονιές γιατί δεν υπάρχουν υποδομές.
Ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε ότι δεν υπάρχουν υποδομές αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας γιατί οι κυβερνήσεις και το σύστημα που ζούμε προτάσσει τα έργα που φέρνουν κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των ανθρώπων. «Αυτά δεν είναι επιλέξιμα ούτε από την ΕΕ ούτε από τις κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, οι οδικοί άξονες που έχουν διόδια γίνονται «σφαίρα» και οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδοτούνται με fast track διαδικασίες αλλά ποτέ δεν γίνονται fast track αυτά τα έργα. Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής «τα πράγματα είναι κραυγαλέα», εδώ καθηγητής του πανεπιστημίου δίδασκε σε φοιτητές τι μπορεί να συμβεί στην περιοχή εάν υπάρξει πλημμύρα.
Για το «κοινωνικό μέρισμα», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «παίρνει δέκα και δίνει ένα», συμπληρώνοντας πως «είναι πολύ ματωμένο το πλεόνασμα». 
902, Πέμπτη 16/11/2017 - 12:54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.