Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά με στήριξη από την κυρίαρχη τάξη και από τα «κοράκια» των δανειστών (AUDIO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι ζωντανή η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα της Οκτωβριανής Επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης του ΚΚΕ στο ΣΕΦ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Κάλεσε σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί και νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι παρατηρείται επανασυσπείρωση δυνάμεων που είχαν φύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτή η πορεία πρέπει να αποκτήσει πιο δυναμικό χαρακτήρα το επόμενο διάστημα.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά και πως έχει τη στήριξη από την κυρίαρχη τάξη και από τα «κοράκια» των δανειστών για να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι καθημερινά μπροστά στους αγώνες.
Για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πολεμικού υλικού, ανέφερε ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η πώληση, η απόπειρα πώλησης όπλων σε ένα κράτος-δολοφόνο που βομβαρδίζει και επεμβαίνει κατά άλλων χωρών και λαών, όπως στην Υεμένη.
Τόνισε πως είναι πολιτική, εγκληματική η ευθύνη τόσο του υπουργού Άμυνας όσο και του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης που πάνε να πουλήσουν όπλα σε ένα τέτοιο κράτος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες, να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Για τα έγγραφα που έφτασαν στη Βουλή, σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και στα κόμματα και ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται απόρρητα, εφόσον τα γνωρίζει το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και μέσω αυτών των εγγράφων μπορεί να φωτιστούν γεγονότα, πράξεις και ευθύνες, δεν πρέπει να αποκρύπτονται με κάποια αιτιολογία.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής που συζήτησε για την επίμαχη συμφωνία όπου το ΚΚΕ είχε διαφωνήσει.
902, Παρασκευή 24/11/2017 - 14:07 - Ενημέρωση: Παρασκευή 24/11/2017 - 14:11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.