Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Νέα συγχώνευση SYRIZANEL-Market In: Μεγάλες προσφορές για τον εργαζόμενο λαό στον Νεφελώδη ουρανό των μονοπωλίων - «Καυγαδάκι» και ακύρωση τριμερούς (VIDEO)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «MARKET IN»
Μετά την καταστολή, τώρα ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων - Έστησαν «καυγαδάκι» και ακύρωσαν την τριμερή συνάντηση
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εργοδοσία στα Γιάννενα κόβουν και ράβουν σε βάρος των εργατών στην επιχείριση πρώην «Καρυπίδης» την οποία ανέλαβαν και λειτουργούν πλέον τα «Market In».

Στους εργάτες που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψή τους, η εργοδοσία στα «Market In» απαντά με δεκάδες μηνύσεις και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στέλνοντας δυνάμεις καταστολής χτυπώντας και συλλαμβάνοντας εργάτες. Σήμερα οι ίδιοι πρωταγωνιστές, κυβέρνηση και εργοδοσία, στήσανε «καυγαδάκι» με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, γεγονός που υπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Η τριμερής είχε προγραμματιστεί να γίνει μεταξύ υπουργείου Εργασίας, εκπροσώπων της εργοδοσίας «Market In» και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τα «Μarket In» να αναλάβουν, ως η επιχείρηση που διαδέχθηκε τον «Καρυπίδη», τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση της εργασίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει κρίνει ότι πρόκειται για περίπτωση «μεταβίβασης - διαδοχής επιχειρήσεων», όμως την ευθύνη για την οριστική κρίση τη μεταφέρει στα «αρμόδια δικαστήρια». Η κρίση αυτή έγινε στις αρχές Νοέμβρη, πολύ πριν τα όργανα της κυβέρνησης χτυπήσουν και συλλάβουν άλλες δύο φορές τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.
Σήμερα, πριν ξεκινήσει η τριμερής συνάντηση, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν και δεν νομιμοποιούν τη διαδικασία της συνάντησης, ξεκινώντας έναν «καυγά» με τον γγ του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, ο οποίος πολύ - πολύ βολικά τους «πέταξε έξω» από το γραφείο και έτσι έγινε αυτό που ζήτησε η εργοδοσία. Η συνάντηση ματαιώθηκε, όπως ο ίδιος ο γγ είπε όταν έφυγαν οι εκπρόσωποί της, και για αυτό τόνισε ότι δεν θα κρατηθούν πρακτικά.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων για τις ευθύνες που φέρνει η κυβέρνηση, χωρίς καμιά ντροπή ισχυρίστηκε, μόλις μία μέρα μετά το τελευταίο κρούσμα καταστολής, ότι τα λένε αυτά γιατί τους βολεύει πολιτικά και συνδικαλιστικά για να χτυπήσουν την κυβέρνηση! 

Με το ίδιο θράσος είπε ότι τα γεγονότα στα Γιάννενα δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα της κυβέρνησης, πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου για να στηρίξει τους εργάτες και τελικά τους κάλεσε να κάνουν υπομονή και πως θα δικαιωθούν από τα δικαστήρια!
Όσα ισχυρίζεται ο γγ του υπουργείου δείχνουν πως περνά τους εργάτες για χαζούς.

Πέρα από το χτύπημα και τις συλλήψεις, η ίδια η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες έστελνε τα ΜΑΤ στο κατάστημα «Καρυπίδη» στην Περαία Θεσσαλονίκης για να διευκολύνουν την εργοδοσία της «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» να αδειάσει το κατάστημα από εξοπλισμό και εμπορεύματα και να εγκαταστήσει καινούργια, παρόλο που υπήρχε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που απαγόρευε οποιαδήποτε μεταβολή νομικής ή πραγματικής κατάστασης περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού από τα καταστήματα.

Το συμπέρασμα είναι ότι το κράτος, οι μηχανισμοί του και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, όπως η σημερινή, λειτουργούν άμεσα και αποτελεσματικά όταν είναι να υπηρετήσουν τα συμφέροντά του, αλλά για τα δικαιώματα των εργατών τους παραπέμπουν σε ατέρμονες αναποτελεσματικές διαδικασίες.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Κώστας Ηλίας, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σχολιάζοντας τον ψευτοκαυγά σημείωσε πως έτσι το υπουργείο κατ' αρχάς δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να μην πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στα Γιάννενα, αλλά και η ίδια να μην αναλάβει τις ευθύνες της για αυτά,
«έχουμε μια κατάσταση -συνέχισε- όπου μια εταιρεία παίρνει κάτω από το τραπέζι μία άλλη, αρνείται να πάρει συνδικαλισμένους εργάτες στην πράξη πίσω, να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα και στήνει πογκρόμ τρομοκρατίας αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης. Τις τελευταίες 15-20 μέρες στα Γιάννενα έχουν γίνει πάνω από 30 μηνύσεις, έχουν γίνει 17 συλλήψεις, 4 μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σύρονται στα δικαστήρια, 3 πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές.
Η πόλη είναι στολισμένη, ετοιμάζεται για τις γιορτές και τα κάλαντα που ακούγονται είναι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, γκλομπς και εργαζόμενοι να πέφτουν αιμόφυρτοι και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο. (...) θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλος. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν.

Κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη, το κάναμε χθες, θα το κάνουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για το τι θα συμβεί. Και μάλιστα, να σας το πω έτσι, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό αφού όσα συμβαίνουν στο μικρόκοσμο των Ιωαννίνων συνάδουν ακριβώς με την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες είτε έχει να κάνει με τον αυταρχισμό που συναντάμε στις λαϊκές κινητοποιήσεις είτε με τα νέα μέτρα που φέρνει. Δεν θα τους περάσει. Ό,τι και να κάνουνε, δεν μπορούν να καταργήσουν την πάλη των τάξεων. Δεν μπορούν να καταργήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να στέκονται όπου νομίζουν αυτοί και έξω από το χώρο εργασίας τους και να ζητούν δουλειά με δικαιώματα, να πάρουν πίσω τα δεδουλευμένα τους».
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για το όργιο καταστολής στα Γιάννενα. Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα: Σάμου, Λέσβου, Θεσπρωτίας, Άρτας και Αγρινίου. Τα σωματεία: Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Κέρκυρας, Ηρακλείου και Χανίων, Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας και Χανίων, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά Χανίων, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων, Επισιτισμού Χανίων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας κ.ά.
Ακόμα η συνδικαλιστική οργάνωση USB (Unione Sindicale di Base) Ιταλίας σημειώνει σε μήνυμα που έστειλε στο ΠΑΜΕ για τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» στα Γιάννενα:
«Η συνδικαλιστική οργάνωση USB Ιταλίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συνδικαλιστές που συνελήφθησαν στα Γιάννενα. Η Οργάνωση καταδικάζει την καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν και διεκδικούσαν την πληρωμή δεδουλευμένων και το δικαίωμά τους στη δουλειά. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ιταλία, η πραγματική κυβέρνηση είναι αυτή των τραπεζιτών, της ανασφάλειας και του χρήματος. Οι νόμοι είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και η καταστολή ενάντια στα συνδικάτα που αγωνίζονται μεγαλώνει. Είμαστε μαζί σας! Δεν αποδεχόμαστε την καταστολή ενάντια στο αγωνιστικό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα!».
902, Πέμπτη 30/11/2017 - 17:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 30/11/2017 - 18:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.