Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δικαιοσύνη: Τυφλό σκυλί για τα ανοιχτομάτικα αφεντικά (της)

Από την κινητοποίηση την Κυριακή στο Δικαστικό Μέγαρο στα Γιάννενα
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
24ωρη απεργία την Τετάρτη στα «MARKET IN» ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων
Από την κινητοποίηση την Κυριακή στο Δικαστικό Μέγαρο στα Γιάννενα
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στα «MARKET IN» την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στα Γιάννενα αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαντώντας αγωνιστικά στις συλλήψεις εργαζομένων από τα πρώην super market «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που έγιναν την Κυριακή. (βλέπε σχετικά στο τέλος).

Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»
Από την κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (27/1/2017) το μεσημέρι το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία της πόλης. Απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης» που διεκδικούν το αυτονόητο: Να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν. Παράλληλα καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Αστυνομία και η εργοδοσία των «Market In» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο συλλαμβάνοντας Κυριακάτικα εργαζόμενους μέσα στο σπίτι τους. (βλέπε σχετικά στο τέλος).
Η δίκη των δύο συλληφθέντων αναβλήθηκε και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ποια ημέρα θα δικαστούν.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Στο πλευρό τους έχουν το ΠΑΜΕ το οποίο καταγγέλλει τα «πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις τους», το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το οποίο κήρυξε απεργία στα «Market In» για την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, καθώς και δεκάδες Σωματεία και Συλλόγους από όλη τη χώρα.
902, Δευτέρα 27/11/2017 - 14:18 - Ενημέρωση: Δευτέρα 27/11/2017 - 14:33

Παράλληλα, καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να δείξουν την αλληλεγγύη τους, απαιτώντας
  • «να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
  • Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων στον "Καρυπίδη",
  • να δοθούν τα δεδουλευμένα τους καi
  • να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός των συλλήψεων εργαζομένων της πρώην "Καρυπίδης" που διεκδικούν το αυτονόητο: Να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Κυριακή πρωί, μέσα στα σπίτια τους, στους εργαζόμενους δεν ανακοινώθηκε καν ότι πρόκειται για συλλήψεις, αλλά ότι πρόκειται για συστάσεις και προσήλθαν με τα αυτοκίνητά τους στο Αστυνομικό Τμήμα όπου τους ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνονται και προσήχθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου στον εισαγγελέα ο οποίος όρισε δικάσιμο! Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον "Καρυπίδη", αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
Η πράξη αυτή δείχνει για μια ακόμη φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που την ονομάζουν είτε "δίκαιη ανάπτυξη" όπως η σημερινή κυβέρνηση είτε "βιώσιμη ανάπτυξη" οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, βλέπουν τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που είχε το εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια ως εμπόδιο, ως "αγκυλώσεις του παρελθόντος”. Ενθαρρυμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από αυτή την ομοψυχία των αστικών κομμάτων, από τη στήριξη που της δίνουν ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τώρα ετοιμάζεται να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Οι συλλήψεις των εργαζομένων της πρώην "Καρυπίδης", το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας όρισε μετά από ένα μήνα, από την αίτηση του Εργατικού Κέντρου, τριμερή συνάντηση, οι προηγούμενες συλλήψεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και των υπολοίπων εργατικών στελεχών με την πρωτοφανή καταστολή (με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης) μπροστά από το κατάστημα αναδεικνύουν ποιος είναι ο ρόλος του αστικού κράτους
Το καθεστώς βίας και αστυνομοκρατίας, με τη βοήθεια της αστικής “δικαιοσύνης” που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί στην πόλη μας, πρέπει να βρει σθεναρή απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά.
Η απάντηση της πόλης πρέπει να είναι τέτοια που να δείχνει στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία το κύμα αντίδρασης που ετοιμάζεται, αν τολμήσουν να φέρουν οποιαδήποτε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο.
Το Εργατικό Κέντρο στη συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στα "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" και καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής του να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον "Καρυπίδη", να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».
902, Δευτέρα 27/11/2017 - 13:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συλλήψεις εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους!
Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους προχώρησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 26 Νοέμβρη η Αστυνομία στα Γιάννενα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «MARKET IN», που έχει εξαγοράσει τα καταστήματα της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε άλλα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για αύριο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. 
Για αύριο Δευτέρα καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στον «Καρυπίδη» ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
902, Κυριακή 26/11/2017 - 15:22 - Ενημέρωση: Κυριακή 26/11/2017 - 16:51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.