Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ένωση Κεντρώων: Βαρυσήμαντη επιστολή στελέχους (Μνημείο!) − Λαγός ο δικός τους − Το έσκασε το παλληκάρι − Και λεβέντες και γραφικοί

Το στέλεχος
Και άλλη αποχώρηση από την Ένωση Κεντρώων: «Γίναμε γραφικοί»
Αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων γιατί το κόμμα είναι πλήρως σε αδράνεια και δυστυχώς δεν ωφελεί πουθενά στη χώρα», λέει το στέλεχος του κόμματος.

23 Ιαν. 17 (10:32) | upd: 23 Ιαν. 17 (11:01)
Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ο Νίκος Ματρογιάννης, (κατά μία άλλη εκδοχή, Μαστρογιάννης) λέγοντας πως πρόκειται για ένα κόμμα που βρίσκεται πλήρως σε αδράνεια.
Όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση, «είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη (αλλά οι μάγκες δεν είναι για τα εύκολα), πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων γιατί το κόμμα είναι πλήρως σε αδράνεια και δυστυχώς δεν ωφελεί πουθενά στη χώρα (Πρόεδρε, του έλεγα, γίνε ωφελιμιστής!).
Στήριξα την Ένωση Κεντρώων γιατί πίστεψα σε κάτι διαφορετικό (που θα κάνει τη διαφορά από τους άλλους) στο πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη, όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά και μια μεγάλη πλειοψηφία αγανακτισμένων (είναι να μην αγανακτείς κύριε πρόεδρε!;) πολιτών ελπίζοντας σε μια νέα παράταξη που θα έκανε την διαφορά στο πολιτικό σκηνικό.
Δυστυχώς όμως η παράταξη μας δεν έκανε απολύτως τίποτα απέναντι στην κοινωνία (ενώ είχε μεγάλα όνειρα για 'δαύτη κια τούμπαλιν), απεναντίας φλέρταρε συνεχώς με την κυβέρνηση Σύριζα παρόλο που έβλεπε μια ασταθή και χωρίς πρόγραμμα κυβέρνηση (Πρόεδρε, του ξανάλεγα, αφού το βλέπεις).
Εδώ και ενάμισι χρόνο η πολιτική της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη είναι να προβλέπει κάθε βδομάδα δήθεν πρόωρες εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση (εγώ του έλεγα να κατέβουμε στους δρόμους μαζικά και δυναμικά), αυτό δεν είναι πολιτική κατά την άποψη μου, δυστυχώς γίναμε γραφικοί και κουράσαμε τους πολίτες (και πάω να ξεκουραστώ αλλού, τώρα) που μας στήριξαν και δεν προσφέραμε απολύτως τίποτα στον ελληνικό λαό, για αυτό τον λόγο ζητάω προσωπικά συγνώμη στους συμπολίτες που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν (και θα γράψω 100 φορές "δεν θα το ξανακάνω").
Η Ελλάδα και εγώ προσωπικά (!!) αναζητάμε έναν πολιτικό φορέα έτοιμο να αλλάξει το τοπίο της χώρας με όραμα και ιδεολογία (για τη γούνα σας) και με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση (να μιλάμε συγκεκριμένα, δηλαδή!).
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και εσάς κ. Βασίλη Λεβέντη για την συνεργασία που είχαμε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.