Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας - Χαιρετισμός του Γ. Μαρίνου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας - Χαιρετισμός του Γ. Μαρίνου
Δευτέρα 23/01/2017 - 21:37 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/01/2017 - 22:31 (πηγή φωτό: SOL Haber)
Με μια μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, διατρανώθηκε η αποκατάσταση του ονόματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), που από το 2013, μέχρι χθες, χρησιμοποιούσε το όνομα «Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία».
Στην εκδήλωση που συμμετείχαν χιλιάδες κομμουνιστές από ολόκληρη την χώρα, επικύρωσαν την απόφαση για την ονομασία του κόμματος, ενώ όπως ανακοινώθηκε το 2017, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Κεμάλ Ογκουγιάν ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, ενώ χαιρέτισαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Alberto Gonzalez Casals, εκ μέρους του ΚΚ Κούβας.
Ομιλία του Γιώργου Μαρίνου
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, σημείωσε:
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες
Μεταφέρω σήμερα εδώ, σε αυτή τη συγκλονιστική εκδήλωση τους θερμούς, συντροφικούς χαιρετισμούς της ΚΕ του ΚΚΕ και λέω σε όλους σας ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας στον σκληρό αγώνα που δίνει το ΚΚ Τουρκίας. Τον Απρίλη του 2016 χαιρετίσαμε τη θέση σας ότι ήρθε η ώρα να πάρει το κόμμα σας το όνομα που δικαιούται και να παλεύει μέσα στο λαό και στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα με τον τίτλο του ΚΚ Τουρκίας, του TKP. Σήμερα χαιρετίζουμε την απόφαση των Τούρκων κομμουνιστών, χαιρόμαστε πολύ και σας συγχαίρουμε.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις που έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους και εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στον Τουρκικό λαό. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή μας έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς και έχουμε καθήκον να αντιδράσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, να συντονίσουμε τον αγώνα μας με σημαία τα συμφέροντα των εργατών και των εργατριών, των λαών μας.
Με αυτή τη σημαία βαδίζουν τα κόμματα μας και εναντιώνονται σε επικίνδυνα σχέδια, σε πολεμικές κραυγές αμφισβήτησης και αλλαγής των συνόρων, όπως αυτές του προέδρου Ερντογάν. Σε αυτό το δρόμο, το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στις αστικές τάξεις, στις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων και παλεύουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, για να μην γίνουν τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια των καπιταλιστών.
Οι σχέσεις του ΚΚ Τουρκίας και του ΚΚΕ είναι παράδειγμα διεθνιστικών σχέσεων που χτίζονται σε πολύ σύνθετες συνθήκες με φάρο τα ταξικά συμφέροντα, την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης στις δύο χώρες, την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Παραδειγματικές είναι επίσης οι σχέσεις ανάμεσα στην Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Έχουν δοκιμαστεί όλες οι μορφές διαχείρισης του καπιταλισμού. Και στις δύο χώρες πέρασαν φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις αλλά κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος, η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η καταπίεση, η ανεργία και η φτώχεια των λαϊκών δυνάμεων.
Εναντιωνόμαστε στην επιχείρηση χειραγώγησης του ελληνικού λαού αλλά και των άλλων λαών που οργανώνει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς όφελος της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα.
Αντιμετωπίζουμε μαζί την αντιλαϊκή πολιτική Ερντογάν και της κυβέρνησης του AKP, τα μέτρα καταστολής κατά των αγώνων του Τουρκικού λαού, την απαράδεκτη απαγόρευση της δράσης της Επιτροπής Ειρήνης, στην Τουρκία.
Αντιπαλεύουμε μαζί τον ρεφορμισμό μέσα στο εργατικό κίνημα, τις αντιλήψεις για τη συνεργασία των τάξεων, των εκμεταλλευτών με τους εκμεταλλευόμενους, υπερασπιζόμαστε την ταξική πάλη, την κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Αντιτασσόμαστε στις οπορτουνιστικές θέσεις για τη συμμετοχή ή τη στήριξη ΚΚ σε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Συγκρουόμαστε με τις αστικές και οπορτουνιστικές αυταπάτες ότι μπορεί ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος, ότι μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα συμφέροντα, τα κέρδη των εκμεταλλευτών.
Συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για την επαναστατική ανασυγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, τα κόμματα μας στηρίζουν την προσπάθεια δημιουργίας Μαρξιστικού - Λενινιστικού πόλου, συμμετέχουν στην "Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση" και στην "Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία", μαζί με άλλα ΚΚ, δίνουμε μαζί τη μάχη στις διεθνείς συναντήσεις εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων ενάντια στην οπορτουνιστική διάβρωση.
Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και το επόμενο διάστημα. Με ευθύνη και αποφασιστικότητα, για την ισχυροποίηση του ΚΚ Τουρκίας και του ΚΚ Ελλάδας, για να δυναμώσουν οι δεσμοί με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία στις δύο χώρες.
Με αίσθημα ευθύνης θα τιμήσουμε φέτος τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, θα προβάλλουμε τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού τα οποία δεν παραγράφονται από την αντεπανάσταση, από τα λάθη και τις παραβιάσεις των κανόνων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και λέμε καθαρά ότι μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, με την εργατική εξουσία, την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στο δρόμο του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.
Αγαπητοί σύντροφοι δεχτείτε τις συντροφικές ευχές και την αγάπη των Ελλήνων Κομμουνιστών που παλεύουν στην πρώτη γραμμή των εργατικών, λαϊκών αγώνων και προετοιμάζονται για το 20ο συνέδριο του κόμματος, την άνοιξη, με σύνθημα: “Ισχυροποίηση του ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία Για την εξουσία –το Σοσιαλισμό”.
ΖΗΤΩ το ΚΚ Τουρκίας , το TKP
ΖΗΤΩ οι συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΤ και το ΚΚΕ
ΖΗΤΩ ο Μαρξισμός – Λενινισμός και ο Προλεταριακός Διεθνισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.