Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Πέραμα: Το λαϊκό κίνημα φραγμός στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής − Ανακοινώσεις Σωματείων − ΠΑΜΕ να τους απομονώσουμε

 ΠΕΡΑΜΑ
Φραγμός από το εργατικό - λαϊκό κίνημα στις προκλήσεις των νεοναζί
Τετάρτη 18/01/2017 - 22:38
Αποφασιστικά αντιμετωπίζεται από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα στο Πέραμα η νέα πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που με αφορμή τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ικονίου επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τα ρατσιστικά και απάνθρωπα ιδεολογήματά τους.
Στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος σήμερα, τόσο από τους εκλεγμένους σύμβουλους του ΚΚΕ, όσο και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος καθώς και από εργατικά συνδικάτα καταδικάστηκε με οξύτατο τρόπο η επίθεση των χρυσαυγιτών χτες σε δάσκαλους και γονείς στο Ικόνιο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης εντοπίστηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που με τη στάση τους έδωσαν «τροφή» στους νεοναζί που επιχείρησαν να σπείρουν το δηλητήριό τους.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία ανάμεσα σ' άλλα σημείωσε ότι τα προσφυγόπουλα θα ήθελαν να ήταν σπίτι τους, όμως είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ζουν την προσφυγιά στο όνομα του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Λέμε, τόνισε, ξεκάθαρα ότι είναι εγκλωβισμένοι, δεν θέλουν να είναι εδώ. Όμως, όσο είναι εδώ, είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχτούμε αυτά τα παιδιά στα σχολεία.
Κάλεσε τους γονείς να μην πέσουν θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών ιδεολογημάτων που εκπορεύονται από τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε τα επεισόδια που έγιναν στο Ικόνιο με επικεφαλής το βουλευτή της ΧΑ Λαγό και κάλεσε τους γονείς, συνολικά το λαό, να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα. Σημείωσε ότι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στις διαμαρτυρίες γονέων είναι και οι ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και αυτό εκφράζεται με αφορμή τα προσφυγόπουλα. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής διεκδίκησαν ένα πρόγραμμα 300.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Περάματος. Κατάγγειλε ότι ενώ η Περιφέρεια συμφώνησε για το κονδύλι, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής δεν έχει φτάσει ούτε ευρώ στα σχολεία, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται. Το ΚΚΕ, σημείωσε, θα συνεχίσει να παλεύει για τη διάθεση αυτού του κονδυλίου που μπορεί να δώσει μια ανάσα στα σχολεία.
Στο Δημαρχείο από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι του Περάματος, για να έχουν μια άμεση ενημέρωση για το θέμα των προσφυγόπουλων, που έχει αποφασιστεί να φοιτήσουν σ' ένα από τα σχολεία της περιοχής. Το κλίμα ήταν τεταμένο μετά και τη χτεσινή πρόκληση των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.
Μια μικρή μερίδα γονιών επέμενε και σήμερα στην άρνησή της να γίνουν δεκτά τα προσφυγόπουλα στο σχολείο και προς στιγμή επικράτησε ένταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, όμως, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος με ανακοίνωσή της, που προσυπογράφεται και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Περάματος, έκανε καθαρό ότι «στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Από το σχολείο στο Πέραμα
Καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα
Τρίτη 17/01/2017 - 21:56 - Ενημέρωση: Τετάρτη 18/01/2017 - 17:01
Την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Γονέων και Εκπαιδευτικών. 
Την τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Επίσης, την επίθεση καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κοινή ανακοίνωσή Σωματείων Εργαζομένων του Πειραιά
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, η  ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων αναφέρουν:
«Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της Αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.
Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει του εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.
Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση των προσφύγων, αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής του Πειραιά, να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».
Καταγγελία από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων.
Μεταξύ άλλων, η ΟΓΕ καλεί, «κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον το δικό της και των παιδιών της να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στις λαϊκές γειτονιές. Τα προσφυγόπουλα, όπως και όλα τα παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία και το κράτος έχει την ευθύνη να διαμορφώσει όλους εκείνους τους όρους για να την παρέχει.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
  • Οργανώνουμε την πάλη μας για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά».
Ανακοινώσεις καταδίκης από εργαζόμενους, συνταξιούχους, γονείς, συλλόγους γυναικών
Την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το λαό και να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριο ώστε να τον αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους που δημιουργούν τα προβλήματα, καταγγέλλει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ.  Καλεί τους συνταξιούχους της χώρας «να απομονώσουν το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους για το δικαίωμα στη μόρφωση. Να ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που υποδέχονται στα σχολεία τα προσφυγόπουλα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία και την ανοχή της Αστυνομίας ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς στο Πέραμα. Όπως αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά. Το σωματείο μας, μαζί με άλλα σωματεία, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες, έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να δείξει την αλληλεγγύη του υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας, να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί, που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο», αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά καταδικάζουν απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, και τονίζουν ότι οι σύλλογοι «από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες. Μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, υλικά και ηθικά». Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι: Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Στοργή του Παιδιού», Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού, Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας.
Τη τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί «τα σωματεία του Πειραιά αλλά και κάθε εργαζόμενο της περιοχής του Πειραιά να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
«Οι τραμπουκισμοί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πηγάζουν από το ναζιστικό χαρακτήρα της, το ρόλο της να καλλιεργεί το ρατσισμό, τη ξενοφοβία για να καλύψει τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, τους πολέμους, για να στηριχτούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα των εργαζομένων» σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Ακόμα, ανακοινώσεις καταγγελίας έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.