Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΠοτε στο Λεβεντιστάν: Και κλάααμα για την αγροτιά...

Όλα τα παιδιά στην πίστα... της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου
Της Κάλι Καρά
Όλα τα «καλά παιδιά», «παλαιά» που κυβέρνησαν για δεκαετίες αυτόν τον τόπο αλλά και τα «νέα» που διδάχτηκαν μεθόδους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και με «νέα κόλπα», τα οποία προσιδιάζουν στο «αριστερό προσωπείο» που επιμένει να φορά, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πάμπολλα «αποκαλυπτήρια», όλοι πιστοί εκτελεστές των πολιτικών υπέρ των μονοπωλίων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, σέρνουν στην πίστα άλλη μια φορά το χορό του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής με αφορμή τη συζήτηση για την αγροτική παραγωγή, καθόλου τυχαία μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών.
Χωρίς ντροπή λένε ότι νοιάζονται για τους αγρότες και κρύβουν επιμελώς ότι η αγροτική παραγωγή σήμερα υποτάσσεται στο συμφέρον του μεγαλέμπορου, του βιομήχανου, του τραπεζίτη και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
  • Οι νέες διεθνείς συνθήκες του οξυμένου ανταγωνισμού καθιστούν αναγκαία την επιτάχυνση της δημιουργίας μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.
Κάντε και καμιά οικουμενική, ρε παιδιά!
Ξεχνούν να πουν ότι οι κυβερνήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια εφάρμοσαν την ΚΑΠ με συνέπεια, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ενώ σήμερα με τη νέα ΚΑΠ (2014-2020), παίρνουν και πρόσθετα ενισχυτικά μέτρα με στόχο την κυριαρχία των μεγάλων αγροτών.
Κουβέντα για το ότι κάθε φορά που αναθεωρείται η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) -και αυτό συμβαίνει περίπου κάθε 7 χρόνια- ενισχύει τα μέτρα με τα οποία επιδιώκει το στρατηγικό στόχο της συγκεντροποίησης και κερδοφορίας των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των μικρομεσαίων αγροτών των οποίων η αγωνία επιβίωσης αποτυπώνεται και στα αιτήματά τους που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής, τα πολλά χαράτσια, ώστε πολλοί από αυτούς να οδηγούνται στην καταστροφή, δηλαδή στην πώληση της μικροϊδιοκτησίας τους ή στην κατάσχεσή της από τις τράπεζες και το Δημόσιο.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, όχι απλώς θίγονται, αλλά έχουν σφαγιαστεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ. 
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η κοινωνική - λαϊκή συμμαχία και η ρήξη με την ΕΕ των μονοπωλίων, την εξουσία, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου είναι η λύση. 
  • Είναι ο δρόμος για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με κοινωνικοποίηση της γης και όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με εξουσία της εργατικής τάξης που οργανώνει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.