Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση ΚΚΕ: Ένα χρόνο χωρίς μεροκάματο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης ΑΕ − Θεατής η κυβέρνηση σε συμπαράσταση της εργοδοσίας − Δικαστική απόφαση για Μαρινόπουλο και επαγρυπνηση εργαζομένων (3 VIDEO)ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
(Πιο κάτω παρατίθεται και το κείμενο)
Σ. Βαρδαλής: Απλός θεατής η κυβέρνηση στο πρόβλημα των εργαζομένων της «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ»
Δευτέρα 16/01/2017 - 20:19
«Ένας χρόνος χωρίς μεροκάματο» για τους εργαζόμενους της επιχείρησης super market «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ» και «η εργοδοσία βρήκε άξιο συμπαραστάτη στην πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.
Ζήτησε την καταβολή των δεδουλευμένων στο σύνολό τους όπως και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές, προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε αναξιόπιστη την επιχείρηση και επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις της περιλαμβάνουν περικοπή οφειλούμενων δεδουλευμένων και απολύσεις εργαζομένων.
Για να αντικρούσει την κριτική πως επί της ουσίας η πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει την εργοδοσία, επικαλέστηκε ελέγχους και πρόστιμα που επέβαλε το ΣΕΠΕ.
Για το έκτακτο βοήθημα ανέφερε ότι σύντομα θα καταβληθεί καθώς απομένει η τελική υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν καμία στήριξή τους από την πολιτική σας», σημείωσε ο Σάκης Βαρδαλής και πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις πτωχεύουν και οι επιχειρηματίες φεύγουν πλούσιοι». Αναρωτήθηκε τι έπραξε η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ που κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών και πως υπάρχουν μυστικές συμφωνίες με αλυσίδα σούπερ μάρκετ που προμηθεύει με εμπορεύματα και στο τέλος της ημέρας παίρνει τις εισπράξεις.
«Ένας απλός θεατής» είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τόνισε και ανέφερε πως στις τριμερείς συναντήσεις το υπουργείο πιέζει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στα σχέδια της επιχείρησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης super market «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ»
Τρίτη 06/12/2016 - 19:31
Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Στην αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης super market "Αφοί Καρυπίδη ΑΕ"» κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει:
«Οι 1.400 εργαζόμενοι της επιχείρησης super market "ΑΦΟΙ Καρυπίδη ΑΕ" (πρώην Αρβανιτίδη), συνεχίζουν να στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς παραμένουν πάνω από οκτώ μήνες απλήρωτοι, αφού αυτό απαιτεί η "ανάπτυξη" και η "πολύπλευρη επιχειρηματικότητα" της επιχείρησης.
Ήδη από το 2015 καθυστερείται η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα σήμερα να οφείλονται μισθοί, από το Γενάρη σε ορισμένους από αυτούς, ενώ στη πλειοψηφία των εργαζομένων από το Φλεβάρη, επίσης οφείλεται το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας του 2016.
Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι, μέσα από το Πανελλαδικό Επιχειρησιακό τους Σωματείο με την επωνυμία "Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδη" αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο (απεργίες, κινητοποιήσεις, επίσχεση εργασίας, τριμερείς συναντήσεις στο ΣΕΠΕ Κ. Μακεδονίας, στο υπουργείο), για την εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Παρά το γεγονός ότι σε συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, η επιχείρηση δεσμεύτηκε για την εξόφληση του Γενάρη, μέχρι το τέλος του Μάη 2016, για μισθοδοσία δύο τουλάχιστον μηνών, που θα γινόταν μέσα στον Ιούνη 2016 και αποπληρωμή τον Αύγουστο του 2016, και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν την καταβολή του Γενάρη. Στη δε προσφυγή της επιχείρησης στο άρθρο 1006β, ενώ αρχικά δήλωσε ότι θα εξαιρέσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων, προχώρησε σε κατάθεση αιτήματος ανακοπής, ώστε να μη μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους εκτελώντας τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει.
Φυσικά για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, ευθύνη έχει και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και η συγκυβέρνηση, που όλο αυτό τον καιρό βοηθούσαν ουσιαστικά την επιχείρηση, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν το διάλογο και τη συναίνεση, τις αποφάσεις της εργοδοσίας και να κάνουν υπομονή.
Ενώ το υπουργείο με ανακοίνωσή του στις 29/8/2016 ουσιαστικά "νίπτει τας χείρας" αναφέροντας ότι έχει εξαντλήσει κάθε λογικό περιθώριο διαλόγου και συναίνεσης με τους ιδιοκτήτες των super market "Καρυπίδης", παραπέμποντας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την επιβολής διοικητικών κυρώσεων (πράξεις επιβολής προστίμου, προσφυγή στη δικαιοσύνη με τη συνδρομή των εργαζομένων κ.λπ.).
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, στο σύνολό τους και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Το δικαίωμα των εργαζόμενων (δια του Πανελλαδικού σωματείου τους) να γνωρίζουν έγκαιρα, έγκυρα, και με έγγραφα στοιχεία το μέλλον της επιχείρησης, τις όποιες συμφωνίες δικαιόχρησης, διαδοχής, πώλησης.
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες τους».
902

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τον «Μαρινόπουλο»
Δευτέρα 16/01/2017 - 19:59
Εκδόθηκε σήμερα από το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ «Μαρινόπουλου» και «Σκλαβενίτη». Η έκδοση της απόφασης, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν σημαίνει όμως το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Τόσο τα κλαδικά σωματεία όσο και οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, έχουν επισημάνει πως η όποια συμφωνία δεν αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, που θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.
Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στα σωματεία και στις Επιτροπές, συζητήθηκε σε περιοδείες και συσκέψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα της αλυσίδας.
Στην Αττική, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο στα καταστήματα της επιχείρησης σε Νέα Ιωνία, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Αργυρούπολη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγινε σύσκεψη των Επιτροπών στα γραφεία του Σωματείου.
Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή.
Σωματεία και Επιτροπές υπενθυμίζουν στους εργαζόμενους ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν η δική τους δράση, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και στάσεις εργασίας, που άσκησαν πίεση στην εργοδοσία ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να παραμείνουν στη δουλειά, καλώντας τους να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.