Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Επιχείρηση Σωρροκώσταινα − ΚΚΕ: Ακροδεξιό μόρφωμα μαζικής εξαπάτησης


ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ - «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Ακροδεξιό μόρφωμα που εκμεταλλεύεται τις αγωνίες απελπισμένων ανθρώπων
Τετάρτη 04/01/2017 - 21:41 - Ενημέρωση: Τετάρτη 04/01/2017 - 21:44
Ερωτηματικά προκαλεί η διαταγή εισαγγελέα της Βόρειας Ελλάδας να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό οφειλών τους με... ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα. Πρόκειται για τον ηγέτη του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Συνέλευσις», που με το μανδύα μιας ΜΚΟ με τίτλο «End National Debt» («Τέλος Δημοσίου Χρέους») ισχυρίζεται ότι μπορεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας και να ξεπληρώσει χρέη πολιτών!

ΚΚΕ
Σχόλιο για την υπόθεση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις»
Πέμπτη 05/01/2017 - 14:35 - Ενημέρωση: Πέμπτη 05/01/2017 - 14:35
Σε σχόλιό του για την υπόθεση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το “κόμμα Σώρρα” είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση και τη δημαγωγία, όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις.
Είναι προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ, και οι οποίοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται την απελπισία και απόγνωση φτωχών ανθρώπων».
902

Ο Σώρρας, που δηλώνει επιχειρηματίας και πρόεδρος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», εμφανίστηκε το 2012 λέγοντας ότι έχει καταθέσει σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά 600 δισ. για την Ελλάδα, και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, αντίστοιχα ώστε να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος, με τον όρο να γίνει λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά. 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο «liberal.gr» ο εισαγγελέας ζητεί να εξεταστεί αν ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί. Να σημειωθεί ότι το 2013, ένα Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δικάζοντας μήνυση του Αδ. Γεωργιάδη κατά του Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αποφάνθηκε πως δεν αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος ο Σώρρας διατείνεται ότι κατέχει αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 2,7 τρισ. ευρώ, που απέκτησε από μετοχές της «Banque d'Orient» («Τράπεζα της Ανατολής»), αλλά και από πώληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ των πνευματικών δικαιωμάτων μιας τεχνολογίας καυσίμων αρχαιοελληνικής έμπνευσης.
Τον Απρίλη του 2013, δημοσιοποιήθηκε  έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ - απάντηση σε ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδας στο οποίο αναφέρεται ότι τα χρεόγραφα του Σώρρα «δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα» και ότι «αποτελούν προϊόν απάτης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.