Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Δ. Παπαδημητρίου: «Το αφορολόγητο διαπραγματεύεται» (μόνο του στις Βρυξέλλες, αλλά μην ανησυχείτε, είναι πολύ έμπειρο και μιλάει πολύ καλά αγγλικά)

Φτου, γαμώτη... λάθος Παπαδημητρίου έβαλα (αλλά το ίδιο κάνει)
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«Το αφορολόγητο διαπραγματεύεται»...
Κυριακή 22/01/2017 - 18:28 - Ενημέρωση: Κυριακή 22/01/2017 - 19:06
«Το αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται», είπε σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά δημόσια, ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, από τα Τρίκαλα όπου βρίσκεται, συμπληρώνοντας πως «προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που έχουμε τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε δεν το ξέρω».
Η δήλωση του Δ. Παπαδημητρίου, έρχεται να προστεθεί σε αυτές άλλων κυβερνητικών στελεχών που όλες τις προηγούμενες μέρες, εν όψει και του Eurogroup της 26ης Γενάρη, «αμπαλάρουν» τα επόμενα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, υποτίθεται ως «εγγυήσεις» προς τους δανειστές ώστε να «ξεπαγώσει» η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος μνημονίου και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στο «μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΕ (QE), που θα εξασφαλίσει φτηνό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τα άλλα πράγματα που διαπραγματεύονται
Επιβεβαιώνει ακόμη πως η αντιπαράθεση για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, πέρα από τις ευρύτερες ενδοαστικές συγκρούσεις που αναδεικνύει, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά λειτουργεί και ως μοχλός για να έρθουν «μια ώρα αρχύτερα» τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλωστε η μείωση του αφορολόγητου είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις του Ταμείου που υποτίθεται μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση απέρριπτε, λέγοντας πως «δεν συζητείται» τέτοιο ενδεχόμενο.  
Ενδεικτικό άλλωστε των κυβερνητικών προθέσεων είναι το δελτίο Τύπου που βγήκε από το Μαξίμου την Παρασκευή, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις όπου για πρώτη φορά τόσο επίσημα ομολογείται ότι «Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης δεν πρόκειται να δεχθεί να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018 παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, για έναν και μόνο χρόνο»...
Ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος δήλωνε πως «αν όλα τα υπόλοιπα συμφωνηθούν, δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, το δημοσιονομικό μονοπάτι (...) μετά το 2018 και το μόνο το οποίο μένει είναι μια αυξημένη εγγύηση προς το ΔΝΤ για την επίτευξη των στόχων, τότε εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε ενδεχομένως σε μια συζήτηση για αυτόν το μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.