Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Τα βιβλικά κοράνια του καπιταλισμού

Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στα αίμα και στη βρωμιά και στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους.
Το κεφάλαιο –γράφει το Quarterly Revίewer– αποφεύγει τις φασαρίες και τους καυγάδες και είναι από τη φύση του φοβιτσιάρικο. Αυτό είναι πο­λύ αληθινό, δεν είναι όμως ολόκληρη η αλήθεια.
Το κεφάλαιο το τρομάζει η ελλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος, όπως το κενό τρομάζει τη φύση.
Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με δέκα τα εκατό κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει, ακόμα και με κίνδυνο να πάει στην κρεμάλα.

Ποιο Κοράνι και ποια Βίβλος βρε πανίβλακα.
Ο καπιταλισμός είναι.
Το να λες ότι το Κοράνι καθοδηγεί τους μουσουλμάνους και τους κάνει δολοφόνους των «απίστων» είναι το ίδιο σαν να ισχυρίζεσαι ότι η Βίβλος καθοδηγεί τους ιμπεριαλιστές Χριστιανούς να αφανίζουν ολόκληρους λαούς και τους καθοδηγούσε ανά τους αιώνες να σκλαβώνουν λαούς, να τους ληστεύουν, να κάνουν δουλεμπόριο, να κτίζουν θαλάμους αερίων, να ρίχνουν ατομικές βόμβες… ακόμη και την «χειρουργική ακρίβεια» των πυραύλων τους να αφανίζουν χιλιάδες αμάχους τους καθοδηγεί… «θεϊκό μάτι» από τον ουρανό και όχι οι δορυφόροι του θανάτου!

Αρνούνται, όλοι αυτοί οι φανατισμένοι, να δουν ότι είναι ο καπιταλισμός και τα ανταγωνιστικά ταξικά συμφέροντα που αναπτύσσει μεταξύ των μονοπωλίων και των αρχουσών αστικών τάξεων που σέρνουν τους λαούς ανά τους αιώνες και τους μετατρέπουν σε θύματα και κρέας για τα κανόνια τους στη μάχη, ποιος θα φάει ποιόν.
Αυτά προς απάντηση φανατισμένων ισλαμο-χριστιανών, πολιτισμένων της Δύσης και της Ανατολής, εθνικιστών, ρατσιστών και φασιστών κάθε χρώματος, φυλής και είδους.
Μερικες φωτογραφίες θα άξιζε να δούμε για να καταλάβουμε την εξής διαφορά: όταν οι λαοί κατακτούν δικαιώματα, απαλλάσσονται από κάθε φανατισμό υπέρ των καπιταλιστών. Όταν χάνουν δικαιώματα γίνονται αγνώριστα υποχείριά τους.

1.    Ιρακ χώρα των τζιχαντιστών. Δείτε τους παππούδες των Τζιχαντιστών. Καμία σχέση που λέμε. Πώς έγινε η αλλαγή;
2.    Γερμανία.  Πως από τις εργατικές διαδηλώσεις κατέληξαν σε φασιστικό παραλήρημα;
3.    Ουκρανία, φασιστοκρατούμενη χώρα. Πως κατάντησαν έτσι τα «εγγόνια» των ποδοσφαιριστών της ηρωικής Δυναμό που προτίμησαν να νικήσουν ποδοσφαιρικά τους φασίστες και να πεθάνουν παρά να προσκυνήσουν τον φασισμό; 
4.    Αφγανιστάν πατρίδα των Ταλιμπάν και Μοτζαχεντίν. Οι «μητέρες» των Ταλιμπάν στη δεκαετία του 70 και ’80 και οι σημερινές Αφγανές. Πως έγινε η ανατροπή;
Πως θα τα ερμηνεύσεις όλ’ αυτά; Μόνο ότι ο καπιταλισμός  και η πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης τους μετέτρεψε. Κανένα κοράνι και καμιά Βίβλος.
Όταν οι λαοί κατακτούσαν δικαιώματα κανένα κοράνι και καμία Βίβλος δεν μπορούσε να τους γυρίσει πίσω σε σκοτεινές ατραπούς.
Όταν ο καπιταλισμός παίρνει το πάνω χέρι, σκοταδισμός απλώνεται παντού.
Το καταλάβατε ρε πανίβλακες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.