Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τρομοκράτες Βρυξελλών: Έρευνες, σεναριολογία και επιχειρήσεις καταστολής


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Εν μέσω σωρείας ερωτημάτων συνεχίζονται οι «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις»
Το Παρίσι «απέτρεψε νέα επίθεση», επτά συλλήψεις στις Βρυξέλλες
Παρασκευή 25/03/2016 - 10:10 - Ενημέρωση: Παρασκευή 25/03/2016 - 11:05
Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται δεκάδες από τους τραυματίες των πολύνεκρων εκρήξεων που έγιναν την Τρίτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 300 άτομα που πληγώθηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις, ενώ συγκεχυμένος είναι ο αριθμός των νεκρών, που θεωρούνται τουλάχιστον 31. Το γεγονός ότι πολλά πτώματα εντοπίστηκαν διαμελισμένα, όπως και ότι υπάρχουν άτομα που τη στιγμή των επιθέσεων βρίσκονταν στα αντίστοιχα σημεία και συνεχίζουν να αγνοούνται, δυσκολεύει τον ακριβή υπολογισμό.
Στο μεταξύ, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπεύθυνους τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες που οργανώθηκαν αυτές οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», οι οποίες γίνονται όλο και πιο βολικές για μια σειρά αντιλαϊκές μεθοδεύσεις.
Ετοιμάζονται νέα κατασταλτικά μέτρα στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού πολέμου»
Οι 28 υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ συνεδρίασαν χτες σε έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις επιπτώσεις από τις επιθέσεις που έπληξαν την Τρίτη, τη βελγική πρωτεύουσα και έδρα των λυκοσυμμαχιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προετοιμάζοντας νέα κατασταλτικά αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτό αξιοποιούνται και αντεγκλήσεις των αστικών κυβερνήσεων για «κενά στα μέτρα ασφαλείας».
Επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων καταστολής αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ
Το Παρίσι «απέτρεψε νέα επίθεση», επτά συλλήψεις στις Βρυξέλλες
Επτά άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στο αεροδρόμιο και το Μετρό, στη διάρκεια επιχείρησης που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι Γάλλοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν νέο χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα.
Στο Βέλγιο, οι αρχές εκτιμούν ότι έλαβαν μέρος συνολικά πέντε άτομα σε μετρό και αεροδρόμιο, δύο εκ των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητούνται.
Το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, ότι μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το 4 (σοβαρή, επικείμενη απειλή), το υψηλότερο της κλίμακας, στο 3 (πιθανή απειλή).
Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι απετράπη νέα επίθεση, που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο. Συνελήφθη ήδη και ανακρίνεται ένα άτομο, ενώ η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο του Αρζαντέιγ, βόρεια του Παρισιού. «Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες» πρόσθεσε ο υπουργός.
Στις «λίστες υπόπτων» των ΗΠΑ οι αδελφοί Ελ-Μπακραουί
Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν (και εντείνουν τα ερωτηματικά) ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι οι αδελφοί Ελ-Μπακραουί ήταν ονόματα γνωστά στις αμερικανικές υπηρεσίες πριν τις επιθέσεις. Κατά τους ίδιους, βρίσκονταν στις λίστες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.
Υπό το φως στοιχείων που έρχονται στη δημοσιότητα στο παζλ των ερευνών, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αναγνώρισαν πως έγιναν «λάθη» και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές.
Στρατιώτες περιπολούν στις Βρυξέλλες (πηγή ΑΡ)
Συνεχίζονται οι έρευνες και η σεναριολογία
Εν μέσω του μπαράζ πληροφοριών, στοιχείων και φημών, που αν μη τι άλλο, συντελούν στην καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας και ανοχής στα κατασταλτικά μέτρα, η εφημερίδα Derniere Heur έγραψε πως οι τζιχαντιστές ενδέχεται αρχικά να σχεδίαζαν επίθεση σε πυρηνική εγκατάσταση στο Βέλγιο, αλλά αποφάσισαν να αλλάξουν τον στόχο μετά τις εφόδους της αντιτρομοκρατικής την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες που οδήγησαν στο θάνατο ενός εξτρεμιστή και τη σύλληψη του Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν επίσης ότι αδελφός του Ιμπραχήμ, Χαλίντ, ο οποίος πυροδότησε βόμβα που σκότωσε 20 ανθρώπους στο σταθμό του μετρό Μάελμπεκ, είχε νοικιάσει διαμέρισμα που λειτουργούσε ως κρησφύγετο για τους δράστες του Παρισιού και το όνομά του βρισκόταν σε διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί στις 11 Δεκέμβρη.
Ο τέταρτος δράστης, ο «άνδρας με τα λευκά» που καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας με τους δύο καμικάζι του αεροδρομίου,εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης και ένας πέμπτος ύποπτος που πιστεύεται ότι μπορεί να είχε ανάμειξη στο μετρό ή το αεροδρόμιο μπορεί να είναι νεκρός ή επίσης να διαφεύγει. Ο τρίτος άνδρας που καταγράφηκε στις κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου, με το λευκό μπουφάν που σπρώχνει ένα καρότσι δίπλα στους καμικάζι, βρίσκεται στο επίκεντρο ανθρωποκυνηγητού. Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι το πρόσωπο αυτό διέφυγε από το αεροδρόμιο αφήνοντας πίσω του μία τρίτη βόμβα σε βαλίτσα.
Ταυτόχρονα, βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένας άνδρας που μετέφερε μία μεγάλη τσάντα φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας δίπλα στον Χαλίντ Ελ-Μπρακουί στο μετρό λίγο πριν την έκρηξη. Πιθανολογείται ότι είναι ο πέμπτος δράστης και δεν είναι σαφές εάν σκοτώθηκε ή εάν έχει διαφύγει.
Όλοι οι δράστες των Βρυξελλών που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία και τους εισαγγελείς έχουν διασυνδέσεις με τονΣ. Αμπντεσλάμ. Ο Λαχραουί είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία μαζί του πέρυσι, ενώ οι αδελφοί Μπακραουί νοίκιασαν -μαζί με το κρησφύγετο στο Βέλγιο που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές του Παρισιού- ένα διαμέρισμα στη συνοικία Σάαρμπεκ των Βρυξελλών, όπου ο ίδιος ο Αμπντεσλάμ κρυβόταν για τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Εν τω μεταξύ, η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT μετέδωσε, εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, ότι ο Σαλά Αμπντεσλάμ σχεδίαζε να επαναλάβει στις Βρυξέλλες τη σφαγή του Παρισιού, με επιθέσεις ενόπλων και βομβιστών στη βελγική πρωτεύουσα.
Χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, η βελγική τηλεόραση ανέφερε ότι οι βελγικές αρχές πιστεύουν ότι ο Αμπντεσλάμ και δύο συνεργοί του -ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη μαζί του την περασμένη Παρασκευή- σχεδίαζαν να επιτεθούν με τουφέκια και αυτόματα όπλα προκειμένου να προκαλέσουν πολλά θύματα στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή, άλλοι τζιχαντιστές θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας. «Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν το ίδιο σενάριο με του Παρισιού, μόνο που εν μέρει απέτυχε» μετέδωσε το κανάλι.
Ο ίδιος ο Αμπντεσλάμ δήλωσε διά του συνηγόρου την Πέμπτη, ότι δεν σκοπεύει πλέον να μπλοκάρει την έκδοσή του στη Γαλλία από το Βέλγιο και θέλει να επιστρέψει «όσο πιο γρήγορα γίνεται» στη Γαλλία. Ο Αμπντεσλάμ δήλωσε επίσης πως δε γνώριζε για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.