Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής κατά προσφύγων και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» ‒ ΚΚΕ: Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση δείχνει πάλι το ρατσιστικό της πρόσωπο (ανανέωση)

Επεισόδια προκάλεσε η ΧΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»
Πέμπτη 10/03/2016 - 18:08 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/03/2016 - 18:36
Βλέπε στη συνέχεια νεότερη Ενημέρωση: Πέμπτη 10/03/2016 - 20:36
Επεισόδια προκάλεσε η ναζιστική Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πριν από λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα, από τη αρχή συνεδρίασης η οποία είχε θέμα το Προσφυγικό, η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή ξεκίνησε να συγκεντρώνει στην αίθουσα του συμβουλίου διάφορους «μπράβους», οι οποίοι μόλις ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής της ναζιστικής ΧΑ και επικεφαλής της παράταξης της στην Περιφέρεια, Ηλίας Παναγιώταρος, άρχισαν να προκαλούν, να φωνάζουν και να προπηλακίζουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Πέμπτη 10/03/2016 - 19:02 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/03/2016 - 19:04
Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε.
Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη" Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε να αδειάσει η αίθουσα από τους τραμπούκους της ΧΑ και να σταματήσει η συνεδρίαση μέχρι να αποχωρήσουν. Τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα και σε αυτή τη διαδικασία χτύπησαν τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που κάλυπτε τη συνεδρίαση.
Μετά την αποχώρησή τους, η συνεδρίαση συνεχίζεται, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε το γεγονός.
Νεότερη Ενημέρωση: Πέμπτη 10/03/2016 - 20:36

Με μπράβους που προχώρησαν σε τραμπουκισμούς, εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 10 Μάρτη η Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητιόταν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Οι μπράβοι αυτοί επιτέθηκαν κατά όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και κατά του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Πέτρου Αναστασιάδη. 

Παρόντες σε όλα αυτά ήταν, τόσο ο υπόδικος φασίστας, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γίνονταν η συνεδρίαση.

Οπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδης, οι τραμπουκισμοί ξεκίνησαν όταν σύμβουλοι και άλλοι που παρακολουθούσαν, θέλησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων, τη στιγμή που ξεκίνησε το ρατσιστικό του παραλήρημα ο Παναγιώταρος. Οι μπράβοι χρυσαυγίτες, τούς εμπόδισαν να βγουν έξω. Εκεί παρενέβη ο κομμουνιστής περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μανουσογιαννάκης, φωνάζοντας να φύγουν οι μπράβοι από την αίθουσα, με τον Παναγιώταρο να συνεχίζει να προκαλεί από μικροφώνου. Λίγο αργότερα, οι ίδιοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε υπάλληλο της Περιφέρειας και τού πέταξαν κάτω το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε. Σε αυτό το περιστατικό παρενέβη ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και τότε ένας τραμπούκος τον χτύπησε.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, σημείωσε: «Πάντα οι θρασύδειλοι έτσι συμπεριφέρονταν. Δεν θα άλλαζε σήμερα η στάση και η συμπεριφορά τους. Πέρα από αυτά τα φαιδρά και τις συνομωσιολογίες, ότι πάνε να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα και ό,τι άλλο ακούστηκε, μία κουβέντα για το ΝΑΤΟ δεν τόλμησε να πει (σ.σ. ο υπόδικος Ηλίας Παναγιώταρος). Να θυμίσουμε ότι αυτός ο "πατριώτης" είχε πει μέχρι και βραχονησίδες να πουλήσουμε για το καλό της Ελλάδας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.