Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

8 Μάρτη: «Αγώνας για την ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για ζωή χωρίς πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση» ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Για τη δουλειά, για την οικογένεια, για τη ζωή τους (Φωτό)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Μεγάλη πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και την Αμερικάνικη Πρεσβεία από τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας
(ΦΩΤΟ)

Τρίτη 08/03/2016 - 20:39 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/03/2016 - 21:09
Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για την ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για ζωή χωρίς πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση», πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια, από το ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ, τιμώντας την 8η Μάρτη,  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ανάλογες  συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται μεγάλη πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και κατάληξη την Αμερικάνικη Πρεσβεία. 
Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα από τη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Τρίτη 08/03/2016 - 19:20 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/03/2016 - 19:31
Σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε τα εξής:
«Η σημερινή μέρα της 8ης του Μάρτη βρίσκει άντρες και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στους δρόμους να παλεύουν ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο-λαιμητόμο, ενάντια στους πολέμους, τις επεμβάσεις, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση, για όλα τα δικαιώματά τους, για τη δουλειά, για την οικογένεια, για τη ζωή τους».
Για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας
Σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε: «Οι αποφάσεις της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής είναι σε αρνητική κατεύθυνση, αποτελούν επικίνδυνη εξέλιξη. Είναι ακόμα ένα βήμα πίσω με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Χειροτερεύουν οι όροι, η κατάσταση των προσφύγων και βέβαια δημιουργούν νέο μαζικό εγκλωβισμό στην Ελλάδα πολλών χιλιάδων προσφύγων».
902

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ άλλων ήταν:


«Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας»

«Υγεία και Παιδεία ανάγκη λαϊκή, μέτωπο λαέ για την ανατροπή»

«Κοινωνική Ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας»

«Οι γυναίκες θέλουμε σταθερή δουλειά και όχι απασχόληση και σύγχρονη σκλαβιά»

«ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες - πολέμοι»

«Κάναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών»

Η συγκέντρωση άνοιξε με την ανάγνωση του ποιήματος της Μαργαρίτας Φρονιμάδη - Ματάτση «Αλκυονίδες».
Χαιρετισμό απεύθυνε στη συνέχεια η Έφη Πανοπούλου, αγρότισσα, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Νέας Μάκρης - Μαραθώνα της ΟΓΕ. «Για μας τις αγρότισσες η καλύτερη τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η συμμετοχή μας στον αγώνα για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που συνεχίζεται και με νέες μορφές μετά από τις 40 μέρες που περάσαμε στα μπλόκα του αγώνα», τόνισε.
Η Αγγελική Ρούβαλη
Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Αγγελική Ρούβαλη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). «Δουλεύουμε με την κοιλιά στο στόμα μέχρι τον τοκετό, σε λίγο θα γεννάμε στα μαγαζιά μας όπως γεννούσαν οι γιαγιάδες μας στα χωράφια», σημείωσε στο χαιρετισμό που έκανε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. «Άλλος δρόμος δεν υπάρχει εκτός από το δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» τόνισε. Όπως ανέφερε, «159 χρόνια μετά από τον αγώνα των εργατριών από τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, φαντάζει τραγική ειρωνεία να μιλάμε για οκτάωρη εργασία, για δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στην ψυχαγωγία, καταντάει εφιάλτης το μεγάλωμα των παιδιών, οι καθημερινές υποχρεώσεις». (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρο το χαιρετισμό).
Η Μαιρήνη Στεφανίδη 
Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο έκανε η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της ΟΓΕ, η οποία κάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις γυναίκες του μικρομάγαζου, αυτές που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις νέες γυναίκες, νέες μητέρες, «όλες αυτές που αποτελούν το διαχρονικό καύσιμο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων να σηκώσουν το ανάστημά τους», όπως είπε. 
«Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες της διεκδίκησης, του ανυποχώρητου αγώνα μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα , μέσα από την Κοινωνική Συμμαχία και καλούμε κάθε γυναίκα λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να ενωθούν στο μετερίζι του αγώνα μας και να δώσουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή αδιαλλαξία της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας που σήμερα συμπυκνώνεται με την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αποτελεί για μας και τις οικογένειές μας ζήτημα ζωής», υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, σημειώνοντας ότι «με λαϊκή αλληλεγγύη δίνουμε το χέρι στις πρόσφυγες που με τα μωρά στην αγκαλιά φτάνουν στη χώρα μας, θύματα των απάνθρωπων επεμβάσεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους. Με μια ανάσα, με μια φωνή να φωνάξουμε "Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο"». (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ομιλία).
Η Όλγα Σιάντου
Ιδιαίτερη αναφορά στην προσφυγιά έκανε και η Όλγα Σιάντου,  εκ μέρους της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η καλύτερη τιμή στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη.
«Να δυναμώσουμε με όλους τους τρόπους την έμπρακτη λαϊκή στήριξη στους χιλιάδες πρόσφυγες, στους κατατρεγμένους από τον ιμπεριαλισμό λαούς που βρίσκονται σε όλη τη χώρα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτή τη βαρβαρότητα είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων κομμάτων που πιστοί στα ευρωπαϊκά ιδεώδη -όπως μας λένε- έβαλαν την υπογραφή τους στην κοινή ανακοίνωση για την τήρηση των αποφάσεων των λυκοσυμμαχιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δεν λύνουν, αλλά εντείνουν το προσφυγικό πρόβλημα».
Όπως είπε, οι κινητοποιήσεις τους τελευταίους δυο μήνες έδωσαν νέες δυνατότητες συσπείρωσης και τόνισε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. «Οργανώνουμε 48ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο, μπροστά στο ενδεχόμενο άμεσα η κυβέρνηση να το φέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ομιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.