Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Mε-ταξική δικαιοσύνη: Απόρριψη τροπολογίας ΚΚΕ, για βιομηχανία δικών, χωρίς εξηγήσεις (VIDEO)

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για τις διώξεις αγωνιστών
Παρασκευή 04/03/2016 - 11:05
Απέρριψε χτες η κυβέρνηση, χωρίς καμία συζήτηση, την τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία προτεινόταν η ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που ποινικοποιεί τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και η παύση κάθε προηγούμενης δίωξης σε βάρος τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για «αδικήματα» που τους φορτώθηκαν στη διάρκεια παλιότερων κινητοποιήσεων.
(Βλέπε και στο τέλος)

Η απόρριψη της τροπολογίας δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το κυνηγητό και τις διώξεις σε βάρος των αγροτών και των εργαζομένων και προπάντων να αξιοποιήσει σαν μπαμπούλα την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου να αποτρέψει αντιδράσεις στην αντιλαϊκή της πολιτική, η οποία κλιμακώνεται στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, των Εργασιακών, του Φορολογικού κ.ά.
Κι αυτό όταν, κάτω από την πίεση των μικρομεσαίων αγροτών και άλλων λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα με διώξεις για παλιότερες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πριν από λίγες μέρες ότι θα μεριμνήσει «υπό όρους» για την παύση των διώξεων. Η απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ δείχνει ότι στόχος της είναι να νομοθετήσει μια κολοβή διάταξη, που θα αφήνει ανέγγιχτο τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης πάνω από το κεφάλι οποιουδήποτε αγωνίζεται.
Δεν έδωσε καν εξηγήσεις
Η τροπολογία - προσθήκη είχε κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (Βλέπε και από Μποτίλια) με τίτλο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις». Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, όταν πήρε το λόγο για να αναφερθεί στις βουλευτικές τροπολογίες που γίνονται δεκτές, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ.
Στις πέντε παραγράφους της τροπολογίας οριζόταν συνοπτικά ότι εξαλείφεται το αξιόποινο των αδικημάτων που φέρεται να «τελέστηκαν» κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως επίσης και από εργαζόμενους στον κλάδο Μετάλλου και ιδίως στο χώρο της Ν/Ε Ζώνης Πειραιά - Περάματος και Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), στο ΙΓΜΕ, ναυτεργάτες και διάφορους άλλους κλάδους και μέλη σωματείων, αλλά και ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως (φορτηγών και ταξί), καθώς και όσους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε σταθμούς διοδίων, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους.
Αν η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της προδικασίας ή βρίσκεται λίγο πριν από τη δίκη, η τροπολογία προέβλεπε σε κάθε περίπτωση να τεθεί στο αρχείο, ενώ αν έχει δικαστεί και εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, το δικαστήριο που την εξέδωσε όφειλε να την ακυρώσει. Τέλος, προβλεπόταν πως αν η καταδικαστική απόφαση έχει εφαρμοστεί, οι ποινές να παραγραφούν και να διαταχθεί η διαγραφή των ποινών από το ποινικό μητρώο.
Ξεχείλισε η υποκρισία
«Είστε και υποκριτές. Από τη μια βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι εμείς δεν θα εφαρμόσουμε τις ποινικές διώξεις ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους και όταν καταθέτει το ΚΚΕ τροπολογία, που ακυρώνει το νομικό πλαίσιο που επιβάλλει το κυνηγητό, την ποινικοποίηση των αγώνων των εργατών, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, ποιείτε την νήσσαν», ανέφερε παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ο ίδιος είπε:
«Διατηρείτε άθιχτο ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την ποινικοποίηση των αγώνων. Και από την άλλη μεριά λέτε ότι εσείς δεν έχετε ευθύνη για το αίμα που τρέχει. Αυτά φτάνουν για να αναδείξουν τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, τον βαθύτατα αντιλαϊκό χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα είναι μόνο και μόνο για κατανάλωση σε μία προσπάθεια να εγκλωβίσετε τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο πλαίσιο του συστήματος και ταυτόχρονα να χειραγωγήσετε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, κόντρα στην ανάγκη να οργανώσει ακόμα με πιο αποτελεσματικό τρόπο, με πιο δυναμικές μορφές, το αντιπάλεμα της κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικοποίησης του αγώνα, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές που έχει σήμερα ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.