Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες-Μετανάστες: Το απέραντο ελληνικό κλουβί της ιμπεριαλιστικής ΕΕ ‒ ΚΚΕ: Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στηρίζει ο πρωθυπουργός - Ευχόμαστε να βάλει την ΕΕ στον ίσιο δρόμο ‒ ΕΕΔΔΑ: Συγκέντρωση στα Προπύλαια Σάββατο, 5 Μάρτη, 1 το μεσημέρι

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στο πλαίσιο του εγκλωβισμού τα μέτρα της κυβέρνησης
(ΦΩΤΟ)
Τρίτη 01/03/2016 - 20:37 - Ενημέρωση: Τρίτη 01/03/2016 - 20:50
Με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα, πλαφόν στην έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και με διατιμήσεις βασικών προϊόντων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, η κυβέρνηση προχωρά στη διαχείριση της πολιτικής της ΕΕ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα.

ΚΚΕ

Σχόλιο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού «στον ενικό»
Τρίτη 01/03/2016 - 14:53 - Ενημέρωση: Τρίτη 01/03/2016 - 15:13
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή «στον ενικό» τονίζεται:
«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι είναι αυτές οι αποφάσεις που έχουν οξύνει το πρόβλημα και έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Στήριξε με πάθος την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των συνόρων.
Τέλος, δήλωσε ότι θα φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για ασφαλιστικό - φορολογικό, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, μαζί με νέα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, μέσω των "αναπτυξιακών νόμων".
Κατά τ’ άλλα του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια να βάλει στον "ίσιο" δρόμο την παραστρατημένη -κατά δήλωσή του- ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και να ανατρέψει, μέσα από τη σαπίλα του συστήματος, τη διαπλοκή».  
902

Περίπου 3.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου, το μεσημέρι της Τρίτης, δύο επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 1.046 πρόσφυγες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ) 
Ηπείρου 5,  10433 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052  Fax: 210 3831603
E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει το κάλεσμα των διοικήσεων κλαδικών συνδικάτων από την Αττική και συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια το Σάββατο, 5 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι και στην πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕΔΔΑ, σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των λαών όλης της γης, καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν πολέμους και επεμβάσεις και σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο, με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών και στρατιές προσφύγων και μεταναστών.
Να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους λαούς της Μεσογείου, να σταματήσει με τον αγώνα του τον πόλεμο που διεξάγουν στην περιοχή οι ιμπεριαλιστές, καθώς και τις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζουν. Να απαιτήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν όλοι οι έλληνες στρατιώτες στη χώρα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΜΑΡΤΗ 2016, ΣΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Αθήνα, 1 Μάρτη 2016
GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)
5 Ipirou Str.,  10433 Athens, Greece
Tel.: +30 210 3813052  Fax: +30 210 3831603
E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr

Μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) κατέφθασαν σήμερα στους επιβατικούς σταθμούς του Λιμανιού όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες, με στόχο να τους ενημερώσουν με τη βοήθεια μεταφραστή για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και για το πώς μπορούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τα έγγραφα που χρειάζονται.
Πλαφόν στα εισιτήρια
Από σήμερα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά και την παρότρυνση του υπουργείου Ναυτιλίας για ελεγχόμενη επιβράδυνση στις προσφυγικές ροές από τα νησιά, άρχισαν να εφαρμόζουν πλαφόν στη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους πρόσφυγες.
Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάνδη» από Χίο και Μυτιλήνη και το «Blue Star 2» από Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο.
Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει επίσης στη διάθεσή του τρία ναυλωμένα πλοία για τη μεταφορά προσφύγων. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, το καταμαράν «Tera Jet» (βρίσκεται στη Χίο) και το «Blue Star Patmos» (Πειραιάς) που αναμένεται να φορτώσει προκάτ οικίσκους με προορισμό το λιμάνι της Κω.
Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10 το βράδυ και αναμένεται να καταπλεύσει στις 9.30 το πρωί στην Κω, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο. 
Πλατεία Βικτωρίας: Υπό το φως της ημέρας η δράση κυκλωμάτων
Για ακόμη μια ημέρα η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας παραμένει άθλια. Λεωφορεία ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας να μεταφέρουν πρόσφυγες στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό, οι χιλιάδες όμως αφίξεις στο λιμάνι του Πειραιά αύξησαν το μεσημέρι τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία, καθώς η δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που δρουν ανενόχλητα στην περιοχή, δημιουργεί την ελπίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Η δράση των κυκλωμάτων όμως δεν σταματά στην έξοδο από τη χώρα. Καταγγελίες για κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των προσφύγων έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ ομάδες ατόμων κυκλοφορούν ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες τάζοντας έναντι αδράς αμοιβής πρόσβαση σε τουαλέτες και μπάνια, δεδομένης της παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε μέριμνας.

Διατίμηση σε βασικά προϊόντα στη διαδρομή προς Ειδομένη
Σε καθεστώς διατίμησης θέτει το υπουργείο Οικονομίας βασικά προϊόντα που προμηθεύονται οι πρόσφυγες κατά τη διαδρομή προς την Ειδομένη, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός διευκρίνισε ότι για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στις Εθνικές Οδούς προς τους Ευζώνους και την Ειδομένη, θα επιβληθεί διατίμηση στα σημεία πώλησης νερού, ροφημάτων, συγκεκριμένων τροφίμων (τοστ), τσαγιού και χυμών.

Συντονιστικό Όργανο για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών

Στη σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου, με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προχωρά το υπουργείο Υγείας μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο με αντικείμενο την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει από τις αμείωτες προσφυγικές ροές. Ο μηχανισμός αυτός θα συντονίζει και θα βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως σε συνεργασία με τις ΜΚΟ με στόχο την άμεση υγειονομική κάλυψη των προσφύγων με ειδική μέριμνα για την οργάνωση επείγουσας παιδιατρικής φροντίδας.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ανάπτυξη, με ευθύνη του ΕΚΕΠΥ, του Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΑΕΜΥ, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 1η και 2η ΥΠΕ).
Στόχος του Συντονιστικού Οργάνου θα είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και ο σχεδιασμός και η επιδημιολογική επιτήρηση με τη συλλογή δεδομένων από τους άτυπους καταυλισμούς και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα.
«Παγώνει» το στρατόπεδο στο Πάρκο Τρίτση
Δεν θα κατασκευαστεί τελικά κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον, στο χώρο δίπλα από το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εργασίες ανεστάλησαν μετά από διαπίστωση ότι το έδαφος ήταν σαθρό και άρα για την κατασκευή του απαιτούνταν κοστοβόρες ενέργειες. Το κόστος, που υπολογίστηκε σε 200.000 ευρώ, κρίθηκε πολύ υψηλό, την ώρα που η δομή προοριζόταν για τη φιλοξενία μέχρι 400 προσφύγων.
Το χώρο, έκτασης 70 στρεμμάτων, είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνουν συνεργεία με μηχανήματα του Στρατού, ωστόσο οι εργασίες σταμάτησαν το πρωί.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει να αναζητά νέους χώρους στην Αττική που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.