Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Φωτεινή Κούβελα: Η μέρα της γυναίκας και η γυναίκα του αριστερού θράσους (Ανανέωση)

Της Κάλι Καρά
Σάββατο 05/03/2016 - 21:14
Χρειάζεται πολύ «αριστερό θράσος» μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας να επαίρεται ότι
«παραμένει στις επάλξεις και αναπτύσσει συνεχή και σταθερή δράση… για τη διασφάλιση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και την περαιτέρω βελτίωση των δεδομένων για την έμφυλη ισότητα στη χώρα μας».
Όταν δεν βγήκε άχνα από αυτό τον κυβερνητικό θεσμό, όχι μόνο για όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά ούτε για τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνησή της και έχει ξεσηκώσει τη λαϊκή αγανάκτηση στην πόλη και στην ύπαιθρο.
Βλέπουν «φως» στ' αριστερά τους κι ανεβαίνουν (π.χ. Κατρούγκαλος)
Οργανώθηκε στην Αριστερά το 1977 μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ήταν μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας από την ίδρυσή του.
Χρειάζεται πολύ «αριστερό θράσος» μπροστά στην απελπισία της προσφυγιάς, των γυναικών με τα αγέννητα στην κοιλιά και τα κατατρομαγμένα και ταλαιπωρημένα μικρά πλάσματα στην αγκαλιά τους, μέσα στη βροχή, το κρύο και στις λάσπες, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής να λέει ότι:
«…Στην προσφυγική κρίση απαιτείται η καταβολή ιδιαίτερης προσπάθειας, ώστε η κοινωνία μας να διατηρήσει τα ιδεώδη της ισονομίας και της ισότητας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης…».
Η Δημόσια Τηλεόραση να αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής πολιτικών ισότητας, άρσης των έμφυλων διακρίσεων και υπέρβασης του σεξισμού
αλλά
Η όλη προσπάθεια βαδίζει στα χνάρια που έχει χαράξει η ΕΕ με τη στρατηγική της για τη λεγόμενη «ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου» (gender mainstreaming) στις πολιτικές της. Δίπλα στην ΕΕ, που παίζει το ρόλο του «πρώτου βιολιού», δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις επιδιώκουν να παίξουν το δικό τους ρόλο, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής. Ετσι, η νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, από το βήμα της ημερίδας, χαρακτήρισε τους Δήμους και τις Περιφέρειες «εξουσία εγγύτερη στον πολίτη», που μπορούν να συμβάλουν στο στόχο της «ισότητας» με τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ) σε κάθε περιφέρεια και Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) στους Δήμους.
Η ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου σε κάθε πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν μπορεί να κάνει την πολιτική αυτή πιο «φιλική» για τις εργαζόμενες και τις άνεργες γυναίκες. Στην πράξη, συμβαίνει το αντίστροφο. Οι ιδιαίτερες ανάγκες και τα προβλήματα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων μετατρέπονται σε «ράγες» πάνω στις οποίες προωθείται ταχύτερα η στρατηγική της ΕΕ.
Όταν δεν βγαίνει πάλι άχνα από αυτό τον κυβερνητικό θεσμό, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν πολέμους και ευθύνονται για τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τσιμουδιά για την πρόσκληση της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ για να ανακόψει τάχα τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, που το κατάντησαν νεκροταφείο γυναικών και παιδιών.
Σε άλλο μήνυμα της ΓΓΙΦ για την 8 Μάρτη γίνεται λόγος
«για την ανάγκη να ακουστεί η γυναικεία φωνή στις δύσκολες ώρες που διανύουμε…..».
Η γυναικεία φωνή θα ακουστεί πολύ δυνατά στα Προπύλαια στις 8 του Μάρτη από τις γυναίκες που βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα,
  • τις άνεργες,
  • τις απλήρωτες και τις μερικά απασχολούμενες,
  • τις συνταξιούχες των 400 ευρώ, τις νέες που αναγκάζονται να ξεχάσουν τη δημιουργία οικογένειας και τη μητρότητα,
  • τις μανάδες που στέλνουν τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο,
  • τις εγκυμονούσες που καλούνται να γεννήσουν στο σπίτι για να πάρουν το επίδομα τοκετού που τους το αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η «αριστερή» κυβέρνηση,
  • τις γυναίκες του μικρομάγαζου.
Είναι οι φωνές που δεν ακούγονται μόνο μία φορά το χρόνο.
  • Ακούγονται πολύ συχνά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας μας.
Η φωνή της ΓΓΙΦ δεν θα ακουστεί για τα δικαιώματα των γυναικών.
Θα ακουστεί μόνο σε ότι έχει να κάνει με τη στήριξη των βάρβαρων ευρωεπιλογών της συγκυβέρνησης και για τις επεξεργασίες που θα ενσωματώνουν την αγανάκτηση των γυναικών, για να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα νοσοκομεία και στις σχολές απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα!
Τι να την κάνεις την ισοτιμία των γυναικών, όταν υπάρχει η ΓΓΙΦ που αγωνίζεται με τόσο… πάθος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έμφυλη ισότητα!

Τα υπόλοιπα στα Προπύλαια την Τρίτη 8 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.