Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ελλάς-Τουρκία στις μπίζνες συμμαχία


ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Μπίζνες και Προσφυγικό συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη


Τρίτη 08/03/2016 - 21:18
Με το Προσφυγικό να κυριαρχεί, αλλά και την προώθηση συνεργασιών για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων κυρίως στην Ενέργεια και τον τουρισμό ολοκληρώθηκε στη Σμύρνη το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου και τη συμμετοχή 22 υπουργών των δύο κυβερνήσεων.
Επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση της Άγκυρας στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας τη Δευτέρα 7 Μάρτη για τη δημιουργία μιας «νόμιμης διόδου» όσων χαρακτηρίζονται πρόσφυγες για να μεταφέρονται στις χώρες της ΕΕ προκειμένου να παρακαμφθούν τα δίκτυα των διακινητών.

Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στη Σύνοδο της ΕΕ στις 17 Μάρτη και ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι «προωθούμε από κοινού ένα νόμιμο μηχανισμό, μια νόμιμη δίοδο» και πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για να λυθεί» το Προσφυγικό. Και χαρακτήρισε «γενναιόδωρη κίνηση» του Αχμέτ Νταβούτογλου την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου επανεισδοχής.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του φιλοξενεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και ανέφερε ότι περίπου 10.000 πρόσφυγες θα σταλούν στην ΕΕ. Επανέλαβε ότι η Τουρκία ζητάει επιπλέον 3 δισ. ευρώ οικονομική βοήθεια για την προσφυγική κρίση και επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και του θέματος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την ΕΕ.
Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για Ενέργεια και Τουρισμό
Ο Αχμέτ Νταβουτογλου εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι επιχειρηματικοί όμιλοι από Τουρκία και Ελλάδα υλοποιούν κοινά επιχειρηματικά σχέδια και ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου.
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, είπε πως παραβιάσεις γίνονται και από τις δύο πλευρές και πως ό,τι θεωρεί παραβιάσεις η Ελλάδα δεν τις θεωρεί η Τουρκία, συνεπώς εμμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Επίσης οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης και μεταξύ των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών και των επίσημων πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών. Συμφώνησαν για απευθείας πτήση Αθήνας - Άγκυρας, για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής παράλληλα με την Εγνατία Οδό που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Ηγουμενίτσα, για αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο και για δεύτερη γέφυρα στους Κήπους.
Πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη από τους κλάδους του Τουρισμού, της Υγείας και των Πρώτων Υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.