Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η τρομοκρατία είναι ανίκητη(;)

Ολόκληρο το τετρασέλιδο κόμικ:
ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ (μας) ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ


Τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ί α

Πρώτη δημοσίευση στο συνδικαλιστικό έντυπο Ο ΠΑΛΜΟΣ, Σεπ. 2002, των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ.
Εδώ χωρίς καμιά αλλαγή.
Η τρομοκρατία είναι ανίκητη.
Ατομική της βόμβα, η ατομική μας στάση.


«Να συλληφθούν ως τρομοκράτες
Οι ποταμοί της Ευρώπης
Και οι ουρανοί της Ασίας».
Ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας

Όταν από το 1812 κι έπειτα εξολοθρεύεις τον μισό πληθυσμό του Μεξικού.
Όταν το 1894 στο Σικάγο σπας την απεργία των σιδηροδρομικών με 34 νεκρούς
Όταν το 1900 σκοτώνεις 600.000 Φιλιππινέζους.
Όταν το 1949 στην Ελλάδα κατευθύνεις την ακροδεξιά στον Εμφύλιο και δοκιμάζει τις «ναπάλμ».
Όταν η Κορέα, η Νικαράγουα, ο Παναμάς, η Ονδούρα, Τιμόρ, Κούβα, Σαλβαδόρ, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Ινδονησία, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ουρουγουάη, Υεμένη, Αγκόλα, Λιβύη, Ζαΐρ, Γιουγκοσλαβία...
Όταν το Ιράκ με τα 500.000 δολοφονημένα παιδιά του.
Όταν βομβαρδίζεις το Αφγανιστάν και απαγορεύεις την επισιτιστική βοήθεια του ΟΗΕ καταδικάζοντας 7.500.000 κόσμο στη γενοκτονία της πείνας.
Όταν η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Όταν το ανήθικο μονοπώλιο των πολυεθνικών Φαρμάκου ορίζει ότι ένα χάπι του AIDS θα κοστίζει στο Ναϊρόμπι και στη Μανίλα είκοσι δολάρια, στη Ν. Υόρκη έξι, και δεν επιτρέπει στη Βραζιλία και στην Ινδία να το βγάλει στην αγορά  με 60 σεντς.
Όταν οι βιομηχανίες τροφίμων πιέζουν τις χώρες της Ν. Αφρικής να σπείρουν μεταλλαγμένο καλαμπόκι, και ν’ αγοράσουν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. 
Όταν αφήνεις κάποιον να δειπνήσει με λίγο χυλό για  να ξυπνήσει ξέροντας ότι δεν θα τον ξαναβρεί.
Όταν υιοθετείς  ανοιχτά το «προληπτικό  χτύπημα».
Όταν η φτώχεια, τα ναρκωτικά, η ανεργία...
Όταν οι 30 νεκροί φέτος στα εργοτάξια της Δ.Ο.Ε.
Όταν τα κανάλια παίζουν τρομοκρατία.
Όταν η περιστολή των ελευθεριών εν ονόματι της τρομοκρατίας.

Όταν δεν τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες.

Ο  ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ (Μπ.Ζ.)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Ο Άγιος Αυγουστίνος αναφέρει την ιστορία ενός πειρατή που έπεσε κάποτε στα χέρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
«Πώς τολμάς να κακοποιείς τη θάλασσα;» τον ρώτησε ο στρατηλάτης. «Πώς τολμάς να κακοποιείς ολόκληρο τον κόσμο;», απάντησε ο πειρατής· και συνέχισε: «Εγώ βιαιοπραγώ με ένα μόνο πλοίο και με αποκαλούν κλέφτη, ενώ εσύ βιαιοπραγείς με έναν μεγάλο στόλο και σε αποκαλούν αυτοκράτορα».
2. «Η στρατιωτική δράση είναι ασφαλέστερη από την αδράνεια και δεν απαιτεί διεθνή συμφωνία». ΝΤΙΚ ΤΣΕΪΝΙ
3. «Οι στρατιωτικές ενέργειες στα παλαιστινιακά εδάφη εξάπτουν την απογοήτευση, το μίσος και την απόγνωση. Ορισμένες είναι αναγκαίες, αλλά δεν παύουν να αποτελούν εκκολαπτήρια του τρόμου». ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΜΠΕΝ ΕΛΙΕΖΕΡ, υπ. Άμυνας Ισραήλ.
4. «...Αυτή η μικροσκοπική σφαγή· μπορείτε να θεωρήσετε το θάνατο 500 Αράβων σφαγή; Δεν θέλω να είμαι καλύτερος απ’ τον Χομεϊνί, τον Καντάφι, την κ. Θάτσερ, ή τον Χάρι Τρούμαν που σκότωσε μισό εκατομμύριο Ιάπωνες με δυο καταπληκτικές βόμβες... Νομίζεις ότι περνάνε άσχημα οι κακοί αυτού του κόσμου; Αν πάει να τους αγγίξει κάποιος του κόβουν τα χέρια και τα πόδια. Κυνηγούν και πιάνουν ό,τι τους έρθει όρεξη να φάνε. Δεν υποφέρουν από δυσπεψία. Δεν με νοιάζει αν αυτό σημαίνει ότι θα ανατιναχτούν μια-δυο συναγωγές. Δεν μ’ απασχολεί αν με περάσετε μετά από μια δίκη Νυρεμβέργης. Καλύτερα ζωντανός και ιουδαιο-ναζί παρά νεκρός και άγιος». ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ, 1982. Συνέντευξη στον συγγραφέα Άμος Οζ μετά τις σφαγές σε Σάμπρα και Σατίλα.
5. «Το πετρέλαιο είναι πολύ σημαντικό εμπόρευμα για να το αφήνουμε στα χέρια των Αράβων». ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ.
6. «Η οικονομική τρομοκρατία συντελείται με τους μηχανισμούς του εξωτερικού χρέους των δανειζομένων χωρών. Το εξωτερικό χρέος είναι σήμερα ο μηχανισμός της οικονομικής φρίκης στην υπηρεσία του διεθνοποιημένου χρήματος». ΑΝΤΟΛΦΟ ΠΕΡΕΖ ΕΣΚΙΒΕΛ, Αρχιτέκτων-Γλύπτης, ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης 1980.
7. «Κι εφόσον οι ισχυροί αποφασίζουν τι θα γράψει η Ιστορία, αυτό που θα περάσει στις σελίδες της θα είναι η τρομοκρατία των αδυνάτων εναντίον των ισχυρών και των πελατών τους». ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ (Le Monde, 21/11/2001). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.