Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ριζοσπάστης 2-3/3/2024: Να γιατί πάει η «Υδρα» στην Ερυθρά — Διάτρητη η επιστολική ψήφος — Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στην Αθήνα — Πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη — Τέμπη: Σημαντικά στοιχεία και σοβαρά συμπεράσματα, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστητου Σαββατοκύριακου» 2-3 Μάρτη του 2024:

  • Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ριζοσπάστη»: Να γιατί πάει η «Υδρα στην Ερυθρά». Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα! Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο | Μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ τη Δευτέρα 11 Μάρτη στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα | Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις. Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει: Αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΝΑΤΟ - ΕΕ, των μονοπωλίων των Μεταφορών και τον ρόλο της χώρας ως ευρωατλαντικού κόμβου του Εμπορίου και της Ενέργειας. Καμιά δουλειά δεν έχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές έξω από τα σύνορα. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που στέλνει Ελληνες στρατιωτικούς στο «στόμα του λύκου», με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.
  • Με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου 9-10 Μάρτη: Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη 2024. Μεγάλη πανεξόρμηση από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ | Εκδήλωση για την παρουσίαση του Καλέσματος στις 10 Μάρτη, στο ΣΕΦ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.
  • Συνδικάτα – Ομοσπονδίες – Εργατικά Κέντρα: Αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα, με την ορμή της μεγάλης απεργίας. Για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ακρίβεια και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς! Συγκλονιστικές εικόνες από την απεργία στις 28 Φλεβάρη | Επόμενοι μεγάλοι σταθμοί, η νέα πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη και ο αγωνιστικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς.
  • Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: Τη Δευτέρα 4 Μάρτη η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Θα χαιρετίσει ο Δ. Κουτσούμπας | Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
  • Εξεταστική για τα Τέμπη: Σημαντικά στοιχεία και σοβαρά συμπεράσματα, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης.
  • Διάτρητη η επιστολική ψήφος: Έβαλαν «χέρι» στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκλογέων του εξωτερικού! Επιβεβαιώνονται με το «καλημέρα» οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τη διαβλητότητα της διαδικασίας.
  • Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: Κοινή ανακοίνωση για τα δύο χρόνια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στην Αθήνα. Υπόθεση όλου του λαού ο δίκαιος αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.