Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά ➽ Να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων ➽ Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! ➽ Σπάµε τα δεσµά της ΕΕ! ➽ Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισµού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών! ➽ Στην ΕΕ της σημερινής βαρβαρότητας, στέλνουµε το κατάλληλο µήνυµα ➽ Πιο δυνατό ΚΚΕ - πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών! ➽ Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη ➽ VIDEO

Παρουσία πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών,  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)  η εκδήλωση παρουσίασης  του Καλέσματος  της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη

Με την παρουσίαση που έγινε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τις παρεμβάσεις που ακολουθούν, δόθηκε το σάλπισμα ώστε τις επόμενες μέρες και μέχρι τις ευρωεκλογές το κάλεσμα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» να φτάσει παντού και εν τέλει να γίνει πράξη.

Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησαν παρεμβάσεις. Μίλησαν οι:

  • Ιωάννα Κολοβού: δημοσιογράφος- δικηγόρος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της στου Ζωγράφου.
  • Κίμωνας Ασπιώτης: Μέλος της Διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στον φαρμακευτικό όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ
  • Παναγιώτης Κατίκας: Συνταξιούχος αρχιτέκτονας μηχανικός, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ.
  • Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη: Dr. Πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια συμπορεύεται με το ΚΚΕ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2023.
  • Κωνσταντίνα Κούνεβα: Μετανάστρια στην Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, εργάστηκε ως καθαρίστρια και συνδικαλίστρια στον κλάδο των καθαριστριών. Πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014-2019, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2023.
  • Νίκος Αγγελίδης: Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, με σπουδές και εργασία στις ΗΠΑ, συγγραφέας των βιβλίων «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» και «Θα νικήσουμε- Το ημερολόγιο του αγώνα κόντρα στο μαύρο της ΕΡΤ».
  • Γιώργος Τζερεφός: Εργαζόμενος σε τηλεφωνικό κέντρο στην εταιρεία Teleperformance, μέλος του νεοσύστατου σωματείου
  • Χαράλαμπος Θεοδοσιάδης: Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων
  • Ανέστης Τσουκαράκης: Συνταγματάρχης ε.ά. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)
  • Βασίλης Μπέλλος: Πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Παραβρέθηκαν μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλη της ΚΕ, βουλευτές του Κόμματος, καθώς και οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού ανάμεσα σε άλλους οι: Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας, Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός, Γιάννης Μηλιός, πανεπιστημιακός, Γιώργος Ρούσσης, πανεπιστημιακός, οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου και Αγγελική Ξένου, ο Λυρικός τραγουδιστής Σταμάτης Μπερής, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ηθοποιός, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μουσικός, ο Χάρης Παπαμάργαρης, Οικονομολόγος, ο Αλέξανδρος Χρύσης, Πανεπιστημιακός, ο Μιχάλης Λεάνης, δημοσιογράφος, ο Άρης Μεσσήνης, φωτορεπόρτερ, επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, οι Βασίλης Πριμυκήρης και Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρώην μέλη της ΚΕ του «Αριστερού Ρεύματος» και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ. Επίσης συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις 28 του Φλεβάρη, μια τεράστια απεργιακή διαδήλωση συγκλόνιζε όλη τη χώρα. Κι εδώ στην Αττική με ένα απέραντο ποτάμι λαού και νεολαίας να κατακλύζει τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα και κει που εδώ και έναν χρόνο χτυπάει η καρδιά όλων μας, στη Λάρισα, στη Θεσσαλία. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών! Κι αυτό μπορεί πλέον να γραφτεί στις σελίδες του εργατικού κινήματος στη χώρα μας.

Όλη η Ελλάδα, όλη μέρα μια τεράστια διαδήλωση. Μια τεράστια διαδήλωση όπου συναντήθηκαν οι εργάτες που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τους αγρότες που βρέθηκαν για 35 μέρες στα μπλόκα παλεύοντας για την επιβίωσή τους, με τους φοιτητές που πάνω από δύο μήνες αντιδρούν στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μια τεράστια διαδήλωση, όπου τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις όλων, συνενώθηκαν και συναντήθηκαν με την οργή που καίει τις καρδιές όλων μας, για τις 57 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα, πριν από έναν χρόνο, στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών αλλά και για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συμβολή φυσικά και των άλλων κομμάτων. Ναι, ήταν μια από τις μεγαλύτερες απεργίες…

Κι αυτό δεν το μαρτυρά μόνο η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων σε σημαντικούς κλάδους όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, τα τρόφιμα - ποτά, το φάρμακο, η χημική βιομηχανία, όπως και η μεγάλη συμμετοχή στο δημόσιο τομέα στους εκπαιδευτικούς, στους υγειονομικούς. Το μαρτυρά και το γεγονός ότι αυτή η απεργία οργανώθηκε από 37 Εργατικά Κέντρα και 22 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα - συμμετοχή ρεκόρ - και δεκάδες εργατικά σωματεία που μπήκαν μπροστά και έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, ξεπέρασαν τα εμπόδια της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά και αυτά του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων, χωρίς έστω μια τυπική απόφαση της ΓΣΕΕ, όπως έκανε η ΑΔΕΔΥ και με ανοιχτή και ύπουλη υπονόμευσή της από άλλες δυνάμεις που μιλούσαν για «κομματική απεργία», «γραφειοκρατική» ή με θράσος επέμεναν πως «δεν πρέπει να κάνουμε απεργία για τα Τέμπη»! Για μια ακόμη φορά οι θλιβεροί εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ παρέμειναν στο περιθώριο, σε πλήρη απαξίωση, μακριά από τους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους.

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη, που συνένωσε τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος μπορεί επάξια να πάρει τη θέση της δίπλα στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του περσινού Μάρτη. Τις μέρες εκείνες που ο λαός και η νεολαία βρισκόταν στο πόδι και τράνταζαν για μέρες τη χώρα με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και μέσα από τη θλίψη και την οργή έστελναν μήνυμα αισιοδοξίας! Γιατί εδώ, σ' αυτούς τους αγώνες, βρίσκεται η ελπίδα! Και είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν σε όλες αυτές τις μάχες.

Αν ορισμένοι ίσως ξαφνιάστηκαν, για τη συντονισμένη σε χρόνο μηδέν, από διάφορα επιτελεία, μέσα και παπαγάλους επίθεση στο ΚΚΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εδώ μπορούν να βρουν την απάντηση! Στην πρωτοπόρα, μαχητική, αταλάντευτη στάση και δράση των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παντού, σε όλα τα μέτωπα, για να σηκώσουμε το μπόι του λαού μας ακόμα ψηλότερα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών του.

Εμπνευστής και ενορχηστρωτής αυτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αθεράπευτος και ανιστόρητος αντικομμουνιστής που στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τη σαπίλα του καπιταλισμού, τολμάει να κατηγορεί το ΚΚΕ για “σεξισμό”. Ποιος; Ο Μητσοτάκης! Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου! Δεν κοιτάει καλύτερα προς τη μεριά της φοιτητικής παράταξής του και σε ότι έχει απομείνει από αυτή…

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη, εντείνουμε τη δράση μας μέσα στους αγώνες, στα συνδικάτα, στους συλλόγους και τους φορείς του εργατικού, ευρύτερα του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλη μας η σκέψη, η δράση, οι πρωτοβουλίες, ένα στόχο έχουν πως θα δυναμώσει η συζήτηση, η οργάνωση, η συμμετοχή, εκεί που κρίνονται όλα, εκεί που φαίνεται πιο καθαρά, ποιος είναι με ποιον και εκεί που πραγματικά μπορούν να αλλάζουν συνειδήσεις, μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Εκεί μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να δει έμπρακτα ότι η σημερινή, όποια άλλη τέτοιου είδους αστική κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία, κάθε άλλο παρά άτρωτες είναι.

Εκεί μπορεί να δει ποιες δυνάμεις, με τις θέσεις και τη δράση τους, συμβάλλουν στην αντεπίθεση των εργαζομένων και ποιες είναι αυτές που τους βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές. Άρα, αυτό που σήμερα απαιτείται, είναι να κατοχυρωθούν και να πληθύνουν το επόμενο διάστημα, τα βήματα που αποτυπώνονται:

• Στη σταθερή αύξηση ολοένα και περισσότερων εργαζομένων στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων, στη βελτίωση του συσχετισμού σε μεγάλες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα,

• Στη δημιουργία και μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων, των συλλόγων των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και επιστημόνων,

• Στις φοιτητικές εκλογές, στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται σε όλη την χώρα.

Εκεί, μέσα στο κίνημα, υπάρχει χώρος και πεδίον δόξης λαμπρό, για την κοινή δράση με κάθε τίμιο εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, που δεν έχει ξεπουληθεί στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, και ξέρουμε ότι είναι πολλοί αυτοί, ανεξάρτητα από το τι πολιτικές επιλογές έκαναν μέχρι χτες. Τους απλώνουμε το χέρι να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας. Εκεί χτίζονται οι βάσεις, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Και την πολιτική μάχη για τις ευρωεκλογές θα τη δώσουμε με ανοικτά τα μέτωπα των αγώνων! Με εμβάθυνση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση! Με δυνάμωμα του ρεύματος αμφισβήτησης και εναντίωσης στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γιατί στο τέλος κι αυτής της μάχης, πρέπει να αναδειχτεί πολύ πιο ισχυρό συνολικά το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνηση της ΝΔ και της συναίνεσης που της προσφέρουν τα κόμματα του συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι.

Στο στόχαστρο αυτών των αγώνων, αλλά και της πολιτικής μας στάσης και επιλογής, πρέπει πιο αποφασιστικά να μπει και η ΕΕ, αυτή η φυλακή των λαών, που υπάρχει μόνο για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τσακίζοντας κάθε λαϊκό δικαίωμα, με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Δεν είμαστε στις αρχές του ‘80. Έχουν μεσολαβήσει τρεις δεκαετίες που έχουν αποδείξει ότι η ΕΕ είναι «μια μεγάλη οικογένεια» μόνο για τα μεγάλα μονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, ενάντια στα δικαιώματα των λαών. Με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή το 1992, μετά την ΟΝΕ - Ευρωζώνη και τη Συνθήκη της Λισαβόνας, με το συνολικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο που υιοθέτησε. Όλα αυτά άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου σε βάρος των λαών.

Αποδείχτηκε παραμύθι ότι η ενιαία ευρωενωσιακή αγορά και ο ανταγωνισµός θα έφερναν οικονοµική ανάπτυξη για όλους, καλούς µισθούς στους εργαζοµένους, χαµηλές τιµές για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Αποδείχτηκε ότι η λεγόµενη «πράσινη ανάπτυξη» σηµαίνει πανάκριβη ενέργεια για τον λαό, απαξίωση ενεργειακών πόρων, διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας και καταστροφή του περιβάλλοντος, προς όφελος των κερδών των πράσινων κολοσσών.

Εξίσου έχει αποδειχθεί ότι - σε αντίθεση με όσα έλεγαν για χρόνια διάφοροι, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τον λαό και το κίνημά του – αυτή η ΕΕ αλλάζει μόνο προς το χειρότερο.

Έχουν αποκαλυφθεί τα ψέματα των διαφόρων κομμάτων της ΕΕ περί «σύγκλισης», «ευημερίας», «εξασφάλισης δικαιωμάτων» που θα προσέφερε στον λαό μας η συμμετοχή σε αυτήν την Ένωση.

Αντίθετα, ο λαός και η νεολαία πληρώνουν σε κάθε τομέα της ζωής τους τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ των μονοπωλίων. Πίσω από όλα τους τα βάσανα και τα μεγάλα προβλήματα, βρίσκεται η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του που φέρει τη σφραγίδα των οδηγιών, των κανονισμών, των συνθηκών της ΕΕ. Πίσω από την τεράστια ακρίβεια βρίσκεται και η απελευθέρωση των αγορών, τα χαράτσια της «πράσινης» οικονοµίας.

Τα πακέτα του Ταµείου Ανάκαµψης της ΕΕ που τσεπώνουν διάφοροι επιχειρηµατικοί όµιλοι, τροφοδότησαν τον πληθωρισμό, ενώ, η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τον λαό µε τα «pass» της εξαθλίωσης.

Πίσω από την επέκταση των ελαστικών µορφών απασχόλησης, τις ατοµικές συµβάσεις, τη διευθέτηση του εργάσιµου χρόνου, την εντατικοποίηση, τη δουλειά πάνω από 13 ώρες, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, τη δουλειά σε πλατφόρµες χωρίς εργασιακά δικαιώµατα, την υπονόµευση των Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας, βρίσκεται η περιβόητη “Λευκή Βίβλος” της ΕΕ για την εργασία και δεκάδες αντεργατικές οδηγίες.

Πίσω από την εµπορευµατοποίηση της παιδείας, τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, βρίσκονται τα λεγόµενα «ευρωπαϊκά πρότυπα» της ενιαίας αγοράς πτυχίων της ΕΕ που οδηγούν σε πτυχία που έχουν τιµή, αλλά όχι αξία...

Πίσω από την παντελή έλλειψη µέτρων και σχεδιασµού προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, βρίσκεται μαζί με άλλους παράγοντες και η ΕΕ που υπολογίζει ως “κόστος” αυτά τα µέτρα, ακριβώς γιατί υπολογίζει ως “όφελος” την ικανοποίηση των συµφερόντων, δηλαδή τα άπληστα κέρδη του µεγάλου κεφαλαίου.

Πίσω από προδιαγεγραµµένο έγκληµα των Τεµπών που συγκλόνισε όλη τη χώρα, βρίσκεται η πολιτική της απελευθέρωσης των µεταφορών και της πολιτικής του “κόστους- οφέλους” της ΕΕ.

Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, βρίσκεται η εφαρµογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εντείνει την καταλήστευσή τους. Η “πράσινη” ΚΑΠ, που θα έφερνε δήθεν προσιτά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και εισόδηµα στους αγρότες, τελικά επιβάλλει δυσβάσταχτες “πράσινες” υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες.

Παρέχει, όμως, περαιτέρω διευκολύνσεις στους επιχειρηµατικούς οµίλους για τιµές κάτω του κόστους στο χωράφι και πολλαπλασιασµό τους στο ράφι, για αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό αγροτικών προϊόντων. Αυτά βροντοφωνάζουν και σήμερα στη διαδήλωσή τους για την επέτειο του Κιλελέρ.

Πίσω από την απογείωση της φορολογίας στους αυτοαπασχολούµενους, επαγγελµατοβιοτέχνες και επιστήµονες, που τους οδηγεί ουσιαστικά στο λουκέτο, βρίσκονται τα προαπαιτούµενα για την εκταµίευση δόσεων του Ταµείου Ανάκαµψης της ΕΕ.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Το ΚΚΕ µπορεί να κοιτάει στα µάτια τον λαό, γιατί από την πρώτη στιγµή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα! Γιατί οργανώνει την πάλη ενάντια στη στρατηγική της!

Αυτή η πάλη συνέβαλε ώστε η εφαρμογή πολλών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων να έχει καθυστερήσει σημαντικά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη, κι αυτό ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Έχουμε αντιπαρατεθεί έγκαιρα με απόψεις που παρουσίαζαν την ΕΕ σαν εγγυητή της ειρήνης. Σήμερα πλέον και αυτός ο μύθος έχει προ πολλού καταρρεύσει. H ΕΕ, µαζί µε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρωταγωνίστρια των ιµπεριαλιστικών πολέµων κι επεµβάσεων.

Από πού να ξεκινήσεις κανείς;

• Από την υποστήριξή της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα με αποτέλεσμα τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού;

• Από τη συμμετοχή της στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο στην Ουκρανία; Σε έναν πόλεμο, στον οποίο η ΕΕ δε σέρνεται, όπως λένε κάποιοι, αλλά συνεργάζεται στενά µε την αστική τάξη της Ουκρανίας, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στη σύγκρουσή τους µε την καπιταλιστική Ρωσία και τους συµµάχους της, φυσικά στα πλαίσια και του ανταγωνισμού και των αντιθέσεων μεταξύ τους, μέσα και στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Η ΕΕ έχει δώσει στον Ζελένσκι 78 δισεκατοµµύρια ευρώ, από τον µόχθο και τη φορολογία των λαών, για όπλα, πυροµαχικά, βάσεις, ενώ παίρνει ήδη θέση στο µεγάλο φαγοπότι της «ανοικοδόµησης» της κατεστραμμένης Ουκρανίας που ακολουθεί. Το καταλάβαμε και από την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι στην Οδησσό. Η Ελλάδα με την εμπλοκή της γίνεται στόχος αντιποίνων. Ήδη, οι πρώτες προειδοποιητικές βολές δόθηκαν

Η ΕΕ πρωταγωνιστεί μαζί µε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στους ιµπεριαλιστικούς πολέµους κι επεµβάσεις. Απόδειξη η επιχείρηση «Ασπίδα» στην Ερυθρά θάλασσα, δίπλα στην αµερικανοβρετανική επιχείρηση «Φρουρός της Ευηµερίας» στο όνοµα της αντιµετώπισης των Χούθι, µε το πρόσχηµα της προστασίας της ναυσιπλοΐας. Εδώ ακουμπάει η αποστολή και της ελληνικής φρεγάτας “Ύδρα”, η οποία βάζει σε τεράστιους κινδύνους τη ζωή των αξιωµατικών και των ναυτών για να διαφυλάξουν τα κέρδη των εφοπλιστών.

Και να ήταν μόνο αυτά; Ταυτόχρονα, η ΕΕ αντιµετωπίζει την Τουρκία «ως στρατηγικής σηµασίας εταίρο», επιδιώκοντας την πιο σταθερή πρόσδεσή της στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο στην αντιπαράθεση µε τη Ρωσία και την Κίνα. Μαζί µε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενθαρρύνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωµάτων της χώρας, στρώνοντας µαζί µε την αστική τάξη της Ελλάδας το τραπέζι της συνεκµετάλλευσης του Αιγαίου και της Ν.Α. Μεσογείου, τη διχοτοµική «λύση» του Κυπριακού µε ευρωΝΑΤΟϊκή σφραγίδα σε βάρος των συµφερόντων του κυπριακού λαού.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να απαντά στην όποια κριτική της γίνεται, κρυπτόμενη πίσω από τα προβλήματα των άλλων λαών της ΕΕ με την γνωστή καραμέλα περί “εισαγόμενων προβλημάτων”. Είναι πραγματικά πρόκληση και ανεντιμότητα να το κάνει αυτό, όταν έχει προωθήσει με αποφασιστικότητα και έχει υπερασπιστεί σθεναρά αυτήν ακριβώς την πολιτική σε όλους τους τομείς της ζωής, που δημιουργεί τα προβλήματα στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Η πολιτική της ΕΕ δεν “πέφτει από τον ουρανό”. Τη συνδιαμόρφωσαν και τη συνδιαμορφώνουν, την εφάρμοσαν και την εφαρµόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψηφίζουν όλα τα αστικά κόµµατα, σοσιαλδηµοκρατικά, φιλελεύθερα και ακροδεξιά κόμματα, στο ευρωκοινοβούλιο και μέσα στην ελληνική Βουλή.

Αν στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νοµοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο ευρωκοινοβούλιο η σύµπλευσή τους απογειώνεται, είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ (µαζί µε τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται σήμερα στη «Νέα Αριστερά») ψήφισε ακριβώς το ίδιο µε τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ στο 94,7% των ψηφοφοριών! Όλοι τους ψηφίζουν ευλαβικά στην ελληνική Βουλή, όσα νομοσχέδια και άρθρα αναφέρονται σε ευρωπαϊκές οδηγίες, που είναι ασφαλώς ο πυρήνας των επιλογών των µεγάλων οµίλων.

Γι’ αυτά τα κόμματα, μάλιστα, το γεγονός ότι κάτι “αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία”, καθιστά σχεδόν περιττή οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπερψηφιστεί. Κανένας τους, πλην ΚΚΕ, δεν αντιτίθεται στην υπεροχή του ευρωενωσιακού δικαίου σε βάρος του δικαίου της χώρας, που άνοιξε τον δρόµο κι επιτάχυνε τα σκληρά αντεργατικά µέτρα ως και τα ιδιωτικά πανεπιστήµια.

Όλοι τους απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση για να ανατραπεί αυτή η υπεροχή που συνιστά, εκτός των άλλων, και επαίσχυντο ραγιαδισμό!

Είναι εξίσου πρόκληση, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Νέα Αριστερά», να παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα μιας βολικής, δήθεν αντιπολίτευσης, που έχει ορίζοντα μόνο την κυβερνητική εναλλαγή και δεν αλλάζει τίποτα για τη ζωή του λαού. Τα ψέματά τους για την ΕΕ καταρρέουν μπροστά στους 16 εκατοµµύρια ανέργους, μπροστά στα 95 εκατοµµύρια των ανθρώπων που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Στην ΕΕ της δήθεν «αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας» είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι σε 10 κράτη - µέλη απαγορεύεται ο συνδικαλισµός, σε περισσότερα από 15 κράτη ισχύουν µέτρα απαγόρευσης, παραβίασης του δικαιώµατος στην απεργία.

Παρά τις υπαρκτές διαφορές από χώρα σε χώρα, παντού υπάρχει αυτό που όλοι τους θέλουν να κρύψουν, ότι στον 21ο αιώνα, στην εποχή της τεχνητής νοηµοσύνης και των άλλων µεγάλων επιστηµονικών επιτευγµάτων αντί ο άνθρωπος να απαλλάσσεται από µονότονες και κουραστικές δουλειές και να αυξάνεται ο ελεύθερος χρόνος, αντί να µειώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αντί να αξιοποιούνται για την ενίσχυση της δηµόσιας και δωρεάν υγείας και για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, συµβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα. Γιατί ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόµενοι και όλα αυτά τα επιτεύγµατα βρίσκονται σήµερα στα χέρια των καπιταλιστών, που τα αξιοποιούν µε αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Αυτό συμβαίνει και εκεί που υπάρχουν «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις και εκεί που υπάρχουν οι δήθεν «προοδευτικές κυβερνήσεις» της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας που διαφηµίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Όλες εφάρµοσαν την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική µε τη σηµερινή κυβέρνηση της ΝΔ, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούµενα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και είναι χαμένη ψήφος η ψήφος σε τέτοια κόμματα που ξανασερβίρουν την ξινισµένη σούπα της κυβέρνησης «των προοδευτικών δυνάµεων», για να ξανατσακίσουν τον λαό αλλάζοντας καρέκλα με τη ΝΔ, µε βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ που από κοινού όλοι μαζί στηρίζουν.

Γι’ αυτό η πάλη, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να κατευθύνεται στη συνολική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, στην κατάκτηση μιας γνήσιας εργατικής, λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας. Γιατί μόνο στην πορεία αυτού του αγώνα μπορούν ο λαός, οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν και στην απόσπαση νέων κατακτήσεων, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την ξεκάθαρη προοπτική, θα μπορέσει να μετατραπεί το σημερινό ρεύμα γενικής αμφισβήτησης, σε ριζοσπαστικό πραγματικά ρεύμα ολομέτωπης αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του.

Το ΚΚΕ με το σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμά του, τεκμηριώνει ότι δεν είναι µονόδροµος η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, της εκµετάλλευσης, της ακρίβειας, της φτώχειας, των ιµπεριαλιστικών πολέµων.

Φίλες και φίλοι

Υπάρχει άλλος δρόμος: Αυτός της τεράστιας πλειοψηφίας των καταπιεσµένων, που παράγουν τον πλούτο, σπάζοντας τα δεσμά από την ΕΕ και κάθε ένωσης του κεφαλαίου. Με το να έχουν την εξουσία και την οικονοµία στα δικά τους χέρια, για να οικοδοµήσουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρηνικής διαβίωσης των λαών, της ευηµερίας και του σοσιαλισµού.

Η πλούσια πείρα του λαού µας και όλων των λαών, επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν τίποτε να περιµένουν από την ΕΕ κι οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, από τις αστικές πολιτικές δυνάµεις, κυβερνητικές και δήθεν αντιπολιτευόµενες.

Οι όλο και µαζικότερες απεργίες, οι τεράστιες κινητοποιήσεις στις µεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, παρά τον αρνητικό συσχετισµό και την κυριαρχία του εργοδοτικού συνδικαλισµού, δείχνουν τον δρόµο κι αποτελούν τεκµήριο για το εξής: Οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναµη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, αποφασίζοντας να απαλλαγεί από τα δεσµά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του. Να ξεφορτωθεί όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονοµίας.

Βαδίζουμε με αυτή την πυξίδα γιατί είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε και κατακτήσεις, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρξουν κάποιες ανάσες ανακούφισης και κυρίως αισιοδοξίας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι η μοναδική επιλογή, η μόνη πραγματικά σημαντική συμβολή σε αυτή την υπόθεση. Γιατί θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας, θα δυναµώσει το ελπιδοφόρο ρεύµα αµφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής που έγινε διακριτό στις προηγούµενες εκλογικές µάχες.

Θα δώσει ώθηση σε κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση, στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ µε όλες τις δυνάµεις του.

Θα αποδείξει ότι ο λαός δεν έχει δώσει καμιά λευκή επιταγή στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη για να τσακίζει τα δικαιώματά του, κουνώντας το δάχτυλο του 41% που ήδη φαντάζει μακρινό παρελθόν, αν και έχουν περάσει μόλις 8 μήνες. Θα της κόψει τη φόρα που έχει πάρει με την επίθεση στα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην υγεία, παντού.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ανάσα, κουράγιο σε όλους όσοι βλέπουν πως ο πολιτικός και οργανωτικός εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσφατο Συνέδριό του, πέρασε σε εντελώς άλλο επίπεδο, με πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά.

Κι αν ορισμένοι πέφτουν από τα σύννεφα, ας σκεφτούν, πως αυτή είναι η αναμενόμενη εξέλιξη μιας ολόκληρης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική του θητεία, τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση μετά, μέχρι τη συνεχιζόμενη κατάρρευσή του από τον Ιούνη έως σήμερα.

Αναμενόμενη είναι και η εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, του άλλου πόλου της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, που ότι και να κάνει δεν μπορεί να πάρει διαζύγιο από το αμαρτωλό παρελθόν του. Το ΠΑΣΟΚ βέβαια, τέτοιο ήταν, το καλύτερο στήριγμα της αστικής στρατηγικής στις πιο κρίσιμες στιγμές, και τέτοιο θα παραμείνει, δεν αλλάζει, μόνο χειροτερεύει. Κι έχουν πάρα - πολλοί έντιμοι αγωνιστές πολλά ράμματα για τη γούνα του.

Ράμματα για τη γούνα τους έχουν οι έντιμοι άνθρωποι και για τα άλλα κόμματα που αποσπάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΝΕΑ Αριστερά, η Πλεύση, το ΜΕΡΑ, που μάταια προσπαθούν να αναβαπτιστούν, μπας και «τσιμπήσουν» κάτι από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με την οργανωμένη λαϊκή δράση και αποφασιστικότητα είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φραγμό επίσης, στην ενίσχυση των ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων. Γιατί την ακροδεξιά και τα διάφορα φασιστοειδή, δεν µπορούν να την αντιπαλέψουν τα αστικά κόµµατα φιλελεύθερης ή σοσιαλδηµοκρατικής κατεύθυνσης, δεν µπορεί να την πολεµήσει η ΕΕ, γιατί η ακροδεξιά είναι “δικό τους παιδί”, σπλάχνο από τα σπλάχνα του συστήματός τους.

Μόνο το ΚΚΕ τα βάζει με συνέπεια με το σύστημα και την πολιτική που τροφοδοτεί με πολλούς τρόπους την ακροδεξιά και τις επικίνδυνες, για τον λαό και τη νεολαία, αντιλήψεις της. Όλοι οι άλλοι, τη θυμούνται κάθε πέντε χρόνια πριν τις ευρωεκλογές για να τη χρησιμοποιήσουν σαν βολικό “μπαμπούλα” και να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά «προοδευτικότητας».

Όλο τον υπόλοιπο καιρό όμως τι κάνουν;

  • Ξεπλένουν ο καθένας µε τον τρόπο του τη βάρβαρη πολιτική καταστολής της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων.
  • Ψηφίζουν από κοινού και καταδικάζουν κάθε λαό που αντιστέκεται στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις.
  • Στηρίζουν και ενισχύουν φασιστικές συμμορίες τύπου Αζόφ στην Ουκρανία.
  • Αθωώνουν τα φασιστικά εγκλήματα και τη ναζιστική ιδεολογία με την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», που είναι και η επίσημη γραμμή της ΕΕ.

Επομένως, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς κάθε άλλο παρά μπορούν να τρομάξουν το σύστημα και την ΕΕ. Άλλωστε έχουν και αυτές στηρίξει τις πιο κομβικές αποφάσεις της. Αντίθετα, είναι ο βολικός αντίπαλος των άλλων συστημικών δυνάμεων, για να περνάει η πολιτική της ΕΕ ως δήθεν «προοδευτική».

Τις ακροδεξιές δυνάμεις και στη χώρα μας μπορεί να τις αποκαλύψει μόνο το ΚΚΕ. Δυνάμεις, για παράδειγμα, όπως ο Βελόπουλος που μπορεί να κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την πλουτοκρατία, που μιλούν λαϊκίστικα κοροϊδεύοντας τα λαϊκά στρώματα, με κηραλοιφές και την «παναγιά τη γκέισα», που πετούν και καμιά κορόνα ενάντια στο σύστημα, γενικά κι αφηρημένα, είναι τελικά πιο συστημικοί και από τους συστημικούς!

 Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πολλές από τις δημοσκοπήσεις καταγράφουν πως πάνω από το 45% του ελληνικού λαού δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. Σε όλους αυτούς, σε όλες αυτές, τους λέμε πως έχουν επιλογή: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει ο λαός μας και την αποδοκιμασία του, και την αντίθεσή του και τον πόθο του για την πραγματική Ευρώπη των λαών.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να αποδοκιμαστεί η ΕΕ των λόμπι που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της. Να πάρουν απάντηση όλες οι δυνάμεις που ξεπλένουν την ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζουν την ΕΕ ως θεματοφύλακα και κριτή του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημοκρατίας.

Ποια είναι η δημοκρατία της ΕΕ; Αξία της είναι η ίδια η δικτατορία των µονοπωλίων της. Είναι η καταστολή, οι τρομονόμοι ακόμα και στην τέχνη, ο δραστικός περιορισµός των λαϊκών ελευθεριών, των διαδηλώσεων και των απεργιών. Είναι ακόμα η απαγόρευση Κομμουνιστικών Κομμάτων και συμβόλων σε μια σειρά κράτη – μέλη της.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να αποδοκιμαστεί η ΕΕ, αυτός ο γιγαντιαίος µηχανισµός φακελώµατος, εμπορίας προσωπικών δεδομένων και παρακολούθησης των πάντων.

Και το πιο σημαντικό: Να ενισχυθεί η σιγουριά στον λαό μας πως τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Θα το φέρνουν στο φως οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι, όπως πάντα θα αποκαλύπτουν, θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όλα όσα αντιλαϊκά, αντιδραστικά τού ετοιμάζουν. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπερασπίστηκαν πάντα τα εργατικά λαϊκά δικαιώµατα. Έγιναν η φωνή του λαού, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσµεύσεις από τους οµίλους και τα συµφέροντα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ ξεχωρίζει από τον σωρό των χειροκροτητών, των απολογητών και των γιαλαντζί “διορθωτών” της ΕΕ. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα προειδοποιούν έγκαιρα και θα προετοιµάζουν τον εργαζόµενο λαό για κάθε επίθεση που οργανώνουν σε βάρος του. Τον προφυλάσσουν από τον αιφνιδιασµό, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί, να διεκδικήσει και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Ναι, αγαπητές φίλες και φίλοι

Πάμε, λοιπόν, στους τρεις μήνες που ακολουθούν να δυναμώσουμε την αγωνιστική συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης! Αυτό είναι που προέχει τώρα. Παρά τις επιμέρους απόψεις και επιφυλάξεις του καθενός και της καθεμιάς, τις οποίες εμείς ξέρετε ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητάμε δημιουργικά και ταυτόχρονα να δρούμε από κοινού, χέρι - χέρι.

Πάμε να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο που αφορά τις ευρωεκλογές: Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Να φτάσει το μήνυμα δυνατό στις Βρυξέλλες και σε όλη την Ευρώπη. Να δώσει ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση σε αυτούς, ότι λαός και νεολαία είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναγκών τους. Ότι δεν δέχονται άλλο πια να τους βλέπουν να θυσιάζονται οι ανάγκες αυτές για τα κέρδη των λίγων καπιταλιστών.

Θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές χώρες βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα, ανησυχούν και προβληματίζονται για τα ίδια ζητήματα.

Θα είναι ένα γερό χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί, που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ, μηχανορραφούν ενάντια στους λαούς για να κερδίζουν τα αφεντικά τους, οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Γιατί πλέον τελειώσανε τα ψέματα και οι αυταπάτες των κομμάτων της ΕΕ περί σύγκλισης, ευημερίας για όλους, εξασφάλισης δικαιωμάτων που δήθεν θα πρόσφερε στο λαό μας η συμμετοχή σε αυτή την Ένωση των μονοπωλίων.

Τώρα λοιπόν, στέλνουμε αγωνιστικό µήνυµα µαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήµατος σε κάθε χώρα.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάµε τα δεσµά της ΕΕ!

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισµού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών! Στην ΕΕ της σημερινής βαρβαρότητας, στέλνουµε το κατάλληλο µήνυµα: Πιο δυνατό ΚΚΕ - πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

902, Κυριακή 10/03/2024 - 11:58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.