Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

➽ 152 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 30.631 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ➽ 72.043 έχουν τραυματιστεί ➽ Τουλάχιστον 97 Παλαιστίνιοι νεκροί μέσα σε 24 ώρες ➽ Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για εκεχειρία ➽ Ανελέητοι βομβαρδισμοί από το κράτος-δολοφόνο ➽ Νέες δολοφονικές επιδρομές την ώρα που το Ισραήλ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ➽ Παραιτήθηκαν κορυφαίοι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού ➽ VIDEO -Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Τουλάχιστον 97 Παλαιστίνιοι νεκροί μέσα σε 24 ώρες - Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για εκεχειρία

Τρίτη 05/03/2024 - 13:56

Η ισραηλινή πολεμική μηχανή, με τη συνεχή στήριξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων, εντείνει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο με τη δύναμη των όπλων αλλά και με το κλείσιμο της στρόφιγγας για την είσοδο τροφίμων.

Ο λιμός έχει εξολοθρεύσει τουλάχιστον 16 παιδιά, ειδικά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Ανελέητοι βομβαρδισμοί από το κράτος-δολοφόνο

Η 151η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης βρήκε και πάλι τους Παλαιστινίους που είναι εγκλωβισμένοι στο νότο της Γάζας, να ψάχνουν με τα χέρια τους τα χαλάσματα σπιτιών για να βρουν τυχόν επιζώντες από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα και τη Χαν Γιουνίς.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 97 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 123, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 30.631 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.043 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη.

Έληξαν οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός χωρίς πρόοδο

Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και των μεσολαβητών διακόπηκαν σήμερα στο Κάιρο χωρίς να επιτευχθεί κάποια σημαντική πρόοδος.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ δήλωσε στο «Reuters» ότι η παλαιστινιακή οργάνωση παρουσίασε την πρότασή της για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στους διαμεσολαβητές κατά τη διάρκεια δύο ημερών συνομιλιών και περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έμειναν μακριά από αυτόν τον γύρο.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών», ανέφερε ο Ναΐμ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Νέες δολοφονικές επιδρομές την ώρα που το Ισραήλ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις

Παραιτήθηκαν κορυφαίοι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού

Δευτέρα 04/03/2024 - 10:09

Τουλάχιστον 13 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από διπλή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, μετά την απόσυρση του Ισραήλ από τις συνομιλίες, ενώ η κατάσταση στη βόρεια Γάζα είναι απελπιστική.

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στη Ράφα. Νωρίτερα, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστό ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στη συνοικία Khirbet al-Adas στη Ράφα. Οι διασώστες στην περιοχή σκάβουν με τα χέρια στα ερείπια για να βρουν επιζώντες και να ανασύρουν πτώματα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό 30.534 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν τραυματιστεί έχει ανέλθει σε 71.920.

Την Κυριακή σημειώθηκε νέα επίθεση κατά αμάχων που προσπαθούσαν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Δεκάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν, όταν ισραηλινό drone εξαπέλυσε βόμβα σε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

«Οι κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν μια φρικτή σφαγή στον κυκλικό κόμβο Κουβέιτ στη Γάζα, η οποία στοίχισε δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κούντρα.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) διεξάγουν συστηματική γενοκτονία με στόχο εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένα στομάχια στη βόρεια Γάζα», πρόσθεσε.

Η τραγωδία συνεχίζεται, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 4 παιδιά πέθαναν από την ασιτία, εξαιτίας του εγκληματικού ισραηλινού αποκλεισμού.

Τουλάχιστον 8 παιδιά πέθαναν αυτήν τη βδομάδα από αφυδάτωση και πείνα μέσα στο Νοσοκομείο «Καμάλ Αντουάν», στην Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Γάζα και άλλα 2 πέθαναν στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», στην Πόλη της Γάζας.

Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων παιδιών από αυτούς τους παράγοντες εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος...

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Am'ari στη Ραμάλα. Εκεί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 16χρονο Μουσταφά Αμπού Σαλμπάκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν πραγματικές σφαίρες εναντίον των Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για την επιδρομή. Ο Αμπού Σαλμπάκ πυροβολήθηκε στον λαιμό και στο στήθος και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Συγκρότημα της Παλαιστίνης, όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν στη Ναμπλούς και επιτέθηκαν σε έναν Παλαιστίνιο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Οι έποικοι χτύπησαν τον άνδρα και του επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa. Πλάνα που επαληθεύθηκαν από το «Al Jazeera» δείχνουν επίσης τους Ισραηλινούς εποίκους να τραγουδούν και να χορεύουν στους δρόμους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν έστειλε αντιπροσωπεία στο Κάιρο, όπου συζητείται το ενδεχόμενο νέας ανακωχής και απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ. «Ας γίνει σαφές σε όλους σας τούτο - δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω όσον αφορά τις παραληρηματικές απαιτήσεις της Χαμάς», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ άλλων, η ισραηλινή κυβέρνηση απαιτεί να της επιδοθεί κατάλογος με τα ονόματα των ομήρων που κρατά η Χαμάς προτού δεχθεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς, στις οποίες μεσολαβούν το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό «Channel», 14 κορυφαία στελέχη εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού παραιτήθηκαν. Ανάμεσά τους και ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.