Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΛΑΡΥΜΝΑ ➽ Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προχώρησαν οι εργαζόμενοι, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για να μην περάσει το έγκλημα ➽ VIDEO ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ ➽ Συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και άλλους φορείς της Λοκρίδας ➽ VIDEO

ΛΑΡΥΜΝΑ

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προχώρησαν οι εργαζόμενοι, κλιμακώνοντας τον αγώνα για να μην περάσει το έγκλημα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 27/03/2024 - 07:38

Σε κατάληψη του εργοστασίου και των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έχουν προχωρήσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Μάρτη οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».  

Αποφασιστικά και δυναμικά οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Απαιτούν την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στις 31 Μάρτη, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί εκποίησης και τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που μετατρέπουν τη ΛΑΡΚΟ σε παλιοσίδερα, ξεσπιτώνουν οικογένειες και μαραζώνουν ολόκληρες περιοχές.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, έχοντας στο πλευρό τους την εργατική τάξη ολόκληρης της χώρας καλούν σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 28 Μάρτη, ενώ σήμερα Τετάρτη τα σωματεία θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στις 11 π.μ., μπροστά από το το υπουργείο Οικονομικών.

902

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

Δ. Κουτσούμπας: Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τρίτη 26/03/2024 - 19:22

Με εκπροσώπους των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και άλλους φορείς της Λοκρίδας στο κοινοτικό κατάστημα Μαρτίνου συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστς Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

Στη σύσκεψη πήραν τον λόγο, τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης και έντασης του κοινού αγώνα για ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανάγκη να πάρει πάνδημο χαρακτήρα το συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη στην Αθήνα, οι Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Αθήνας και Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας που νωρίτερα είχε δεχτεί τις ευχαριστίες των εργαζομένων για τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους τόνισε πως «εμείς το θεωρούμε καθήκον μας, όπως τόσα χρόνια τώρα, έτσι και αυτή την ώρα που φτάσαμε ουσιαστικά στο “παρά πέντε” με αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Άλλη μία φορά έγκλημα προδιαγεγραμμένο από τους σημερινούς κυβερνώντες, την κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς της, τους βουλευτές της και των νομών εδώ, αλλά και όλης της Ελλάδας. Έγκλημα προδιαγεγραμμένο που συνεχίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι από τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτή την εγκληματική πολιτική, που οδήγησε εδώ τη ΛΑΡΚΟ.

Δεν χωράει δεύτερη κουβέντα, ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει αυτό το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Γιατί είναι πρώτα και κύρια έγκλημα απέναντι στους εργάτες του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων σε όλη τη ΛΑΡΚΟ και η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ενιαία, σε όλη την Ελλάδα. Είναι έγκλημα ενάντια στις οικογένειες τους, στα παιδιά πρώτα απ’ όλα των εργαζομένων, που αύριο πρέπει να πάνε σχολείο, πρέπει να έχουν παιδικούς σταθμούς, πρέπει να πάνε να σπουδάσουν, να πάρουν ένα πτυχίο πανεπιστημίου, να βρουν δουλειά και να γυρίσουν στον τόπο τους και όχι να τρέχουν ανά την Ελλάδα ψάχνοντας να βρουν δουλειά ή να φεύγουν στο εξωτερικό με το ονομαζόμενο “brain drain”. Και να έρθουν εδώ, να κάνουν τις οικογένειές τους, να δυναμώσουν τον τόπο, την οικονομία της περιοχής και όλης της χώρας.

Είναι έγκλημα ενάντια στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους. Γιατί, που θα πάει η αγροτική παραγωγή; Ή μήπως περιμένουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να γίνουν αγρότες, όταν οι ίδιοι οι αγρότες έχουν τεράστιο κόστος παραγωγής και δεν μπορούν οι ίδιοι να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά τα χωράφια τους και οι κτηνοτρόφοι να ζήσουν τα ζωντανά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία αυτού του τόπου;

Είναι έγκλημα ενάντια στους επαγγελματίες, στα μαγαζιά εδώ στην περιοχή, που θα κλείνει το ένα μετά το άλλο, γιατί δεν θα μπαίνει άνθρωπος. Δεν θα μπαίνει ο εργάτης με την οικογένειά του να ψωνίσει, δεν θα μπαίνει ο αγρότης. Δεν θα μπαίνουν οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται σήμερα εδώ, ακριβώς γιατί υπάρχει μέχρι σήμερα αυτό το χρυσωρυχείο που το έχουν απαξιώσει όλες αυτές οι κυβερνήσεις.

Είναι έγκλημα ενάντια στους μαθητές, τους φοιτητές, ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, ενάντια όχι μόνο στη Λοκρίδα, ενάντια σε όλο τον νομό Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Στερεάς ολόκληρης, όλης της Ελλάδας. Γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι η οικονομία της Ελλάδας. Μπορεί να ζήσει, να μεγαλουργήσει και να αναπτυχθεί παραπέρα και δεν έφτασε “στα τελευταία της”, όπως λένε. Μπορεί η ΛΑΡΚΟ να επαναλειτουργήσει, λέμε εμείς, και τους έχουμε συγκεκριμένα σχέδια, συγκεκριμένες προτάσεις για το πως μπορεί αυτό να γίνει και να κρατήσει τον ενιαίο χαρακτήρα της, με όλο το προσωπικό, όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

Και φαίνεται η μεγάλη κοροϊδία και η μεθόδευση από τότε που ξεκινήσατε τον αγώνα σας. Κατασπατάλησαν χρήματα των εργαζομένων, χρήματα του ελληνικού λαού τόσα χρόνια για να την απαξιώσουν, να την κλείσουν και τελικά να φτάσουμε στο παρά πέντε και να λένε από 1η Απρίλη “γαία πυρί μειχθήτω”. “Τραβάτε όπου να ‘ναι. Θα σας βρούμε δουλειά σε δήμους, θα σας βρούμε δουλειά σε δομές υγείας σε κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα”. Σε ποιους; Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που έχουν μεγάλη τεχνογνωσία, μεγάλη ειδίκευση και τεράστια πείρα να κινήσουν μόνοι τους το εργοστάσιο, αλλά υπάρχει αυτό που λέει το ΚΚΕ από την αρχή. Δεν υπάρχει κεντρικό σχέδιο του κράτους, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχει μία πολιτική που να αναπτύσσει την οικονομία για το καλό του τόπου, για το καλό των εργαζομένων και για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού. Αυτό είναι το πρόβλημα και πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Όμως κοιτάξτε να δείτε, δεν τέλειωσαν όλα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε όρθιοι, όλοι μαζί. Να το παλέψουμε ενωμένοι σαν μία γροθιά, γιατί και η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη και οι κυβερνώντες είναι στριμωγμένοι από την πάλη σας και από τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού. Και αυτό το πράγμα μπορεί να εκφραστεί και πολιτικά. Ήδη συζητάνε για να βρούνε διάφορες επιμέρους λύσεις, πάλι θέλοντας βέβαια να κερδίσουν χρόνο, μην έχετε καμιά αυταπάτη γι αυτό, αλλά το συζητάνε. Κι εμείς πρέπει, είναι η στιγμή, που πρέπει ενωμένοι και αγωνιστικά όλοι να τους πιέσουμε όσο γίνεται περισσότερο, για να μην περάσει αυτό το έγκλημα με πρώτο μέτρο 31 Μαρτίου – 1η Απριλίου να μπορούν να έχουν ανανέωση των συμβάσεων και βεβαίως μετά ν’ ανοίξουμε πάλι και ταυτόχρονα όλη τη βεντάλια, πώς πρέπει να ξεκινήσει η ΛΑΡΚΟ. Και είναι απαράδεκτο, υπουργός της κυβέρνησης, και μάλιστα βουλευτής εδώ του νομού, που ξέρει την κατάσταση, την ζει από πρώτο χέρι, να μιλάει με τους εργαζόμενους, υποτίθεται τόσα χρόνια, ο κύριος Σταϊκούρας και να λέει: “Α, δεν υπάρχει επενδυτής, φιλάκια, γεια σας!” Είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματίας. Μιλάμε για δολοφόνους ψυχών, δολοφόνους ανθρώπων, δολοφόνους εργατικών λαϊκών οικογενειών. Εκεί οδηγούν.

Άρα, λοιπόν, πρέπει να το πληρώσουν ακριβά, εάν τολμήσουν και δεν λύσουν το πρόβλημα τώρα. Και αυτό το ζήτημα πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Ξέρετε ότι το ΚΚΕ έχει κινητοποιήσει όλες τις οργανώσεις του, όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους του σε όλη την Ελλάδα, να βρίσκονται με ανακοινώσεις στο δρόμο, με διαμαρτυρίες, με συμπαράσταση σε όλη τη χώρα, να είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα.

Δε χρειάζεται να ευχαριστείτε. Το θέμα είναι ότι αυτό το κάνει το ΚΚΕ, πρέπει να απαιτήσουμε και απ’ τους άλλους να κάνουν το ίδιο, γιατί υποτίθεται ότι έχουν και περισσότερους ψηφοφόρους απ’ το ΚΚΕ, έτσι όπως ψηφίζει ο λαός και δεν τους κινητοποιούν, ούτε καν τα στελέχη τους. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, γιατί τώρα έχουμε και ευρωεκλογές, δυο έχουμε όλους κι όλους στην Ευρωβουλή και συνέχεια κάνουν ερωτήσεις. Τώρα, πιέζουν την Κομισιόν να γίνει έκτακτη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και να δοθεί εδώ και τώρα λύση.

Το ίδιο κάνουμε και στη Βουλή, το ίδιο κάνουμε, πρώτα απ’ όλα, μέσα στους δρόμους του αγώνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Άρα, λοιπόν, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς τις αναλαμβάνουμε και το ξέρετε και από δω και πέρα, αυτές τις μέρες, θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή για οτιδήποτε χρειαστεί, να πιέσουμε όσο γίνεται, όσο μπορούμε. Αλλά θα το πληρώσουν και ακριβά αν τολμήσουν και κάνουν αυτό το δολοφονικό – εγκληματικό σχέδιό τους πράξη, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πρέπει να το πληρώσουν πολιτικά πολύ ακριβά. Κι εδώ ο καθένας ας σκεφτεί τι επιλέγει και στις εκλογές είτε είναι αρχαιρεσίες σωματείων, είτε είναι εκλογές για δήμους, είτε για περιφέρειες, ποιους στέλνει εκεί, ποιοι τους συμπαραστέκονται και ποιους στέλνει και στην ελληνική Βουλή, ποιους στέλνει και στο Ευρωκοινοβούλιο και παντού. Και ποιους βλέπει ότι κινητοποιεί τον κόσμο του και βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, γιατί εκεί θα κριθεί το δίκιο και των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων όλης της χώρας, γιατί πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο απαξίωσης των εργαζομένων, υποβάθμισης των αναγκών τους, των διεκδικήσεών τους, μέχρι να τους ξεζουμίσουν για να βγάζουν οι λίγοι, που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι περιβόητοι επενδυτές κέρδη, υπερκέρδη, οι οποίοι επενδύουν μόνο για τη δική τους κερδοσκοπία.

Είμαστε στο πλευρό σας πάντα και τώρα θα είμαστε, αλλά ενωμένοι εσείς σαν μια γροθιά κι εμείς μαζί από κοντά, δίπλα σας, μπροστά, να δώσουμε και αυτή τη μάχη, όπως έχουμε δώσει τόσες και τόσες μάχες στο παρελθόν και νικηφόρα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.