Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

➽ 156 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Στο χείλος της απόλυτης ανθρωπιστικής καταστροφής η Γάζα ➽ Υποκρισία περί «ανθρωπιστικής βοήθειας» την ώρα που συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα (φωτό) ➽ Νεκροί από την πείνα ➽ 30.960 έχουν σκοτωθεί ➽ 72.524 έχουν τραυματιστεί ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Υποκρισία περί «ανθρωπιστικής βοήθειας» την ώρα που συνεχίζεται το ανείπωτο μακελειό

 

 

Φωτό: Έκρηξη από αμερικανική βόμβα που έριξε ισραηλινό αεροσκάφος την ώρα που αμερικανική βοήθεια πέφτει με αλεξίπτωτα στο βάθος

Σάββατο 09/03/2024 - 22:31

Με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ το Ισραήλ συνεχίζει το μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας, προωθώντας τα σχέδια μακροπρόθεσμης κατοχής της περιοχής μέσω της δημιουργίας «αποστρατιωτικοποιημένων» ζωνών και υπονόμευσης της ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας (που θα γινόταν με πραγματική άρση του αποκλεισμού), μέσω «προσωρινού λιμανιού» από τις ΗΠΑ και θαλάσσιου «διαδρόμου» σε συντονισμό με τις Βρυξέλλες.

Ενδεικτικό της σκληρότητας του κράτους - δολοφόνου είναι το χτύπημα ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο.

Το 12όροφο κτίριο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα με την Αίγυπτο, υπέστη ζημιές από την επιδρομή. Δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με τους κατοίκους. Ένας από τους 300 ενοίκους του κτιρίου είπε στο Ρόιτερς πως το Ισραήλ τους έδωσε περιθώριο 30 λεπτών να το εγκαταλείψουν τη νύχτα.

Τουλάχιστον 30.960 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.524 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, μετά από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Περίπου 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 122 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το ίδιο υπουργείο.

Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση και υποσιτισμό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Άσραφ αλ Κίντρα. Ο Κίντρα είπε με τις απώλειες αυτές ανέρχεται σε 23 ο αριθμός των Παλαιστινίων που πέθαναν από παρόμοια αίτια εδώ και σχεδόν 10 ημέρες.

«Αυτός ο κτηνώδης πόλεμος έχει διαλύσει κάθε έννοια της κοινής ανθρωπιάς», δήλωσε η Μιριάνα Σπόλιαριτς, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Κάτω από την εντεινόμενη λαϊκή κατακραυγή για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα και τους θανάτους παιδιών από πείνα που προκαλεί ο εγκληματικός πόλεμος του Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει «προσωρινό» λιμάνι στη Γάζα για τη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα έρχεται από το λιμάνι της Λάρνακας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, η ανθρωπιστική βοήθεια, θα φτάνει στην Γάζα, αφού προηγουμένως ελεγχθεί εξονυχιστικά από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η κατασκευή της πλωτής πλατφόρμας θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

(Με πληροφορίες από: «ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.