Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ο ιουδαιοναζί Νετανιάχου ενέκρινε το σχέδιο για την επίθεση στη Ράφα, όπου βρίσκονται πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι!!

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ο Νετανιάχου ενέκρινε το σχέδιο για την επίθεση στη Ράφα

Παρασκευή 15/03/2024 - 15:58

«Πράσινο φως» άναψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός για την κλιμάκωση της σφαγή των Παλαιστινίων, εγκρίνοντας το σχέδιο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για την στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας, όπου έχουν καταφύγει εκατομμύρια άμαχοι, ξεριζωμένοι από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρεται ότι «Οι IDF είναι προετοιμασμένοι για την επιχείρηση και για την εκκένωση του [αμάχου] πληθυσμού», σκιαγραφώντας το τι περιμένει τους πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους που βρίσκονται στην πόλη, με δεδομένα τα σχέδια του κράτους-δολοφόνου να διώξει τους Παλαιστίνιους από την Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε και την τελευταία πρόταση της Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους και εκεχειρία, λέγοντας ότι τα αιτήματά της «εξακολουθούν να είναι παράλογα». Αλλά πρόσθεσε ότι θα στείλει Ισραηλινούς αντιπροσώπους στο Κατάρ για να συνεχίσουν τις προσπάθειες εκεχειρίας.

Πηγές από τη Χαμάς είπαν στο «Al Jazeera» ότι η οργάνωση υπέβαλε μια πρόταση εκεχειρίας τριών σταδίων που περιλαμβάνει τη διευκόλυνση της παράδοσης βοήθειας και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

Κάθε ένα από τα τρία στάδια θα διαρκούσε 42 ημέρες.

Στο πρώτο στάδιο, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσυρθούν πέρα από την οδό Salah al-Din κοντά στην πόλη της Γάζας στο κέντρο της Γάζας για να μπορέσουν ορισμένοι από τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η Χαμάς θα απελευθέρωσε μια Ισραηλινή έφεδρη που κρατούνταν αιχμάλωτη στη Γάζα για κάθε 50 Παλαιστίνιους κρατούμενους που απελευθερώνει το Ισραήλ.

Το δεύτερο στάδιο θα συνίσταται σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός που θα ανακοινωθεί πριν η Χαμάς απελευθερώσει τυχόν αιχμάλωτους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Στο τελικό στάδιο, η ομάδα πρότεινε το τέλος της πολιορκίας του Ισραήλ στη Γάζα και την έναρξη των προσπαθειών ανοικοδόμησης.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.