Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΟΓΕ: 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας ➽ Κινητοποιήσεις 8/3/2024 από το πρωί και εκδήλωση το απόγευμα

*

Φυλλάδιο της ΟΓΕ για την 8η Μάρτη 2024

*

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες από συλλόγους της ΟΓΕ και σωματεία

Με σύνθημα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία» η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα εντείνουν την αγωνιστική τους δράση μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. 

«Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές», σημειώνει η ΟΓΕ.

Κινητοποιήσεις αύριο από το πρωί και εκδήλωση το απόγευμα

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική οργανώνουν την Παρασκευή 8 Μάρτη τις εξής πρωτοβουλίες: Προχωρούν σε κινητοποίηση στις 8 π.μ. στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος). Συμμετέχουν στις 12 μ. στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα.

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια καλούν σωματεία από μια σειρά κλάδους, αξιοποιώντας και τη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου). (διαβάστε παρακάτω)

Επίσης, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική  καλούν σε εκδήλωση, στις 6 μ.μ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα Σωματεία Καθαριστριών Αττικής και Πειραιά και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Αθήνα), στην οποία θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι Καθαρίστριες», από τη θεατρική ομάδα «Η Πρόοδος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη.

Πρωτοβουλίες Συλλόγων και Ομάδων

Σειρά δράσεων, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μπροστά και στην 8η Μάρτη την Παρασκευή, προγραμματίζουν σύλλογοι και ομάδες Γυναικών. 

Στη Θεσσαλονίκη, σε πολύμορφες παρεμβάσεις προχωρούν οι Σύλλογοι Γυναικών. Μαζί με τα εργατικά σωματεία της πόλης το πρωί της 8ης Μάρτη θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση για την προστασία της μητρότητας στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου και το απόγευμα στις 6 μ.μ., πανκινητοποίηση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Στην Πάτρα, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας καλεί την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ενωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία», στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας». Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες», της Mai Masri. Στο μεταξύ, συνεχίζει τις περιοδείες του την Παρασκευή, στις 10.30 π.μ. στη λαϊκή αγορά στα Προσφυγικά και στις 11.30 π.μ. στο κέντρο της Πάτρας με τραπεζάκι στη συμβολή των οδών Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου. Καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη Λάρισα, η Ένωση Γυναικών Λάρισας διοργανώνει το Σάββατο 9 Μάρτη εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας με θέμα: «Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, ενάντια στη βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς»

Στην Καλαμάτα, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας διοργανώνει εξορμήσεις σε μαγαζιά και πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης, εξορμήσεις μπροστά από το παλιό δημαρχείο της Καλαμάτας, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενώ στις 13 Μάρτη διοργανώνει προβολή ταινίας στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11). 

Στον Πύργο, σε συγκέντρωση την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ., καλεί η Ομάδα Γυναικών (μέλος τη ΟΓΕ) της πόλης από κοινού με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων γυναικών  έως και τις 8 Μάρτη καθημερινά, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Οπουντίων Αταλάντης (Εθνικής Αντιστάσεως 19). Στον ίδιο χώρο οργανώνονται επίσης και εκδηλώσεις-συζητήσεις.  

Στην Ικαρία, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών διοργανώνει εκδήλωση με σύνθημα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία» την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Χριστού Ραχών. 

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κεραμιστών (Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι), με θέμα «Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας για τη ζωή μας. Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωρούν στην ΕΕ των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Η 8η Μάρτη μας δείχνει τον δρόμο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αθηνά Λαζαρίδου, μέλος του προεδρείου του ΔΣ της ΟΓΕ. 

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Σύλλογος Γυναικών και σωματεία, με αφορμή την 8η Μάρτη, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην ΕΕ των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Ασυμβίβαστα παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία». Θα γίνει την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Χίο, ο Σύλλογος Γυναικών τιμώντας τις παλαιστίνιες γυναίκες και τον αγώνα τους για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα καλούν σε προβολή ταινίας της Παλαιστίνιας σκηνοθέτη Mal Masri, στην αίθουσα του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου (Οίκος Χίου Διδασκάλου), την Τρίτη 12 Μάρτη στις 7 μ.μ.

Στα Ιωάννινα, ο Σύλλογος Γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιεί σήμερα από το πρωί εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ενώ αύριο, Παρασκευή 8 Μάρτη, θα βρεθεί έξω από τις πύλες του Πτηνοσφαγείου «Νιτσιάκος». Τέλος καλεί τη Δευτέρα 11/3 σε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο στις 6:30 μ.μ., με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία». Θα πραγματοποιηθεί  προβολή της ταινίας «Τα άκρα» του Χουάν Ντιέγκο Μπότο.

Σωματεία και φορείς τιμούν την 8η Μάρτη

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα τιμώντας αγωνιστικά την 8η Μάρτη καλούν παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά επισημαίνει ότι «η 8η Μάρτη συνεχίζει να φωτίζει τον δρόμο του αγώνα, της συλλογικής οργανωμένης πάλης για την χειραφέτηση και την ισοτιμία των γυναικών» και προσθέτει ότι «μόνο ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να βελτιώσει πλευρές της ζωής των εργατριών σήμερα! Βγαίνουμε μπροστά, διεκδικούμε όσα μας ανήκουν, ενισχύουμε τα συνδικάτα μας!».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα συμμετέχει στις 8 Μάρτη, στις 8 το πρωί στην κινητοποίηση που καλεί η ΟΓΕ στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και στις 12 το μεσημέρι την ίδια ημέρα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, επίσης, θα διαδηλώσει μαζί με την ΟΓΕ στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής στις 8 το πρωί, ενώ θα συμμετέχει και στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. στα Προπύλαια στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου των ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών θα στηρίξει και θα συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας του ΕΚΑ, όπως και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στα Προπύλαια, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, υποβαθμίζοντας την αξία των πτυχίων τους, επιβάλλοντας νέους όρους εμπορευματοποίησης συνολικά της εκπαίδευσης.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 8 Μάρτη 11 π.μ., με 15.00 και καλεί τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Στη Δράμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το κυλικείο του Νοσοκομείου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.