Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άμεση διεξαγωγή συζήτησης για την αναφορά της ΛΑΡΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ζητάει την άμεση διεξαγωγή συζήτησης για την αναφορά της ΛΑΡΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο

Τρίτη 26/03/2024 - 11:59

Την κατεπείγουσα εξέταση των Aναφορών σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος προς την πρόεδρο της Επιτροπής.

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν νέες και επείγουσες εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΔΥΠΑ αναφέρεται η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στη ΛΑΡΚΟ που λήγουν στις 31 Μαρτίου και η ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα ανεργίας. Είναι απόδειξη της κυβερνητικής προσπάθειας για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ζητώ, ως μέλος της Επιτροπής PETI, να τεθούν επειγόντως στην ημερήσια διάταξη του Απριλίου οι Αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.