Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 170 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Νέα θηριωδία: Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά λιμοκτονούντων που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια ➽ 32.226 νεκροί, η πλειονότητα γυναίκες και παιδιά ➽ 74.518 τραυματίες ➽ 84 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 106 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο ➽ VIDEO – Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 84 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Ισραηλινές επιδρομές σε νοσοκομεία της Γάζας (VIDEO)

Με τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού να συνεχίζονται ασταμάτητα για 170η μέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ο Παλαιστινιακός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά, με ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα, με ασθενείς να πεθαίνουν μέσα στα ελάχιστα νοσοκομεία που έχουν απομείνει, εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων και ηλεκτρικού ρεύματος για τα ιατρικά μηχανήματα...

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σε σημερινή ανακοίνωσή του, τουλάχιστον 32.226 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 74.518 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 84 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 106 τραυματίστηκαν, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν με ένταση την πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ εκρήξεις και πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί και κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ. Όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από την ιατρική μονάδα τον περασμένο μήνα, αλλά εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Πιο νότια, στη Ράφα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν ένα σπίτι.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να προσεγγίσουν τους τραυματίες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια, καθώς και να ανασύρουν τυχόν πτώματα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για αιφνιδιαστική ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή και στο νοσοκομείο Αλ Αμάλ, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έκλεισαν τις πύλες του νοσοκομείου με χωμάτινα φράγματα και έριξαν καπνογόνα προς τα κτίρια του νοσοκομείου για να αναγκάσουν ιατρικές ομάδες, τραυματίες και εκτοπισμένους να φύγουν.

Την ίδια ώρα, οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που φιλοξενούνται από το Κατάρ φαίνεται να βρίσκονται σε δύσκολη φάση εν μέσω σημαντικών διαφορών σε ορισμένα ζητήματα.

Η Χαμάς προτείνει την απελευθέρωση περίπου 100 Ισραηλινών αιχμαλώτων σε φάσεις με αντάλλαγμα τον οριστικό τερματισμό του πολέμου, την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους. Πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ απέρριψε το αίτημα να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα στρατεύματα από τη Γάζα. Οι πηγές προσθέτουν ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές είπαν ότι θα επιτρέπουν μόνο 2.000 Παλαιστίνιους να επιστρέφουν στα σπίτια τους κάθε μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δύο χρόνια για να φύγουν όλοι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα.

Το Ισραήλ θέλει επίσης να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι. Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει μόνο γυναίκες και παιδιά σε πρώτη φάση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera)

902

Σάββατο 23/03/2024 - 20:58

ΝΕΑ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά λιμοκτονούντων που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια (VIDEO)

Σάββατο 23/03/2024 - 20:58

Νέα ισραηλινή θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος - δολοφόνος σφάγιασε παλαιστίνιους που περίμεναν για την διανομή βοήθειας. 

Άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίων των λιμοκτονούντων αμάχων στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στην πόλη της Γάζας. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας για λίγο αλεύρι ή μερικές κονσέρβες, από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει με το σταγονόμετρο, εξαιτίας των απαγορεύσεων του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Από τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 32.142 Παλαιστίνιοι και 74.412 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτώβρη. Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 72 Παλαιστίνιοι και 144 τραυματίστηκαν. 

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο» αυτόν «τον ατέλειωτο εφιάλτη», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντ. Γκουτέρες από από την αιγυπτιακή πλευρά του μεθοριακού σταθμού της Ράφας. «Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι είναι παγιδευμένοι σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη», συμπλήρωσε, ζητώντας την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πολιορκεί για έκτη μέρα το νοσοκομείο al-Shifa στην κεντρική Γάζα.

Oι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο χωρίς νερό και φαγητό. Τουλάχιστον πέντε ασθενείς διαπιστώθηκε ότι είναι νεκροί. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.