Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Επιχείρηση Παραπλανητική Σημαία: Δολοφονίες αμάχων στην Μπούχα και στο Κραματόρσκ – Χημικά στη Μαριούπολη – Τα fake news των νεοναζί (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος με VIDEO - Tweet - Φωτό)

Τάγμα AZOV. (Πηγή φωτό: https://uk.glbnews.com)

*

Η αλληλουχία των γεγονότων επιβεβαιώνει σε ποιο βαθμό οι αντιδραστικές ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις επινοούν και διαδίδουν ψέματα, διαμορφώνοντας με αυτά το επίσημο αφήγημά τους, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

*

Οι καταγγελίες για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

 *

Μετάφραση με την προσθήκη κειμένων, βίντεο, tweet, φωτό
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

Πρώτη δημοσίευση στην Κατιούσα, 15/4/2022

Από την ιστοσελίδα του
Marxist-Leninist Party of Canada, 7/4/2022

*

Στις σελίδες του προπαγανδιστικού πολέμου των δυτικών μέσων ενημέρωσης κυριαρχούν οι ισχυρισμοί για σφαγή αμάχων στην Μπούχα και στο Καρματόρσκ και για χημικά στη Μαριούπολη.

Η Ρωσία κατηγορείται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνουν όλο και περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Γίνονται επίσης εκκλήσεις για στρατιωτική επέμβαση μαζί με αιτήματα για αποπομπή της Ρωσίας από διεθνείς κ.λπ.

Η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει αυτό που ονομάζεται επιχείρηση παραπλανητική σημαία [ΣτΜ: από τους πειρατές που σήκωναν μια φιλική ή ψεύτικη σημαία, για να παρασύρουν τα εμπορικά πλοία· κοινώς προβοκάτσια] που οργανώνεται με σκοπό να συγκαλύψει την πραγματική πηγή ευθύνης και να την αποδώσει αλλού. 

Για παράδειγμα, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Μπούχα στις 2 Απριλίου, το Associated Press (AP) και το Time Magazine δεν έκαναν καθόλου λόγο για σφαγή στις αναφορές τους ή στις συνομιλίες τους με τους ντόπιους.

UKRAINE-CRISIS/BUCHA

Ας εκθέσουμε μερικά γνωστά γεγονότα:

Δεν αναφέρθηκαν ποτέ απώλειες αμάχων στην Μπούχα (στην περιοχή του Κιέβου), όταν η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, μέχρι και την αποχώρησή του στις 30 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με «τα στοιχεία για τα εγκλήματα» να έρχονται στο φως τέσσερεις μέρες αργότερα, και μόνο μετά την άφιξη στην πόλη αξιωματικών της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Επίσης, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης Ανατόλι Φεντόρουκ είχε επιβεβαιώσει σε βιντεοκλήση πως δεν υπήρχαν ρωσικά στρατεύματα στην Μπούχα [1]. Και δεν είπε λέξη για αμάχους που πυροβολήθηκαν στη μέση του δρόμου με τα χέρια δεμένα στην πλάτη.

Πιστεύει άραγε κανείς ότι ένας δήμαρχος δεν μπορούσε να δει 280 πτώματα (αργότερα 360 κι ύστερα 480), όπως λένε, να κείτονται στους δρόμους;

➡️ Το Associated Press και το περιοδικό Time ανέφεραν στις 2 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την Μπούχα και πέραν αυτού ουδέν:

«Δημοσιογράφοι του AP στη Μπούχα, ένα προάστιο βορειοδυτικά του Κιέβου, παρακολούθησαν το Σάββατο  (2/4) Ουκρανούς στρατιώτες, υποστηριζόμενους από μια φάλαγγα τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, να χρησιμοποιούν καλώδια για να τραβήξουν πτώματα που βρίσκονταν καταμεσής ενός δρόμου, χωρίς να τα πλησιάσουν, φοβούμενοι ότι μπορεί να είναι ναρκοθετημένα. Οι ντόπιοι είπαν ότι οι νεκροί –έξι τουλάχιστον σύμφωνα με το AP– ήταν άμαχοι που σκοτώθηκαν κατά την αναχώρηση Ρώσων στρατιωτών απρόκλητα».

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι ντόπιοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε μαζικές εκτελέσεις από ρωσικές δυνάμεις εκείνη την ώρα.

Ο Ζελένσκι στην Μπούχα.

➡️ Στις 3 Απριλίου το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε πως «Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν γενοκτονία», αλλά δεν ανέφερε τίποτα για εκτελεσμένους, που αργότερα τους βρήκανε στην Μπούχα (!)

➡️ Στις 3 Απριλίου επίσης, το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle (DW) μετέφερε μια δήλωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) με τίτλο «Η HRW λέει ότι οι δολοφονίες στη Μπούχα θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Η εντύπωση που δίνει είναι σκόπιμα παραπλανητική, αφού φαίνεται σαν σχόλιο στις εν λόγω μαζικές δολοφονίες, ενώ ο διευθυντής του HRW μιλάει για μια έκθεση που κυκλοφόρησε η οργάνωσή του στις 3 Απριλίου, όπου δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για ανακάλυψη μαζικών εκτελέσεων στην Μπούχα στις 2 Απριλίου.

Ο διευθυντής αναφέρεται σε γεγονότα του Μαρτίου και όχι σε αυτά του Απριλίου, που όπως επίσης αποδείχθηκε ψευδώς αποδόθηκαν στους Ρώσους.

➡️ Το Kyiv Independent [2] στις 3 Απριλίου έγραψε:

«Τα πτώματα 20 τουλάχιστον ανδρών με πολιτικά βρέθηκαν σε έναν μόνο δρόμο, μετά την ανακατάληψη της πόλης από τις ουκρανικές δυνάμεις» [την προηγούμενη μέρα, 2 Απριλίου] και «Είναι πυροβολημένοι με τα χέρια τους δεμένα στην πλάτη».

Δείτε τρία VIDEO από τις ανταποκρίσεις του Θανάση Αυγερινού: Είναι περίεργο να δένεις ανθρώπους με τα χέρια στην πλάτη και μετά να τους βομβαρδίζεις, υποστηρίζει η Ρωσία. [3, 4, 5]

➡️ Στη συνέχεια, το βράδυ της 3ης Απριλίου, ένας ουκρανικός σταθμός έδειξε βίντεο με ουκρανικά στρατεύματα να περνούν μέσα από την Μπούχα με αρκετούς «νεκρούς» να κείτονται στο δρόμο, οι οποίοι φέρεται να «σκοτώθηκαν από Ρώσους», κι ενώ ο δήμαρχος, την Πέμπτη, στις 31 Μαρτίου, έχει ήδη κηρύξει την πόλη «τελείως ελεύθερη» από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σε ένα tweet γράφτηκε: «Πρέπει να πιστέψουμε ή ότι θα χρειάζονταν τρεις ημέρες για να βγει ένα τέτοιο “ενοχοποιητικό” βίντεο ή ότι αυτοί οι “νεκροί” κείτονταν εκεί τρεις ολόκληρες μέρες και κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι».

Τάγμα AZOV. Κίεβο 2014. Photo GENYA SAVILOVAFP via Getty Images.(Πηγή: http://glbnews.com/url.html)

➡️ Το Vineyard of the Saker [6], στις 3 Απριλίου, πρόβαλε ένα βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες όταν ανακτούσαν τον έλεγχο της Μπούχα. Ρώταγαν αν θα μπορούσαν να πυροβολήσουν όποιον έβρισκαν να φοράει λευκά περιβραχιόνια· αυτά δηλαδή που φόραγαν οι ντόπιοι για να δείχνουν τα φιλικά αισθήματά τους στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής.

Το βίντεο στη συνέχεια δείχνει κάποιους, φαίνεται να είναι Ουκρανοί στρατιώτες, να μαζεύουν ανθρώπους με λευκά περιβραχιόνια ―γεγονός που υποδηλώνει ότι σκοτώθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, μετά την ανακατάληψη της πόλης― και να τους δένουν με τα χέρια στην πλάτη. Δείτε το εδώ.

Ο Saker αναφέρει, επίσης, άλλα πρόσφατα παραδείγματα ψευδών ειδήσεων (fake news) για ρωσικές θηριωδίες από το μαιευτήριο της Μαριούπολης και από την επίθεση με πυραύλους στο εμπορικό κέντρο, που αποδείχθηκε ότι «φιλοξενούσαν» το ουκρανικό πυροβολικό, ή από τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου που λέγεται ότι σκοτώθηκε από Ρώσους στρατιώτες στο Ιρπίν, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε από τον συνάδελφο του νεκρού δημοσιογράφου ότι σκοτώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Τάγμα AZOV.

➡️ Στις 4 Απριλίου το Reuters, σε ενημέρωση δημοσιεύματός του της προηγούμενης μέρας, έγραφε πως ο Δήμαρχος της Μπούχα ―που δεν είχε δει τίποτα στις 30 Μάρτη― ισχυρίστηκε ότι έγιναν «μαζικές εκτελέσεις» (!).

Με τον τίτλο «Εκατοντάδες δολοφονημένοι πολίτες ανακαλύφθηκαν καθώς οι Ρώσοι αποσύρονται», το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος της Μπούχα, Taras Shapravskyi, είπε πως 50 από τα περίπου 300 πτώματα που βρέθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν θύματα παράνομων δολοφονιών από τα ρωσικά στρατεύματα.

Το Reuters σημείωσε ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει τα στοιχεία από ανεξάρτητο φορέα, αλλά οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν μια τάφρο 45 πόδια μήκος, όπου βρέθηκε ένας ομαδικός τάφος εκείνη τη βδομάδα.

➡️ Ο Moon of Alabama [7] χαρακτήρισε το δημοσίευμα προπαγανδιστικό και ανέβασε ένα ξεχωριστό βίντεο, όπου ο YouTuber Gonzalo Lira, στις 2/4/2022, σε ζωντανή σύνδεση αποδεικνύει αναμφίβολα ότι τρία διαφορετικά ουκρανικά, προπαγανδιστικά κλιπ, με διαφορετικούς ηθοποιούς, έχουνε γυριστεί στην ίδια ακριβώς τοποθεσία: ένα «πεδίο μάχης» – σκηνικό με μερικά ουκρανικά τανκς από καιρό κατεστραμμένα.

Τα βιντεοκλίπ που αναλύονται στο video του Λίρα. Λεπτομέρεια print screen από το Telegram του Λίρα. (Σημείωση 9 και το tweet στο τέλος)

Δείτε το βίντεο Propaganda BTFO [8] του Γονσάλο Λίρα (57 λεπτά), στο οποίο αναλύονται τα τρία διαφορετικά κλιπ, το ένα με πρωταγωνίστρια τη γνωστή Nazi-άρα Vita Zaverukha [9 και tweet στο τέλος], που κατά τα γεγονότα του 2014, 19χρονη τότε, δρούσε στο Λουγκάνσκ. 

[ΣτΜ: Τον Δεκέμβρη του 2014 το περιοδικό ELLE βιάστηκε να τη χαρακτηρίσει Ζαν ντ’ Αρκ της Ουκρανίας, αλλά τον Μάη του 2015 αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, όταν η Παρθένος του Αζόφ συνελήφθη, σε μια αποτυχημένη προσπάθειά της να ληστέψει ένα πρατήριο καυσίμων στο Κίεβο, κι αφού προηγουμένως, μετά από καταδίωξη, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν].

Στις φωτογραφίες η Nazi-άρα παρθένος του Αζόφ εν ώρα προσευχής (Πηγή φωτό: https://www.dailymail.co.uk)

Βέβαια, είναι πολύ ανησυχητικό να βλέπει κανείς τέτοιες σφαγές, έστω και αν είναι οργανωμένες με ηθοποιούς ή «επιχειρήσεις παραπλάνησης» για να κατηγορηθούν οι Ρώσοι.

Ο Θανάσης Αυγερινός, σε ανταπόκρισή του στις 13/4/2022, αναφέρει ότι οι Ουκρανοί, υπό τις οδηγίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στήνουν «fake news» με πτώματα από τα υπόγεια, μετά από 3ημερη απαγόρευση κυκλοφορίας και ύστερα καλούν τους δημοσιογράφους! [10]. 

Και μια επίσης ενδιαφέρουσα αναφορά του Αυγερινού για την ουκρανική προπαγάνδα (είναι κουταμάρα να χτυπούν οι Ρώσοι αμάχους), για τη συνεργασία στελεχών του ΟΑΣΕ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και για το βάθος αυτής της σύγκρουσης που χρονολογείται από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην περίοδο 1944-1955, με τις επιθέσεις των νεοναζί εθνικιστών της δυτικής Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι μέτρησαν 55.000 νεκρούς, 20.000 ένοπλους και 35.000 άμαχο πληθυσμό [11].

Δείτε ακόμη για τον ρωσικό πύραυλο… του ουκρανικού στρατού στο Κραματόρσκ (8/4/2022) [12, 13] και για τα «χημικά» στη Μαριούπολη (12/4/2022) που περνάνε απαρατήρητα [14].

Ο ουκρανικός πύραυλος Tochka-U (1, 2) που παρουσιάστηκε σαν ρωσικός Iskander (3). (Πηγή: https://www.quora.com)

Σε κάθε περίπτωση το κίνητρο είναι προφανές: Η υποδαύλιση του μίσους προς τους Ρώσους, που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και η στοίχιση του κόσμου πίσω από οποιαδήποτε ενέργεια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για επέκταση του πόλεμου με περικύκλωση, εξευτελισμό και περαιτέρω συντριβή της Ρωσίας.

Οι κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης του ΝΑΤΟ έχουν υιοθετήσει τις διαβόητες πρακτικές της κίτρινης δημοσιογραφίας του Χηρστ, που ακόμη και όταν αποκαλύπτονται οι ψεύτικες ειδήσεις τους, ποτέ δεν θα τις πάρουν πίσω.

Παράλληλα, δαπανώνται τεράστια κονδύλια για την ψήφιση νόμων και ρυθμίσεων που προβλέπουν ότι όποιος αντιτίθεται σε τέτοιες πλαστές ειδήσεις είναι πράκτορας του εχθρού, που μεταδίδει ο ίδιος ψευδείς ειδήσεις.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν σε ποιο βαθμό οι αντιδραστικές ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις επινοούν και διαδίδουν ψέματα, διαμορφώνοντας με αυτά το επίσημο αφήγημά τους, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Από το χτύπημα στο Κραματόρσκ, 8/4/2022

Πολλά άλλα βίντεο έχουν βρεθεί και έχουν αναλυθεί, που προσθέτουν στοιχεία για την οργανωμένη «επιχείρηση παραπλανητικής σημαίας» στην Μπούχα, στο Κραματόρσκ και αλλού.

➡️ Ένα από αυτά τα βίντεο δείχνει ένστολους Ουκρανούς στρατιώτες να χτυπούν και να εξευτελίζουν βάναυσα πολίτες που τους κατηγορούνε ότι συνεργάζονται με τη Ρωσία.

➡️ Σε άλλα βίντεο, πράσινα κουτιά από μερίδες φαγητού, που λέγεται πως χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό, είναι διάσπαρτα κοντά στα πτώματα.

Το ότι πολίτες δεχτήκανε απλά και μόνο την ανθρωπιστική επισιτιστική βοήθεια των Ρώσων στρατιωτών, ή παζαρέψανε λίγο φαΐ με κάποιο αντάλλαγμα, αρκεί για να λιντσαριστούνε σαν «συνεργάτες των Ρώσων».

 

TML Daily, δημοσιεύτηκε στις 7 Απριλίου 2022
(με τις σημειώσεις 2, 6 και 7)

Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος, 8 Απρίλη 2022
(με προσθήκες, 8-14/4)

*

Σημειώσεις

 

Αναδρομή στο 2014. Ευρωμεϊντάν, 22 Φλεβάρη. Ο γραμματέας της πόλης του Λβόφ (Lviv) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Rostislav Vasilko (Ρόστισλαβ Βασίλκο), βασανίστηκε βάναυσα, από τους «αντιπολιτευόμενους» νεοναζί του AZOV (Αζόφ), για περίπου 12 ωρες (11 π.μ. - 11 μ.μ.). (Πηγή κολάζ: http://www.iskrae.eu/ucraina-la-rivoluzione-con-il-braccio-teso/ Βλέπε και από 902)

*

1. O δήμαρχος της Μπούχα Ανατόλι Φεντόρουκ (31/3/2022)

*

2. Kyiv Independent: Αγγλόφωνo μέσο ενημέρωσης που κυκλοφόρησε το 2021 με μια έκτακτη επιχορήγηση από το European Endowment for Democracy (το οποίο επίσης δώρισε χώρους γραφείων και διαδικτυακές υπηρεσίες), με προσωπικό που εργαζόταν στην Kyiv Post (την παλαιότερη, από το 1995, αγγλόφωνη εφημερίδα στην Ουκρανίας) και από την Jnomics Media, εταιρεία συμβούλων επί θεμάτων ΜΜΕ.

*

3. Θανάσης Αυγερινός: Είναι περίεργο να δένεις ανθρώπους με τα χέρια στην πλάτη και μετά να τους βομβαρδίζεις, υποστηρίζει η Ρωσία (4/4/22, 08:31)

*

4. Θανάσης Αυγερινός: Σκηνοθετημένες οι εικόνες από τη Μπούχα, λέει η Ζαχάροβα – Θα υπάρξουν και άλλες σκηνοθετημένες «σφαγές» (6/4/2022, 19:23)

*

5. Θανάσης Αυγερινός: Κατηγορηματικά δεν έχουμε καμία σχέση με την Μπούχα, δηλώνει το Κρεμλίνο (4/4/2022, 13:21)

*

6. Vineyard of the Saker: Ιστολόγιο του Ρώσου, με ελβετική υπηκοότητα, Andrei Raevsky, πρώην αναλυτή πληροφοριών και συμβούλου ολλανδικής και ρωσικής εταιρείας εξόρυξης, που σήμερα ζει στις ΗΠΑ.

*

7. Moon of Alabama: Ανεξάρτητο διαδικτυακό φόρουμ ειδήσεων, επίκαιρων υποθέσεων και ιστότοπος συζητήσεων που καλύπτει θέματα πολιτικής, φιλοσοφίας, οικονομίας.

*

8. Propaganda BTFO (: Butt The Fuck Out = άντε και γαμήσου)

*

9. Η Nazi-άρα Vita

Η Ζαν ντ’ Αρκ της Ουκρανίας (Πηγή φωτό: https://www.dailymail.co.uk)

*

Τα βιντεοκλίπ από το Telegram του Γονσάλο Λίρα που αναλύονται στο προηγούμενο video (Δείτε τα εδώ: https://t.me/realCRP/4104)

*

10. Θανάσης Αυγερινός: Οι Oυκρανοί στήνουν σκηνικό με πτώματα, μετά από 3ημερη απαγόρευση κυκλοφορίας, υπό την καθοδήγηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, και ύστερα καλούν τους δημοσιογράφους! (13/4/2022, 08:22)

*

11. Θανάσης Αυγερινός: Η βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου· η ουκρανική προπαγάνδα –από το 4:50· η συνεργασία στελεχών του ΟΑΣΕ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες –από το 6:55· το βάθος αυτού του πολέμου –από το 8:15 (14/4/22, 8:42)

*

12. Θανάσης Αυγερινός: Διαψεύδουν οι Ρώσοι για την επίθεση στο Κραματόρσκ – Μόσχα: Οι Ουκρανοί έριξαν τον πύραυλο (8/4/2022 19:34)

*

13. Τα ουκρανικά τρολ βομβάρδισαν το αφήγημά τους

Ο booster του πυραύλου (ενισχυτής ή κινητήρας προώθησης) Tochka-U, όπως βρέθηκε στο Κραματόρσκ, με την επιγραφή στα ρωσικά «για τα παιδιά». (Πηγή: https://www.quora.com)

Ο πύραυλος είναι μια παρωχημένη έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας της Σοβιετικής εποχής και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ρωσικό στρατό, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως, σε αυτή τη σύγκρουση, από την Ουκρανία, κυρίως στους εκδικητικούς βομβαρδισμούς των απελευθερωμένων περιοχών και εναντίον της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ.

Η αρχική αναφορά ήταν ότι ο επρόκειτο για πύραυλο Iskander, που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά στη συνέχεια έγινε λάθος συντονισμός από τα… ουκρανικά τρολ, όταν ανέβασαν διάφορες φωτό του ενισχυτή (σαν τις δυο που βρίσκονται εδώ) με αποτέλεσμα να… βομβαρδίσουνε και το αφήγημά τους. (Περισσότερα στον σύνδεσμο της φωτογραφίας).

*

14. Η Ρωσία διαψεύδει τα περί επίθεσης με χημικά στη Μαριούπολη (12/4/2022, 19:45)

Θανάσης Αυγερινός: Πολλοί δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε σε 3 διαφορετικά σημεία της Μαριούπολης, έχουμε πάει 4 φορές, μιλήσαμε με πολλούς που κινούνται καθημερινά στην πόλη, και κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα ούτε παραπονέθηκε για την υποτιθέμενη χημική επίθεση ― Οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη χρήση χημικών όπλων».

 

* * *

 

Οι πηγές των βιντεοκλίπ του Γονσάλο Λίρα (Gonzalo Lira)

1. Belarusian volunteer video

*

2. Vasquez video

*

3. Ultracool Girl video

*

4. Η Ζαν ντ’ Αρκ της ουκρανίας

*

5. All the clips that were in this livestream can be found on my Telegram channel at this post and subsequent posts:

https://t.me/realCRP/4104

https://twitter.com/realgonzalolira/

*

Azov Communist Party of Canada (Marxist-Leninist) Fake news Gonzalo Lira Nazi-άρα παρθένος του Αζόφ video Video Clip Vita Zaverukha Βίτα Ζαβερούχα Βολοντίμιρ Ζελένσκι Γονσάλο Λίρα Εγκλήματα Πολέμου Επιχείρηση Παραπλανητική Σημαία Ζαν ντ' Αρκ της Ουκρανίας ΗΠΑ Θανάσης Αυγερινός Ιμπεριαλσιμός Κραματόρσκ Λουγκάνσκ Μαριούπολη Μπάμπης Ζαφειράτος Μπούχα Ναζί ΝΑΤΟ Νεοναζί Ουκρανία Πόλεμος στην Ουκρανία Προπαγάνδα Ρωσία Τάγμα Αζόφ Χημικά Όπλα

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.