Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις για την εκκένωση του Αζοφστάλ ζητά το Κίεβο ― Θανάσης Αυγερινός: Προβοκάτσια με πυρηνικά όπλα ετοιμάζουν οι Ουκρανοί ― Οι άμαχοι... ηθοποιοί στο Αζόφσταλ (2 VIDEO)

Διαπραγματεύσεις για την εκκένωση του Αζοφστάλ ζητά το Κίεβο (24/04/22, 22:00)

Η Ουκρανία πρότεινε σήμερα να διεξαχθεί ένας «ειδικός» γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την εκκένωση του χαλυβουργείου Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και η απελευθέρωση ή η ανταλλαγή των Ουκρανών που έχουν παγιδευτεί στη βιομηχανική μονάδα, ανέφερε σε βιντεοσκοπήμενο μήνυμά του ο Ολέξι Αρέστοβιτς. Πρόσθεσε ότι αναμένει την απάντηση της Μόσχας.

Νωρίτερα, ο Αρέστοβιτς ισχυρίστηκε ότι ο Ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την εγκατάσταση και ότι Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν να καταλάβουν θέσεις μέσα στο συγκρότημα.

Ο Κονσταντίν Ιβασένκο, ο οποίος έχει διοριστεί δήμαρχος της Μαριούπολης από τους Ρώσους, διέψευσε ότι γίνονται μάχες στην πόλη, σύμφωνα με δηλώσεις που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, TASS)

902  

*

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 24/2/2022, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: ΗΠΑ και Ουκρανία ετοιμάζουν προβοκάτσια με πυρηνικά όπλα (23/4/2022)

*

Μήνυμα Μόσχας με δοκιμή νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου – Να το ξανασκεφτούν όσοι μας απειλούν, λέει ο Πούτιν – Με βομβαρδισμούς, τελεσίγραφα και άμαχους... ηθοποιούς συνεχίζεται η μάχη του Αζόφσταλ (20/4/2022)

*

Βλέπε και εδώ

Επιχείρηση Παραπλανητική Σημαία: Δολοφονίες αμάχων στην Μπούχα και στο Κραματόρσκ – Χημικά στη Μαριούπολη – Τα fake news των νεοναζί (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος με VIDEO - Tweet - Φωτό)

και

Βιολογικά Όπλα

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.