Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ― Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς ― Απάντηση στην Ακρίβεια και στην Πολεμική Εμπλοκή ― Θεσσαλονίκη: Μέσα στο λιμάνι μπήκαν οι διαδηλωτές που καταδικάζουν την εμπλοκή στον πόλεμο ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος (VIDEO - Φωτό)

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

*

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης

Τετάρτη 06/04/2022 - 12:48

Δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων και φορέων.

Το «δεν πάει άλλο με την ακρίβεια» ακούστηκε δυνατά στο κέντρο της Αθήνας που βούλιαξε από τον κόσμο.

Στάλθηκε μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

*

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο λιμάνι μπήκαν οι διαδηλωτές που καταδικάζουν την εμπλοκή στον πόλεμο

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται μεταφορά ΝΑΤΟϊκού πολεμικού υλικού, κατάφερε να φτάσει η πορεία των συνδικάτων. Εκεί οι  εργαζόμενοι φώναξαν δυνατά «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους να περάσουν μέσα από το Λιμάνι και έτσι η πορεία συνεχίστηκε προς την Πύλη 11 όπου και οι διαδηλωτές κατάφεραν να «αιφνιδιάσουν» τις αστυνομικές δυνάμεις και να μπουν στο χώρο του λιμανιού.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

*

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σύνταγμα

«Η σημερινή πανελλαδική απεργία αποτελεί σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας, της προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με το μέτωπο για την αύξηση των μισθών, και οπωσδήποτε το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Μπορεί να αποτελέσει παραπέρα σταθμό στην ενίσχυση της κοινής δράσης των εργατών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των φοιτητών, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συνεχίζουμε δυναμικά».

*

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους που από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές, οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής.

Το Σύνταγμα κατακλύστηκε από χιλιάδες απεργούς με τα πανό τους, με τα μαχητικά μπλοκ τους που απλώθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους. Η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Όθωνος, η Γεωργίου Σταύρου ήταν γεμάτες με απεργούς, ενώ τα μπλοκ απλώνονταν και στην Πανεπιστημίου.
















Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έκαναν το βήμα και απήργησαν έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και στην εμπλοκή στον πόλεμο.

Μεγάλοι χώροι δουλειάς, σημαντικοί κλάδοι όπως οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές νέκρωσαν. Εκατοντάδες απεργοί τράβηξαν χειρόφρενο στα λεωφορεία ακυρώνοντας στην πράξη το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη και τα εμπόδια που βάζουν όλοι οι οι αντεργατικοί νόμοι  στο απεργιακό δικαίωμα.

Video of Ξεκίνησε η πορεία για τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Πανάκριβο το ρεύμα πανάκριβη η ζωή, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», κάποια από τα συνθήματα που δόνησαν το κέντρο της Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις που είχαν σχηματιστεί νωρίτερα, γέμισαν τους δρόμους με ανθρώπινα ποτάμια από χιλιάδες απεργούς.

Για περισσότερα από 20 λεπτά οι προσυγκεντρώσεις έφταναν στο Σύνταγμα. 

«Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επισημαίνοντας: «Χωρίς να χαθεί μέρα. Από αύριο κιόλας συνεδριάζουν οι διοικήσεις των συνδικάτων, οργανώνονται συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, θέτουν συγκεκριμένο σχέδιο ανά κλάδο και χώρο δουλειάς με κλιμάκωση των αγώνων μας την Πρωτομαγιά. Αυτή η Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο λαός μας δοκιμάζεται σε συνθήκες ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και πληρώνει πανάκριβα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Εμείς όμως δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Είμαστε με τους λαούς, ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην εκμετάλλευση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να κυριαρχήσει στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας».

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια» επεσήμανε ο Δημήτρης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό» πρόσθεσε.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός ενάντια στην ακρίβεια, που εξανεμίζει τους μισθούς στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα απαίτησε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.