Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Πρέβεζα - Άκτιο: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! ― Μαχητικό μήνυμα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ― Διαδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση (6 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μαζικό και μαχητικό μήνυμα από την Πρέβεζα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Σάββατο 16/04/2022 - 21:03

Μαζική και μαχητική ήταν η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Πρέβεζα Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς.

Γι’ αυτό άλλωστε προηγήθηκε διαδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο.

Στη συνέχεια οι δρόμοι της Πρέβεζας δονήθηκαν από τα συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών».

 







Ακολούθησε ομιλία έξω από το δημαρχείο της πόλης από τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Βροντοφωνάζουμε και απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να κλείσει η Βάση του Ακτίου και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων!

Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

Και από το σημερινό βήμα καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και 52 ολόκληρες μέρες! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Αντίθετα, έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής! Γίνεται φανερό ότι: ΝΑΤΟ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν! Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που παίζει με τη φωτιά του πολέμου, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, της αναβάθμισης, δηλαδή, των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, εμπλέκοντας τη χώρα και τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους! Επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Ήδη οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου τρίβουν τα χέρια τους με τις αποφάσεις της ΕΕ, που στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, συνάπτουν συμβάσεις για προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου!

Την ίδια ώρα η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Ζούμε τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια. Βλέπουμε καθημερινά τα εκατομμύρια ξεριζωμένων που εγκαταλείπουν όπως - όπως τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη».

Ακόμα απηύθυνε κάλεσμα «να ορθώσουμε τείχος στη χυδαία προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που πασχίζουν νύχτα - μέρα να παρουσιάσουν ως φάρμακο το φαρμάκι της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς! Επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι ο ολοένα και μεγαλύτερος εναγκαλισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, η κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποίησε και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέποντας αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και δημιουργία νέων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισα, στο Λιτόχωρο και που θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, ότι όλα αυτά τάχα συμβάλλουν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα!

Η περιοχή του Ιονίου και συνολικότερα της Βορειοδυτικής Ελλάδας έχει μπει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα! Γίνεται ξεκάθαρο για πολλοστή φορά ότι οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν χέρι - χέρι με τους πολεμικούς. Έχουν συνισταμένη το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, στιγματίζονται από την ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, είναι βουτηγμένοι στο αίμα των λαών. Η ανάπτυξη, την οποία κλίνουν σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση και τα αστικά κόμματα, δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της περιοχής!

Ο λαός και η νεολαία της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, ο ελληνικός λαός συνολικά, δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις ούτε των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ούτε της Ρωσίας, ούτε κανενός άλλου ιμπεριαλιστή και ιμπεριαλιστικής συμμαχίας!

Γι’ αυτό και η θέση μας είναι με το μέρος των λαών που μπορούν να βγουν στο προσκήνιο και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις! Οι λαοί που μπορούν μέσα από την πάλη τους να γυρίσουν υπέρ τους τον τροχό της Ιστορίας! Είμαστε με το μέρος των λαών και της ασίγαστης πάλης τους για ζωή με αξιοπρέπεια, για να μπορεί κάθε λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία! Τότε και μόνο τότε, απαλλαγμένοι από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, οι λαοί θα μπορούν να οικοδομήσουν έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους μεταξύ τους!». (Δείτε εδώ βίντεο)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.