Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Κρεμλίνο: Είναι περίεργο να δένεις πισθάγκωνα ανθρώπους και μετά να τους βομβαρδίζεις ― Κατηγορηματικά δεν έχουμε καμία σχέση με την Μπούτσα ― Θανάσης Αυγερινός: Ανταπόκριση με 2 VIDEO ― ΚΚΕ: Οι δολοφονίες αμάχων, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Προς νέες κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή τα γεγονότα στην Μπούτσα - Για προβοκάτσια μιλάει η Μόσχα

Πηγή: Associated Press

Δευτέρα 04/04/2022 - 12:49

Λάδι στη φωτιά του πολέμου ρίχνουν οι καταγγελίες για σφαγή αμάχων στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο [βλέπε περισσότερα πιο κάτω], από τις ρωσικές δυνάμεις, σε μια εξέλιξη που μπορεί να κλιμακώσει την αντιπαράθεση και να προκαλέσει νέες εξελίξεις. Οι Ευρωατλαντικοί αξιοποιούν την αποτρόπαια αυτή υπόθεση για να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, ενώ η Μόσχα κάνει λόγο για «προβοκάτσια» από την ουκρανική πλευρά.

*

Ακούστε και τον Θανάση Αυγερινό

Κρεμλίνο: Κατηγορηματικά δεν έχουμε καμία σχέση με την Μπούτσα

Είναι περίεργο να δένεις πισθάγκωνα ανθρώπους και μετά να τους βομβαρδίζεις, υποστηρίζει η Ρωσία

*

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική

Δευτέρα 04/04/2022 - 13:04

Σε σχόλιό του για τις δολοφονίες αμάχων στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όποιος κι αν τις διαπράττει, οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Η καταδίκη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων πρέπει να είναι καθολική, χωρίς επιλεκτικές "ευαισθησίες" που οδηγούν στην αθώωση των εγκλημάτων του ενός ή του άλλου στρατοπέδου “ληστών”».

902

 

Μέχρι αργά χθες, Κυριακή, είχαν περισυλλεγεί από 330 ως 340 πτώματα, σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα «Ukrayinska Pravda». Οι έρευνες για περισσότερα θύματα συνεχίζονται, καθώς μερικά πτώματα είναι θαμμένα σε πίσω αυλές σπιτιών, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις στις σορούς, ώστε να γίνει κατανοητό το πλαίσιο στο οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα. Πρόκειται επίσης να ζητηθεί η συνδρομή ξένων ερευνητών.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έσπευσε να ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα. Από κοντά και η ΕΕ ανακοίνωσε ότι «βοηθά τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας στη συλλογή και τη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα πολέμου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο τις αναφερόμενες φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες κατεχόμενες ουκρανικές πόλεις, οι οποίες έχουν πλέον απελευθερωθεί», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζ. Μπορέλ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι νέες κυρώσεις «είναι καθ’ οδόν».

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, είπε ότι χρειάζεται ένας νέος γύρος κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. Αυτές οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο σημείωσε και ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν πάρα πολύ σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου. Είναι λίγο ως πολύ αποδεδειγμένο ότι ο ρωσικός στρατός ευθύνεται».

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ, είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να συζητήσει την απαγόρευση της εισαγωγής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κάτι που μέχρι τώρα οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο καγκελάριος της Γερμανίας, δεν θέλουν να κάνουν.

Στη Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε τη συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για «τη γενοκτονία» που διαπράχθηκε από τον ρωσικό στρατό στις ουκρανικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μπούτσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, χαρακτήρισε τις εικόνες από την Μπούτσα ως «γροθιά στο στομάχι».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τις «απαίσιες επιθέσεις», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Λονδίνο αναμένεται να ανακοινώσει νέο γύρο κυρώσεων.

Για ουκρανική προβοκάτσια κατά παραγγελία των ΗΠΑ κάνει λόγο η Μόσχα

Πηγή: Associated Press

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το οπτικό υλικό με νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας «παραγγέλθηκε» από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο σχεδίου για να κατηγορηθεί η Ρωσία.

«Ποιοι είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», είπε χθες Κυριακή σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως είπε η Ζαχάροβα, η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες αυτές με τους νεκρούς αμάχους υποδηλώνει ότι το θέμα εντάσσεται σε ένα σχέδιο με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη της Ρωσίας. «Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι το γεγονός πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτού του υλικού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος “παρήγγειλε” αυτό το θέμα».

Η Μόσχα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα Δευτέρα για να συζητηθεί η «προβοκάτσια από ακραίους Ουκρανούς».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας διέταξε να διεξαχθεί επίσημη εξέταση. Ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής, έδωσε εντολή να αρχίσει έρευνα στη βάση ότι η Ουκρανία διέδωσε «εσκεμμένα ψευδή πληροφόρηση» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Μπούτσα, ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση που εξέδωσε.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, TASS)

902

*

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

ΝΑΤΟ: «Έγκλημα πολέμου» στην πόλη Μπούτσα - Ρωσία: «Άλλη μια προβοκάτσια»

Κυριακή 03/04/2022 - 20:23

Ένας πόλεμος ανακοινώσεων για την πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας που βρέθηκαν πτώματα με πολιτικά ρούχα έχει ξεσπάσει μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων από τη μία και την Ρώσων από την άλλη.

Οι σοροί βρέθηκαν αφού ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε την πόλη και έφτασε εκεί ο στρατός της Ουκρανίας. Έπειτα άρχισαν οι κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας που θεωρεί ότι είναι σκηνοθετημένες.

Το όλο θέμα έχει πάρει έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις με την Γερμανία να ζητά επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να προτείνει στην ΕΕ να αποφασίσει τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Για σκηνοθεσία μιλά το ρωσικό υπουργείο Αμυνας

Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε το καθεστώς του Κιέβου, που φέρονται να μαρτυρούν κάποιου είδους «εγκλήματα» από Ρώσους στρατιωτικούς στην πόλη Μπούτσα, είναι άλλη μια σκηνοθετημένη πρόκληση για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Κάνει λόγο για «άλλη μια προβοκάτσια».

Αναφέρει πως κατά τη διάρκεια που η πόλη Μπούτσα, στην περιοχή του Κιέβου, βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, «ούτε ένας ντόπιος κάτοικος δεν υπέφερε από βίαιες ενέργειες», πως ο ρωσικός στρατός μοίρασε 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες της πόλης, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη και χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Αναφέρει ακόμα πως οι έξοδοι από την πόλη δεν ήταν αποκλεισμένες και όλοι οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ελεύθερα στο βορρά, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας.

Το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας λέει πως στα νότια προάστια της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, έπεσαν βόμβες και πύραυλοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αναφέρει ότι όλες οι ρωσικές μονάδες έφυγαν εντελώς από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, αυτό συνέβη την επομένη των ρωσοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη. «Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης Bucha, Anatoly Fedoruk, επιβεβαίωσε στο μήνυμά του μέσω βίντεο ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη, αλλά δεν ανέφερε καν ότι κάτοικοι της περιοχής πυροβολήθηκαν στους δρόμους με δεμένα χέρια» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Δηλώνει ότι δεν εκπλήσσεται που «όλα τα λεγόμενα για "αποδείξεις εγκλημάτων" στη Μπούτσα εμφανίστηκαν μόλις την τέταρτη ημέρα, όταν αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι όλα τα πτώματα των ανθρώπων των οποίων οι εικόνες δημοσιεύθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου, μετά από τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, δεν έχουν γίνει άκαμπτα, δεν έχουν χαρακτηριστικές πτωματικές κηλίδες και υπάρχει αίμα στις πληγές. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις, καταλήγει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Για ρωσικό έγκλημα μιλούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μιλούν για «ωμότητες σε βάρος αμάχων» που φέρεται να διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, και εκτιμούν ότι η αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή αυτή δεν αποτελεί «πραγματική αποχώρηση», ούτε δίνει ελπίδες για αποκλιμάκωση.

«Αυτές οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN. «Αυτή είναι η πραγματικότητα του τι συμβαίνει καθημερινά, όσο συνεχίζεται η βαναυσότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Για αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει στην τεκμηρίωση «εγκλημάτων πολέμου» ώστε οι υπεύθυνοι «να λογοδοτήσουν». Απέφυγε όμως να τα χαρακτηρίσει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ή ακόμη και πράξεις «γενοκτονίας».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι στην Μπούτσα διαπράχθηκε «μια θηριωδία, πρωτοφανής για την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες». Πρόσθεσε πως «είναι απολύτως απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος».

Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι» επειδή «φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις, κυρίως στη νότια και την ανατολική» Ουκρανία. «Δεν είναι πραγματική αποχώρηση, είναι μάλλον μια προσαρμογή της στρατηγικής τους», ανέφερε.

Ο Μπλίνκεν είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους Ουκρανούς, κυρίως με όπλα.

«Όσον αφορά το μέλλον, εμείς, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Και ότι η Ουκρανία θα έχει τα μέσα για να αμύνεται, να αποτρέπει μια επίθεση της Ρωσίας», είπε, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ θα δεχτούν επισήμως να αναλάβουν ρόλο «εγγυήτριας δύναμης» για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Ο Μπλίνκλεν θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για τις υπουργικές συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7.

Με ΝΑΤΟϊκή φρασεολογία αναφέρθηκε στην Μπούτσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφοντας στο Twitter πως «οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου ζητά από την ΕΕ η Γερμανία μετά τα τραγικά γεγονότα της Μπούτσα.

«Πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα» φέρεται να είπε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, η Κ. Λάμπρεχτ είπε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα πρέπει να συζητήσουν τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εντός των επόμενων ημερών, με αφορμή τις «ωμότητες» που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Μπούτσα και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.