Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Γαλλία: Η δημοκρατία του μικρότερου κακού και της μεγαλύτερης ακροδεξιάς ― ΚΚΕ: Το άλλοθι για το δρόμο που πάει απ' το κακό στο χειρότερο

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΑΚΡΟΝ

Η επίκληση στη «δημοκρατία» το άλλοθι για τη συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα του γαλλικού λαού

Δευτέρα 25/04/2022 - 10:15

Σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών [βλέπε κάτω], το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η επίκληση στη "δημοκρατία" θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο "νερό στο μύλο" της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς.

Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της.

Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις. Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του "μικρότερου κακού" είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο.»

902, Πηγή φωτό: Associated Press

*

Επανεξελέγη ο Μακρόν με 58,5%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα

Δευτέρα 25/04/2022 - 08:06

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επανεκλογή του, ο Μακρόν υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού». Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.

Τα συγχαρητήριά τους για την επανεκλογή του εξέφρασαν στον Μακρόν και πολλοί ξένοι ηγέτες. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Μακρόν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία», οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Μπ. Τζόνσον και της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι., καθώς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την Ελλάδα, συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.