Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

U.S. Biolabs: Μια μικρή ιστορία για τα Αμερικανικά Εργαστήρια Βιολογικής Έρευνας (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

 Fort Detrick, 26.9.2002. Ένα από τα λίγα εργαστήρια των ΗΠΑ που μπορεί να διαχειριστεί επικίνδυνα παθογόνα, όπως ο έμπολα, η πανώλη και άλλες θανατηφόρες τοξίνες. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP. Πηγή: https://www.globaltimes.cn)

*

Το 2020 ολοκληρώθηκαν τέσσερεις νέες εθνικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν βιο-εργαστήρια επιπέδου 4 (BSL-4), με τη βαθιά εμπλοκή του στρατού, των δημόσιων πανεπιστημίων και των φορέων δημόσιας υγείας, που χρηματοδοτούνται και κατευθύνονται προς τη βιο-τρομοκρατία, και άλλα παρεμφερή στρατιωτικά θέματα, και οι έρευνές τους είναι εφτασφράγιστο μυστικό.

*

Το άρθρο που ακολουθεί είναι το τρίτο (στην Κατιούσα αρχικά), με αφορμή τα Βιολογικά Εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία και τον κίνδυνο να πέσουν, αυτά τα «ακίνδυνα» εργαστήρια, στα χέρια του εχθρού!

➡️ Πρώτο μέρος,  31/3/2022: Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση των ΗΠΑ να μιλήσουν ξεκάθαρα για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία, με τα «επιχειρήματα» του Στέιτ Ντιπάρμεντ περί «βιοάμυνας». (31/3/2022).

➡️ Δεύτερο μέρος, 9/4/2022: U.S. Biolabs: Οι ΗΠΑ χλευάζουν στον ΟΗΕ για τα Βιολογικά Εργαστήρια της Ουκρανίας.

Βλέπε από τους σχετικούς συνδέσμους στο τέλος.

*

U.S. Biolabs: Μια  Μικρή Ιστορία για τα Αμερικανικά Εργαστήρια Βιολογικής Έρευνας

Fort Detrick. Προσωπικό βιο-ασφάλειας επιπέδου 4. (Πηγή: http://www.chinadaily.com)

*

Μετάφραση με προσθήκες
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

Πρώτη δημοσίευση στην Κατιούσα, 9/4/2022

Από την ιστοσελίδα του
Marxist-Leninist Party of Canada, 25/3/2022

*

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας (Biolabs) των ΗΠΑ και για την άρνησή τους να παρέχουν δημοσίως πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις έρευνές τους και την ασφαλή αποθήκευση των επικίνδυνων παθογόνων που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Το 2007 στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με θέμα «Μικρόβια, ιοί και μυστικά: Ο σιωπηλός πολλαπλασιασμός των Βιο-Εργαστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε έκθεσή της η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου αναφέρει ότι η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στον κίνδυνο που σχετίζεται με τα εργαστήρια Bio Safety Level–3  και BSL-4, στα οποία

«διενεργείται έρευνα για εξαιρετικά μολυσματικούς ιούς και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό ή θάνατο» (π.χ. ο άνθρακας και ο έμπολα) και όπου «η τυχαία ή εσκεμμένη απελευθέρωση ορισμένων από τους βιολογικούς παράγοντες που διαχειρίζονται αυτά τα εργαστήρια θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».

Σύμφωνα με την έκθεση πάντα,

«Κανείς στην Κυβέρνηση δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσα από αυτά τα εργαστήρια υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ δε περισσότερο το είδος της έρευνας ή αν είναι ακίνδυνα και ασφαλή».

Η έκθεση αναφέρεται στον πολλαπλασιασμό των εργαστηρίων εκείνη την εποχή και στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια που διατέθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), θέτοντας το ερώτημα:

Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια BSL-4

Ποια από αυτά που ασχολούνται με τις πιο σοβαρές ασθένειες, για τις οποίες δεν υπάρχει θεραπεία, πρέπει να περιορίσουμε σημαντικά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για τυχαία ή σκόπιμη απελευθέρωση των πιο επικίνδυνων ουσιών;

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ταχεία εξάπλωση των εργαστηρίων που διεξάγουν αυτού του είδους την έρευνα, και είναι πλέον τόσο πολλά, με αποτέλεσμα να έχουν όντως αυξηθεί οι πιθανότητες καταστροφικής απελευθέρωσης μιας θανατηφόρας ασθένειας;

Η Στρατιωτική Εγκατάσταση του Fort Detrick στο Frederick, Maryland, 2007. (Από την πηγή του άρθρου)

Αυτά το 2007 και για ό,τι σχετίζεται μόνο με τις ΗΠΑ. Σήμερα, εκατοντάδες επιπλέον εργαστήρια είναι ύποπτα σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (National Institute of Allergy and Infectious DiseasesNIAID, τμήμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας –NIH) μιλάει για στρατιωτική έρευνα στη βιο-τρομοκρατία.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, το NIAID ηγείται της ιατρικής ερευνητικής προσπάθειας του έθνους για την κατανόηση, τη θεραπεία και την πρόληψη των άπειρων μολυσματικών ασθενειών που απειλούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων από το Κογκρέσο υποστηρίζει την ιατρική έρευνα που διεξάγεται στην πανεπιστημιούπολη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στο Μέρυλαντ, στα Εργαστήρια του Ρόκυ Μάουντεν, στη Μοντάνα, και σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, σε εθνικό κυρίως επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό […] Επειδή η NIAID έχει τεράστια εμπειρία, τεχνογνωσία και επιτυχία στην ανάπτυξη ιατρικών εργαλείων για την καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών, διαδραματίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη του έθνους κατά της βιο-τρομοκρατίας. Το Ινστιτούτο έχει επεκτείνει σημαντικά τα ερευνητικά του προγράμματα…»

Για το σκοπό αυτόν το 2020 ολοκληρώθηκαν τέσσερεις νέες εθνικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν εργαστήρια BSL-4:

➡️ Η Στρατιωτική Εγκατάσταση Fort Detrick, στο Φρέντερικ, Μέρυλαντ

➡️ Τα Εργαστήρια του Ρόκυ Μάουντεν, στη Μοντάνα και

➡️ Δύο Εθνικά Εργαστήρια Βιο-ανάσχεσης (NBLs) [ΣτΜ: για τον περιορισμό παθογόνων οργανισμών –βακτηρίων, ιών, τοξινών], που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον.

Τα παραπάνω αντανακλούν τη βαθιά εμπλοκή του στρατού, των δημόσιων πανεπιστημίων και των ινστιτούτων δημόσιας υγείας σε αυτές τις προσπάθειες, που τα αποτελέσματά τους είναι συχνά εφτασφράγιστο μυστικό.

Η Στρατιωτική Εγκατάσταση του Fort Detrick ήταν από παλιά γνωστή για απάνθρωπα πειράματα βιολογικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνταν κατά καιρούς από κοινού με τη CIA, σε κρατούμενους και ασθενείς νοσοκομείων.

Διάφορα βιολογικά μέσα και βασανιστήρια χρησιμοποιήθηκαν για δεκαετίες. Το 1943, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Fort Detrick στέγασε τα «Στρατιωτικά Εργαστήρια Βιολογικού Πολέμου».

Fort Detrick, 1946. Photo from US Army. (Πηγή: https://www.preservationmaryland.org)

Σήμερα, βαφτίζεται εθνική εγκατάσταση «Βιο-περιορισμού» και κάνει ελάχιστα για να εξαλείψει τη φήμη που επάξια απέκτησε σαν ερευνητικό κέντρο βιολογικού πολέμου.

«Κανένας εξορθολογισμός της “άμυνας” δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κακό της μαζικής καταστροφής και των ασθενειών» έλεγαν οι διαδηλωτές στη δεκαετία του 1960, κάτι που δεν έπαψε ποτέ να ισχύει.

Η ιστορία αυτή και οι σημερινές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης μιας ερευνητικής υπηρεσίας με πρότυπο τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας του Στρατού, αποδεικνύουν πόσο εκτεταμένη και εδραιωμένη είναι η βιολογική έρευνα και ο βιολογικός πόλεμος των ΗΠΑ. Αποδεικνύουν επίσης τον βαθμό στον οποίο ο στρατός, τα δημόσια πανεπιστήμια και οι φορείς δημόσιας υγείας χρηματοδοτούνται και κατευθύνονται προς τη βιο-τρομοκρατία και προς άλλα παρεμφερή στρατιωτικά θέματα.

Τα επίπεδα των θανάτων στις ΗΠΑ που σχετίζονται με τον COVID-19 δείχνουν σίγουρα γιατί οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν προς τα πού κατευθύνεται η έρευνα σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

 

TML Daily, δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2022

Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος, 28/3/2022

_________________

Περισσότερα (αγγλικό κείμενο):

Εθνικά Εργαστήρια Βιο-περιορισμού (NBLs)

Για Fort Detrick

➡️ Η μυστική ιστορία του Fort Detrick, του κέντρου της CIA για πειράματα ελέγχου της σκέψης, The New York Times, 15/9/2019 [Σήμερα, είναι ένα εργαστήριο αιχμής. Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, ήταν το κέντρο των πιο σκοτεινών πειραμάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ].

➡️ Τερματίζεται η έρευνα για τα θανατηφόρα βακτήρια [όπως ο ιός έμπολα] στο Στρατιωτικό Εργαστήριο του Fort Detrick, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, Politiko Magazine, 5/8/2019 [Τα προβλήματα με την απόρριψη επικίνδυνων υλικών οδήγησαν την κυβέρνηση να αναστείλει την έρευνα στο κορυφαίο κέντρο βιο-άμυνας του στρατού].

➡️ Πίσω από τα θανάσιμα μυστικά στο Fort Detrick, China Daily Global, 12/7/2021 [Παρά τα πολυάριθμα ατυχήματα που σχετίζονται με ιούς σε εργαστήρια βιολογικής έρευνας στις ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα φαίνεται να τραβάνε ελάχιστα την προσοχή των ΜΜΕ ή του κοινού].

Περισσότερα από 1.100 εργαστηριακά περιστατικά, σχετιζόμενα με βακτήρια, ιούς και τοξίνες που ενέχουν σημαντικούς ή βιο-τρομοκρατικούς κινδύνους για τους ανθρώπους και τη γεωργία, αναφέρθηκαν στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, μεταξύ 2008 και 2012].

➡️ Για πόσο ακόμα θα διατηρηθεί το κακό του Fort Detrick;!, Ministry of Foreign Affairs of the People’s Republic of China, 5/6/2020

_________________

Βλέπε και:

Πρώτο μέρος

Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση των ΗΠΑ να μιλήσουν ξεκάθαρα για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία ― Το επιχείρημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί «Βιοάμυνας» και η σημασία του VIDEO (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

Δεύτερο μέρος

U.S. Biolabs: Οι ΗΠΑ χλευάζουν στον ΟΗΕ για τα Βιολογικά Εργαστήρια της Ουκρανίας ― Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την κατασκευή βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία για τη δημιουργία επικίνδυνων παθογόνων (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

Επίσης

Μπάμπης Ζαφειράτος: Το μεγάλο κόλπο των ΗΠΑ στην Ουκρανία και Τα Σκαλοπάτια της Οδησσού

Σχετικά άρθρα με αφορμή το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Φωνές του Κατεστημένου των ΗΠΑ κατά της Επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

ΝΑΤΟ: Η συμμαχία των ΗΠΑ που στελεχώθηκε με Ναζί εγκληματίες πολέμου (Μετάφραση: Μπ. Ζαφειράτος)

ΗΠΑ: Από το Πληγωμένο Γόνατο στην… Ουκρανία ― 132 Xρόνια Ιμπεριαλιστικών Επεμβάσεων

*

Communist Party of Canada (Marxist-Leninist) COVID-19 Fort Detrick U.S. Biolabs Βιοάμυνα Βιοασφάλεια Βιολογικά εργαστήρια Βιολογικά όπλα Βιολογική Έρευνα Έμπολα Εργαστήρια Βιολογικής Έρευνας ΗΠΑ Ιμπεριαλισμός Μπάμπης Ζαφειράτος ΟΗΕ Ουκρανία Πειράματα Πόλεμος Πόλεμος στην Ουκρανία Ρωσία Στρατιωτικά Εργαστήρια Βιολογικού Πολέμου Στρατός

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.