Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Ιμπεριαλιστικός πόλεμος χωρίς τέλος ― Βομβαρδισμός στο Κραματόρσκ ― Κρεμλίνο: Οι Ουκρανοί έριξαν τον πύραυλο ― Μαριούπολη: «Σφυροκοπούν» το εργοστάσιο και το λιμάνι οι Ρωσόφωνοι - Αυτοί του Αζόφ μας ήθελαν για ασπίδες - Οι άμαχοι νεκροί είναι χιλιάδες ― Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο κοντά στο Ντονιέτσκ ― Ζαχάροβα: Σκηνοθετημένες οι εικόνες από τη Μπούχα - Θα υπάρξουν και άλλες σκηνοθετημένες «σφαγές» ― Πεσκόφ: Τερατώδης πλαστογραφία η σφαγή στη Μπούχα - Η Δύση ψεύδεται - Στόχος η δυσφήμιση της Ρωσίας (Θανάσης Αυγερινός: 9 VIDEO)

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Νέα όξυνση προκαλεί ο βομβαρδισμός στο Κραματόρσκ της Αν. Ουκρανίας

Παρασκευή 08/04/2022 - 14:09

Περισσότερο λάδι στη φωτιά του πολέμου ρίχνει το χτύπημα σε αμάχους στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, την ώρα που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο πύραυλοι, που έφεραν κεφαλές με πυρομαχικά διασποράς, χτύπησαν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, σκοτώνοντας πάνω από 39 και τραυματίζοντας πάνω από 80 αμάχους που περίμεναν να επιβιβαστούν σε τρένα για να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Θανάσης Αυγερινός

Διαψεύδουν οι Ρώσοι για την επίθεση στο Κραματόρσκ: Οι Ουκρανοί έριξαν τον πύραυλο (8/4/2022, 19:34)

*

Μαριούπολη: «Σφυροκοπούν» το εργοστάσιο και το λιμάνι οι ΡωσόφωνοιΜας ήθελαν για ασπίδες (8/4/2022, 19:42)

Ο εφιάλτης μοιάζει να έχει απομακρυνθεί από το κέντρο και τις περισσότερες συνοικίες της Μαριούπολης. Η νέα ρωσόφωνη διοίκηση της πόλης ανακοίνωσε ότι οι μάχες στο κέντρο σχεδόν τερματίστηκαν, όμως οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη βιομηχανική ζώνη των εργοστασίων

*

Ρωσόφωνοι: Κατέχουμε το 98% της Μαριούπολης 

Και ενώ το δράμα συνεχίζεται, ο δήμαρχος της πόλης λέει ότι οι άμαχοι νεκροί είναι χιλιάδες (8/4/2022, 13:31)

* 

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο κοντά στο Ντονιέτσκ – Συνεχείς εκρήξεις (8/4/2022, 09:01)

 

*

Ρωσόφωνοι: Οι μάχες τελείωσαν στο κέντρο της ΜαριούποληςΕρείπια παντού και απόγνωση για όσους έχουν μείνει εκεί (7/4/2022, 19:59)


 (Άλλα 4 ενδιαφέροντα VIDEO του Θανάση Αυγερινού, για τις διαπραγματεύσεις, την Μπούχα και το Ντονιέτσκ, στο τέλος)

Περίπου 4.000 άνθρωποι -οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά- βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Χονκαρένκο.

Διοικητής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι το σημερινό πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η ουκρανική πλευρά χρεώνει την επίθεση στον ρωσικό στρατό, ισχυριζόμενη ότι οι πύραυλοι ήταν τύπου «Iskander». Από την άλλη, η Μόσχα και οι ρωσόφωνοι της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» ισχυρίζονται ότι οι πύραυλοι ήταν ουκρανικοί τύπου «Tocha-U» και πραγματικός στόχος ήταν η πόλη του Ντονέτσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το «RIA».

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες  με αφορμή τη φράση «Για τα παιδιά» που φέρεται να είναι γραμμένη σε έναν από τους δύο πυραύλους που έπληξαν τον σταθμό.

Η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι η φράση αυτή καταδεικνύει τον στόχο του ρωσικού στρατού, ενώ η ρωσική πλευρά συνδέει την επιγραφή αυτή, με την αντίστοιχη που υπήρχε έξω από το θέατρο της Μαριούπολης (που σύμφωνα με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους) και γράφτηκε ως ένδειξη εκδίκησης προς τους κατοίκους του Ντονέτσκ...

Το βέβαιο είναι ότι η επίθεση αυτή ναρκοθετεί ακόμη περισσότερο τις συνομιλίες για την εξεύρεση μιας συμφωνίας και ενισχύει τις πιέσεις για την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ έσπευσε να καταδικάσει «απερίφραστα» τη σημερινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «προκαλεί ανθρώπινο πόνο».

Την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πλήγμα.

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Ρωσία να χτυπά έναν από τους κύριους σταθμούς που χρησιμοποιούν οι άμαχοι που εκκενώνουν την περιοχή στην οποία η Ρωσία εντείνει την επίθεσή της. Απαιτείται δράση: Περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΕΕ. Μόλις εγκρίθηκε το πέμπτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, «Reuters», AFP, «RIA Novosti», «Ren.tv»)

902

*

Θανάσης Αυγερινός

Κρεμλίνο: Η αποστολή όπλων από τη Δύση δυσχεραίνει τις συνομιλίες με Κίεβο (7/4/2022, 13:33)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ετοιμάζονται και άλλες προβοκάτσιες, πιθανώς με χημικά

* 

Ζαχάροβα: Σκηνοθετημένες οι εικόνες από τη ΜπούχαΘα υπάρξουν και άλλες σκηνοθετημένες «σφαγές» (6/4/2022, 19:23)

*

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας, με τη φρίκη του πολέμου να συνεχίζεται (6/4/2022, 08:35)

* 

Πεσκόφ: Τερατώδης πλαστογραφία η σφαγή στη ΜπούχαΗ Δύση ψεύδεται – Στόχος η δυσφήμιση της Ρωσίας (5/4/2022, 19:24)

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.