Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Κυριάκος: Πρωθυπουργικός συνδικαλισμός με γενναίες αυξήσεις 1,66 ευρώ την ημέρα(!) και προαιρετικές συλλογικές συμβάσεις(!!), ― ΚΚΕ: Στο δρόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση και με προϋπόθεση «την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» ― Τώρα είναι όντως «η ώρα των εργαζομένων»

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Yπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με κατώτερο μισθός 825€ και αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού

Είναι η ώρα των εργαζομένων για να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ, την υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη [βλέπε κάτω] για τον κατώτερο μισθό:

«Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη -από την κυβέρνηση- αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας, διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν! Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει ένας "οδοστρωτήρας" αντιλαϊκών μέτρων που τσάκισαν μισθούς και εισόδημα.

Μάλιστα αυτή η εργασιακή ζούγκλα έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους, με ελαστική και μερική απασχόληση, να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η αύξηση είναι περίπου στο 7%, όταν την ίδια ώρα ο επίσημος πληθωρισμός "τρέχει" με ποσοστό πάνω από 8%.

Στα παραπάνω προστίθεται και το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται αυτός ο άθλιος μηχανισμός, που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης και καθ’ υπόδειξιν των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, που είναι τελικά οι ανάγκες και τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα είναι όντως "η ώρα των εργαζομένων", όχι όμως για να συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αλλά για να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης:

➡️ Με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ, την υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού.

➡️ Για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών.

➡️ Την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών, της υποχρεωτικής κυριακάτικης αργίας».

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αύξηση-ψίχουλα με 1,66 ευρώ την ημέρα στον κατώτατο μισθό που εξανεμίζει η ακρίβεια

Τετάρτη 20/04/2022 - 19:17

Μόλις 1,66 ευρώ αύξηση την ημέρα στον κατώτατο μισθό είναι τελικά η περιβόητη «γενναία» αύξηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του.

Συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός από 1η Μάη θα φτάσει τα 713 ευρώ μεικτά, από μία αύξηση των 50 ευρώ που δεν φτάνει «ούτε για ζήτω» την ώρα που η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης «καλπάζει» καθημερινά, φορτώνοντας τεράστια βάρη στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες και θα εξανεμιστεί άμεσα.

Επίσης, κυνικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ξεκαθάρισε ότι «κάθε αύξηση δεν πρέπει να επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», γι’ αυτό και το ύψος της αύξησης αποτέλεσε προϊόν συζήτησης με τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών από τον Ιούνιο, για να διασφαλίσει περαιτέρω την κερδοφορία τους.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η αναπροσαρμογή στον κατώτατο μισθό γίνεται στο πλαίσιο του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση, που καθορίζει το ύψος του με Υπουργική Απόφαση, αποκλείοντας τους εργαζόμενους από τη συλλογική, οργανωμένη διεκδίκηση.

Ανακούφιση για τους εργαζόμενους είναι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις συνολικά, κατάργηση των Ειδικών Φόρων, καθώς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

902, Τετάρτη 20/04/2022 - 20:11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.