Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί όρθιος ― Κάντε τώρα αυτό το αποφασιστικό βήμα μπροστά! ― Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ ― Πάρτε τη θέση σας στον δρόμο της ανατροπής ― Μόνοι τους και όλοι μας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί όρθιος

Σάββατο 16/04/2022 - 21:47

Μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμός, καθώς και κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο «Μίθριο», στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε ειδικά επιλεγμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αποψινή βραδιά με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δέσποινα Παγιούλα, τραγούδι, Λάμπρος Καφκούλας, τραγούδι και κιθάρα, Νίκος Ταλέας, τραγούδι και ακορντεόν, Γιώργος Αετόπουλος, τραγούδι και κιθάρα, Μιχάλης Καλαϊτζής, μπουζούκι, Κώστας Γκούβας, μπουζούκι, Μίλτος Τσαλιγόπουλος, κοντραμπάσο. Στα παραδοσιακά τραγούδια ο Βασίλης Κασούρας και ο Γιάννης Μπαλιάκας στο κλαρίνο.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από δω από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που πριν από 23 χρόνια έγινε η πόλη - σύμβολο της λαϊκής πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, δυναμώνουμε τον αγώνα για να σταματήσει η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Από δω από τη Θεσσαλονίκη, που τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπήκαν στην πρώτη γραμμή για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον γειτονικό λαό, που με χίλιους δύο τρόπους, αψηφώντας τον κίνδυνο, δυσκόλεψαν το πέρασμα των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ προς τη γειτονική μας χώρα, ρεζίλεψαν τους ΝΑΤΟικούς επικεφαλής στέλνοντάς τους στη λαχαναγορά αντί για τα σύνορα, απαντάμε:

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, γιατί όπως και τότε με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών.

Έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών, γι’ αυτό καταδικάζουμε την απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που συνεχίζεται με θύμα έναν λαό που χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, ξεριζώνεται από τον τόπο του.

Έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών, γι’ αυτό και επιμένουμε να αναδεικνύουμε ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ξαφνικά, πριν από δύο μήνες, αλλά χρόνια πριν, όταν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια και η Ρωσία από την άλλη άπλωναν το μπαρούτι τους στην Ουκρανία, για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της, να αξιοποιήσουν τη θέση της.

Μπαρούτι ήταν όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, οι γιγαντιαίες στρατιωτικές ασκήσεις ενάντιά της.

Μπαρούτι ήταν το πραξικόπημα το 2014 με την παρέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, η στήριξη των φασιστών και οι σφαγές που ακολούθησαν.

Μπαρούτι ήταν η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Κι αυτό το μπαρούτι τώρα έγινε φωτιά.

Και η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου υπάρχει ο κίνδυνος να γενικευτεί.

Έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών, γι’ αυτό στηρίζουμε ολόπλευρα τον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται και όχι την αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι, που ευθύνεται κι αυτή, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του.

Έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών, γι’ αυτό και αρνηθήκαμε να γίνουμε οι κλακαδόροι του Ζελένσκι και των ναζί του τάγματος του Αζόφ, όπως έκαναν τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου μέσα στη Βουλή.

Είμαστε περήφανοι για την επιλογή και τη στάση μας! Είμαστε περήφανοι γιατί τα έδρανα του ΚΚΕ παρέμειναν άδεια, αλλά φωτεινά, όταν απλώθηκε στη Βουλή το σκοτάδι από τους ναζί.

Κι αυτή ήταν και είναι η καλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης απέναντι στον λαό της Ουκρανίας.

Είμαστε περήφανοι γιατί εμείς δεν χειροκροτήσαμε την αντιδραστική κυβέρνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχει βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας κι άλλα πολιτικά κόμματα, που διώκει τα συνδικάτα, τις μειονότητες, όπως και την ελληνική.

Να τον χαίρονται τον Ζελένσκι τους, τον οποίο οι ΗΠΑ διαθέτουν μαζί με τους Αζόφ, δύο στη συσκευασία του ενός!

Ναι, είμαστε περήφανοι γιατί τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ήταν επικεφαλής της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης που κατέληξε στο λιμάνι, όπου είχε καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη.

Είμαστε περήφανοι γιατί τα στελέχη μας κράτησαν ψηλά την τιμή του λαού μας, που δεν δέχεται μαθήματα Ιστορίας από τις μαριονέτες του ΝΑΤΟ και τους ναζί συνεργάτες του.

Και το κυριότερο, αρνείται η χώρα του να γίνεται θύτης άλλων λαών με τον ίδιο να κινδυνεύει να γίνει το θύμα.

Ναι, αρνούμαστε η χώρα μας να γίνεται θύτης άλλων λαών.

Γιατί αυτό συμβαίνει με τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχουν φυτέψει σε όλη τη χώρα, όλοι τους, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα το παίζει αθώα περιστερά.

Η βάση στην Αλεξανδρούπολη, η "Σούδα του Βορρά" έχει τη δική του υπογραφή.

"Θεμελιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ", γράφει η ταμπέλα και δεν σβήνει.

Είναι εκεί για να υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαράξει τη διαδρομή, έχει βγάλει το δρομολόγιο για τις γιγαντιαίες αποβάσεις στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Ανατ. Ευρώπη.

Όπως και η βάση στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, απ’ όπου έχουν μεταφερθεί στην Πολωνία αμερικάνικα ελικόπτερα Απάτσι.

Ναι, αρνούμαστε η χώρα μας να γίνεται θύτης άλλων λαών.

Και αυτό σημαίνει πως δυναμώνουμε την πάλη για να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από τη χώρα. Μέχρι τη Μοζαμβίκη έφτασε η χάρη τους.

Να μην επικυρωθεί η επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να φέρει η ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτούμε να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή!

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ένας λαός, όπως ο δικός μας, που μπορεί να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, όπως ο λαός της Ουκρανίας και της Ρωσίας, βρίσκεται όμως μπλεγμένος στα δίχτυα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, γιατί η ελληνική άρχουσα τάξη θέλει να αναβαθμίσει τα συμφέροντά της, δηλαδή τα κέρδη της.

Όλα τα υπόλοιπα που αραδιάζουν είναι προσχήματα, ψέματα, δικαιολογίες.

Ακόμα κι αυτό το αφήγημα της δήθεν προστασίας από την επιθετικότητα της Τουρκίας έχει διαψευστεί.

Το διαψεύδει η ίδια η Τουρκία, που δεν κάνει βήμα πίσω από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της.

Το διαψεύδουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, που εγκαινιάζουν τον "Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ - Τουρκίας" γιατί θέλουν πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Το διαψεύδει το ίδιο το ΝΑΤΟ, που πλέον μιλάει για "ΝΑΤΟικό έδαφος" και "ΝΑΤΟικές θάλασσες", γιατί έχουν έτοιμα τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το διαψεύδει ακόμα και η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ο υπουργός Άμυνας λέει πως "δεν είναι και η καλύτερη εποχή να μιλάς μέσα στο ΝΑΤΟ εναντίον της Τουρκίας"!

Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τις δικαιολογίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν ως άλλοθι την κόλαση που ζει ο λαός της Ουκρανίας.

Αυτή την κόλαση που ζει ο λαός της Ουκρανίας βλέπουμε κι εμείς, γι’ αυτό και απαιτούμε να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή.

Κι αυτή είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε ως λαός σε έναν άλλο λαό που δοκιμάζεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ένας άλλος πόλεμος ξεκίνησε πριν τον πόλεμο!

Και μιλάω για τη μάχη που δίνει η κάθε εργατική οικογένεια να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην Ενέργεια, στο ρεύμα και τα καύσιμα, που δεν ξεκίνησε όταν ο Πούτιν άρχισε τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, αλλά πολύ νωρίτερα.

Βολεύει όμως την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, να τα ρίχνουν όλα στον πόλεμο, για να βγάλουν λάδι τη δική τους πολιτική.

Ο πόλεμος απλά επιδείνωσε μια ήδη αρνητική κατάσταση.

Η ακρίβεια δεν είναι άσχετη από τη σημερινή δημοσιονομική πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να ανακάμψει και να επανέλθει σε κερδοφορία.

Αν οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα έχουν "φτάσει στο θεό", είναι γιατί όλοι έκαναν σημαία την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, της ΕΕ με την "πράσινη μετάβαση", την απολιγνιτοποίηση, την απαξίωση των εγχώριων πηγών Ενέργειας, προς όφελος των κερδών των ενεργειακών ομίλων.

Έχουν μεγάλο θράσος όλοι τους!

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προώθησαν μαζί με τη ΝΔ το σταδιακό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων απ’ το 2011 και την επιβολή του εισαγόμενου φυσικού αερίου ως στρατηγικού καυσίμου της ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της "πράσινης μετάβασης".

Όλοι μαζί αποδέχτηκαν τις κοινοτικές δεσμεύσεις του εμπορίου ρύπων που κατέστησαν τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή πιο ακριβή απ’ τις ΑΠΕ και ταυτόχρονα οδήγησαν σε σπατάλη αντί εξοικονόμηση Ενέργειας.

Όλοι μαζί προώθησαν την απελευθερωμένη ενεργειακή αγορά, στο πλαίσιο της οποίας θα σχηματίζονται προσωρινά καρτέλ και θα ανθεί φυσιολογικά η κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Έτσι φτάσαμε στα εγκλήματα της μετατροπής της σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» σε μονάδα φυσικού αερίου και της διακοπής της εξόρυξης στα Πετρέλαια Καβάλας.

Τώρα ο ένας να ρίχνει στον άλλο τις ευθύνες!

Όμως πραγματική λύση για τον λαό είναι τελικά η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας, την οποία προτείνει μόνο το ΚΚΕ.

Κι αυτό σημαίνει συνολικά σχεδιασμένη αξιοποίηση του λιγνίτη, των υδρογονανθράκων, της γεωθερμίας, των ΑΠΕ, των υδάτων και άλλων πηγών προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η Ενέργεια να αποτελεί «εμπόρευμα».

Όλα αυτά τα ζητήματα ανοίγουμε μέσα στον λαό και το κίνημά του εμείς οι κομμουνιστές.

Γιατί κάποια στιγμή πρέπει και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Μαζί με άλλους αγωνιστές μπαίνουμε μπροστά για να οργανώσουμε την πάλη για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Εμείς δεν κρατήσαμε ποτέ τη μεζούρα των κερδών του κεφαλαίου, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα και οι δυνάμεις του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Για εμάς κριτήριο δεν είναι οι αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά η αντοχή και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Γι' αυτό διεκδικούμε εδώ και τώρα:

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας του εισοδήματος των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.

- Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

- Αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.

- Κατάργηση των «πράσινων» φόρων στην Ενέργεια.

- Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές σε βασικά είδη διατροφής, την επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές - λαϊκές κατοικίες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες και άλλα.

Και για μας αυτά τα μέτρα για τον λαό δεν είναι μερικές αράδες, για να γεμίζουμε τις ανακοινώσεις, τα φυλλάδιά μας.

Είναι κρίσιμα επείγοντα μέτρα, που τώρα πρέπει να μπουν στο επίκεντρο της διεκδίκησης.

Αυτό έγινε και με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 6ης Απρίλη, μια απεργία με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Μια σημαντική παρακαταθήκη, μιας και είναι η πρώτη απεργία που έγινε με τον νόμο Χατζηδάκη. Ένας νόμος - έκτρωμα που στην απεργία έμεινε στα χαρτιά, πετάχτηκε στα σκουπίδια από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Με τον αέρα αυτής της επιτυχίας, με το ίδιο πείσμα και την ίδια αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη για την Πρωτομαγιά, για να γεμίσουν τα κόκκινα γαρύφαλλα της εργατιάς όλη την Ελλάδα.

Για να πάρει κουράγιο και δύναμη ο λαός μας στον αγώνα για να σταθεί όρθιος αυτός και τα παιδιά του!

Αυτό είναι το κρίσιμο σήμερα!

Γιατί μιλάμε για έναν λαό που είναι μονίμως στο καναβάτσο!

Εκεί που είπε πως θα σηκωθεί όρθιος από την κρίση, μετά από την πανδημία, που έφερε πιο κοντά μια νέα κρίση, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές συνέπειές του!

Ε, τώρα πρέπει να πει: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο.

Τώρα πρέπει να σηκωθεί όρθιος!

Και το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί όρθιος, μόνο που πρέπει να βάλει κι αυτός όση δύναμη έχει.

Δύναμη είναι η συμμετοχή, η δράση στο σωματείο, στον σύλλογο, στην Επιτροπή Αγώνα, παντού στο κίνημα, στο πλάι του ΚΚΕ.

Κάντε αυτό το βήμα, αυτό που ίσως πριν δεν είχατε καν σκεφτεί κάνετε ή συνεχώς το αναβάλλατε!

Σταθείτε στο πλάι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Για να δυναμώσει η συλλογική οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση δυνάμεων, ο συντονισμός της πάλης, για όλα τα καυτά και επείγοντα προβλήματα.

Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης, να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι, για να μην πληρώσει ο λαός τα παλιά και νέα φέσια του κεφαλαίου, μια από τις οικονομικές κρίσεις, μια από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τώρα από τον πόλεμο. Για να σταματήσει η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτό το νέο μακελειό που ξεκίνησε στην Ουκρανία και ο κίνδυνος να γενικευτεί μεγαλώνει.

Κάντε τώρα αυτό το αποφασιστικό βήμα μπροστά!

Στηρίξτε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού σε όλες τις εκλογές.

Και στα σωματεία, στους φορείς και στις φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023 και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, μέσα στον ερχόμενο χρόνο.

Γίνετε και σεις μια ακόμα φωνή του ΚΚΕ!

Βοηθήστε να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε τόπο σπουδών.

Μιλήστε γι’ αυτές στους φίλους και στους συγγενείς, στους συναδέλφους, στους γείτονες.

Να απαντήσουμε μαζί στην αποσιώπηση, αλλά και στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, που γίνεται καρφί στο μάτι της αστικής προπαγάνδας.

Κάντε τώρα αυτό το αποφασιστικό βήμα μπροστά!

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Για να αχρηστεύσουμε τις νέες παγίδες που στήνουν ένα - ένα ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί τα κόμματα του κεφαλαίου και του ΝΑΤΟ: Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25.

Η ΝΔ μιλάει για «πρόοδο και σταθερότητα» και εννοεί τη σταθερότητα της βαρβαρότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «νέα αρχή» και για «πολιτική αλλαγή» και εννοεί αλλαγή του διαχειριστή αυτής της ίδιας βαρβαρότητας.

Αλήθεια, τι ριζικά διαφορετικό είπε ο κ. Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στρατηγική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ;

Και δεν αναφέρομαι μόνο σε επιμέρους υποσχέσεις, που κι αυτές είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες του λαού, όπως είναι για παράδειγμα οι προτάσεις για την ακρίβεια που υπόσχεται "μείωση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης στα όρια που επιτρέπει η ΕΕ" ή για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, που προτείνει αυτές οι αυξήσεις να μειωθούν στο μισό…

Αναφέρομαι στα κεντρικά στρατηγικά ζητήματα, στα μεγάλα μεγέθη, γιατί αυτά είναι που τελικά καθορίζουν και τη ζωή των λαών και τα επιμέρους.

Ακούσατε να πει κάτι διαφορετικό;

Για την "πράσινη μετάβαση", πέρα από το να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο με τις ΑΠΕ, δηλαδή να εγκαταλειφθούν οι εγχώριες πηγές Ενέργειας για να τα κονομήσουν οι "πράσινοι" όμιλοι;

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το νέο μνημόνιο, τι το διαφορετικό είπε; Τίποτα. Άλλωστε, όλος ο καβγάς με τη ΝΔ αφορά πώς και σε ποιους ομίλους θα μοιραστούν τα δισ., που θα πληρώσει ξανά ο λαός.

Όσο για την εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κάτι ψέλλισε για την επέκταση του ΝΑΤΟ. Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρέτησε την επέκταση του ΝΑΤΟ όσο κανείς, όχι μόνο με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με τις νέες βάσεις που σκόρπισε σε όλη τη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

Κάντε λοιπόν τώρα αυτό το αποφασιστικό βήμα μπροστά!

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Πάρτε τη θέση σας στον δρόμο της ανατροπής.

Και για να παραφράσω το σύνθημα της "Πανσπουδαστικής" για τις φοιτητικές εκλογές τούς απαντάμε: "Μόνοι τους και όλοι μας".

Γιατί όλοι εμείς είμαστε οι πολλοί, η πλειοψηφία.

Και μπορούμε να βαδίσουμε τον δικό μας, για τις δικές μας ανάγκες, δρόμο.

Τον μοναδικά ελπιδοφόρο δρόμο της πραγματικής προόδου της κοινωνίας, για τον σοσιαλισμό!

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.