Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΕυρωΝΑΤΟ: Γίνεται Τούρκος για τη Ρωσία στην Ουκρανία και Γερμανός όταν μπουκάρει στο Ιράκ η Τουρκία ― ΚΚΕ: Εκκωφαντική σιωπή για τη Νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στο Ιράκ εναντίον των Κούρδων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκκωφαντική η σιωπή του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ για τη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ

Δευτέρα 18/04/2022 - 18:45

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ [βλέπε κάτω]:

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να "συγκινούν" ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το "φωτοστέφανο" της "ειρήνης" και του "διεθνούς δικαίου".

Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα "δυο μέτρα και σταθμά", όπως και οι επιλεκτικές "ευαισθησίες" είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί "κυριαρχικών δικαιωμάτων" και "καταπολέμησης του αναθεωρητισμού" πάνε απλά περίπατο! Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ -που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις- "δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ".

Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας».

902, Πηγή φωτό: Associated Press

*

Νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στο Ιράκ εναντίον των Κούρδων

Μια ακόμα εισβολή στο Ιράκ πραγματοποιεί η Τουρκία που εξαπέλυσε νέα στρατιωτική επίθεση κατά των Κούρδων στα βόρεια της χώρας. 

Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας έπληξαν στρατόπεδα, υπόγειες στοές, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ χθες Κυριακή, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Ο Χ. Ακάρ, δήλωσε ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας έχουν εισβάλλει στο έδαφος του Βορείου Ιράκ. Οι στόχοι βρίσκονται στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν-Μπασιάν του βόρειου Ιράκ. «Ως τώρα, η επιχείρησή μας συνεχίζεται επιτυχώς όπως προέβλεπε το σχέδιο», ισχυρίστηκε. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.